Arduino Ethernet shield probléma

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Robert
Elektronbűvölő

Re: Arduino Ethernet shield probléma

Hozzászólás Szerző: Robert »

Küldtem egy Arduino UNO alatt tesztelt Wiznet panelt.
A másik még nem ért vissza hozzám...

Így tippem van:
akkor, ha az Arduino UNO panel teljesen jó, ad SD is működik. És a programkód másik áramkörön teljesen jól megy
- panelen valahol tápellátás/tápszűrés hiba a W5100 környékén,
- CS Ethetnet szaladt/forrasztáshibás
- hibás W5100 chip

Ahogy a kapcsolási rajzon van, mindent végig kell mérni...

A Random IP az tápellátásra ill. gerjedésre utal.

Az eladó mit mond? Mandarin nyelven kommunikál? :)
Szilu88
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: Szilu88 »

Sziasztok! Sajnos van egy visszatérő problémám, ami minden ethernet shield-es programomnál előjön. Sok angol fórumot végig néztem, de nem találtam megoldást, sajnos az angolom nem olyan erős. :(
A probléma a hosszútávú stabil működés :( Egy idő után nem lehet elérni...elveszem a tápellátást, visszarakom, elindul. ekkor megint tökéletesen működik, napokig, 1 hétig, 2 hétig, a leghosszabb 2 hónap volt de az is úgy, hogy szoftveresen naponta 1x újraindította magát. viszont ezt a megoldást szeretném elkerülni.
Írtam többféle programot, kipróbáltam mások programját, sajnos szintén ez a hibajelenség.
Már próbálkozom egy ideje, rendeltem 8-10 különböző típusú, kinézető, évjáratú ethernet shieldeket, de mindegyiknél jelentkezik ez a hiba. Arduino működik, mert bekötöttem egy gombot, hogy ha megnyomom, villanjon fel egy led. Előjött az a hiba pár nap után, hogy nem lehet elérni, viszont a gombra reagált a led.

Teljesen tanácstalan vagyok :( Találkozott valaki ezzel a problémával? Nagyon hálás lennék a segítségért!
Szilu88
Újonc
Újonc

Sziasztok! Szeretnék érdeklődni, hogy nektek hogyan reagál az Ethernet shield W5100-as chippel hosszútávon? Arduino 1.0.5-öt használok.
Több tesztet is csináltam, kipróbáltam UNO-val és Megával is a minták között lévő webservert. Működik is úgy ahogy kell, kiírja az analóg értékeket egymás alá, de csak 3-4 napig. Utána a lap nem jeleníthető meg üzenetet kapok mindaddig, amíg újra nem indítom az eszközt.
Nem tudom, hogy mi lehet a probléma. Tapasztalt más is ilyet? Ha igen, hogyan lehetne orvosolni? Nagyon hálás lennék bármily fajta segítségért!!! Előre is köszönöm a válaszokat, Szilárd.
Robert
Elektronbűvölő

Az Arduino szoftverkörnyezet nem 7/24 üzemre készült :(.
Tipp: Arduino reset lábat kössed össze valamelyik I/O lábbal, ami kimenetre vált és reseteli a panelt ....
Mondjuk ha a milis értéke meghaladja a 2 napot és az előző lekérdezés óta 5 perce nem jött újabb...
Szilu88
Újonc
Újonc

Nagyon szépen köszönöm a választ. Sajnos akkor marad ez a nem szép. de hatásos megoldás, amit ön is tanácsolt.
Szilu88
Újonc
Újonc

Gondoltam még olyan megoldásra is, hogy valahogy a memóriát időnkét felszabadítani, mert lehet az telik be. De még nem jöttem rá, hogyan. Van a client.flush(), ami talán segíthet, vagy figyelni a memóriát, és ha elkezd telni, akkor kell az egész arduino-t újraindítani programból.
Valami olyan történik(esetleg túlcsordulás), ami egy reset-tel megoldódik. De mi... :(
SanyiSay
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: SanyiSay »

Téma engem is érdekelne, mármint a 7/24. Ez így igen rosszul hangzik.
Egyébként SW reset nem jó a lábas HW reset helyett?

Memória kezelés megértése még nálam is a feladatok között van, pld. Stringet ne használjunk, de a könyvtárakban azért vannak String tipusú változók, azokat pedig nehezebb elkerülni.
Valamint találtam ezt a memória kezelő könyvtárat.
https://github.com/bblanchon/ArduinoJson
Annyit tudok róla, hogy használják nálam jóval okosabbak. :) és bár írnak jókat benne, de azért ennek is vannak hibái, arról is van pár sor.
Még sajnos ott sem tartok hogy, bármit is értsek az ott leírtakból, vagy legalább kérdezni tudjak a témában, maximum csak annyi lenne a kérdésem elsőre hogy ez az irány és tudás szükséges a normális kód megírásához, és esetleg megoldást jelenthet 7/24 témában?

ui. pontosítanék mert normális kód lehet egy led villogtató is amihez nem feltétlen kell, de inkább webes fejlesztésekre gondolok, ahol akarva akaratlan komoly memória mennyiségre lehet szükség.
buruzstomi
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: buruzstomi »

Sziasztok.
Ugyanez a problémám. Néhány hónapja foglalkozom Arduinoval, így biztos követek el hibákat. Nálam a fűtésrendszert vezérli egy mega, ami 2-3 hét után lefagy. Az ethernet shieldre gyanakszom, és ott is olyankor jön elő a probléma, amikor távolról jelentkezem be. A board viszont teljesen lefagy, nem csak a shield áll le. Próbálkoztam HW resettel (egy Nano bizonyos időnként resetelte a megát), de nem vált be. Nem lehet, hogy amikor létrejön a kapcsolat a klienssel, ott valamiért végtelen ciklusba kerül?
Robert
Elektronbűvölő

Arduinoban én a memóriaszivárgást/kontrolltalanságot (nem felszabadít, lefoglalva marad v. töredezik) az amit kritikusnak érzek. Illetve hogy a WatchDog nincsen bekapcsolva alapban.
Illetve sok helyen pl. a millis() időzítés és így van használva:
millismost()-startmillis() akkor valami történjen. De mi van amikor a millis() túlcsodul épp?
De számos ilyen probléma lehet, ami a nem 7/24 esetén fel sem merül....
Válasz küldése