Ifjúkorom egyik kedvenc könyvében az Ada-Winter testvérpár írta,hogy minden feladatot meg lehet oldani hardverrel, szoftverrel, vagy ezek tetszőleges kombinációjával.
én úgy láttam, hogy itt a 3 tolómérő saját órajelével ütemezett soros adatküldést végez, amit a fogadó oldalon szoftveresen dekódolnak.
pont itt van a (jelenleg) három különböző kommunikáció egyidejű figyelésének igénye.
(az ir vevőnél a vételi intelligenciát kellett megoldani egy istentelen kínai távkodó gombismétlési protokolja miatt, meg azért, mert a rendszer sokszor elkalandozott egyéb teendői felé. ezért kellett egy okos vevő, amelyik tudja, melyik gombot nyomták le, és azt tartják-e nyomva most is)
abban elvileg igazad van, hogy addig, amíg csak egy lcd kijelzőn jelennek meg az adatok, addig nem annyira érdekes, ha kimarad egy-két mérés
csak én nem szeretem, ha bezárom magam egy megoldásba, és egy esetleges változtatás miatt újra kéne az egész rendszert tervezni.
mert mit tegyünk, ha
lcd helyett egy házi építésű cnc eszterga vezérlést kell ellátni adatokkal?
később 3d cnc maró lesz a cél, és hirtelen sok szenzort kell "egyszerre" lekezelni?
ott már nem működik a "copypaste" bővítés, kevés lehet hozzá a chip memóriája, sebessége, kivezetései
ezért javasoltam egy, a bővítések felé nyitott(abb) megoldást
de én is tudom, hogy a kibiceknek semmi sem drága.

és én is csak a máséval simogatom a csalánt
és könnyen lehet, hogy László nem is akar ilyen irányba továbbmenni...