Akkor még egyszer, sorrendben:
0. Nyugalom
Ne kapkodj, attól csak rosszabb lesz.
1. A jövőre nézve
Felejtsd el a külső lemezt, meg a másolgatást. Amit kézzel csinálsz, abban hibázhatsz. Ami fizikailag csak nálad van, annak az összes példánya könnyen megsemmisülhet. Használj git-et. Javasoltam is szolgáltatót: bitbucket.org. Vannak ingyenes, grafikus kliensek, mint SourceTree, Tortoise git, stb. Egyszerűbb a használatuk, mint programozni...
2. Adatmentés
A hibás lemezre nem próbálsz meg írni, mert annál rosszabb lesz a helyzet. Ahogy Robert is mondja, külső eszközről kell bootloni valamilyen recovery szoftvert. A Hiren tök jó. Volt már, hogy 20 éves, szorult csapágyas HDD-t kinyitottunk, kézzel belöktük, de az oprendszer nem látott rajta semmit. Akkor jött a Hiren, és szinte mindent sikerült lementeni.
3. Hex visszaszerzés
Lehetséges.
3.1/a Kell egy eszköz, amivel ki tudod olvasni a mikrokontroller flash memóriáját. Erre biztosan alkalmas az Atmel ICE, vagy az AVR dragon. De talán az Arduino ISP is. Ha van még szabad Arduino-d, akkor programozd fel ISP-nek, és olvass utána.
3.1/b Elvileg a bootloader is tud visszaolvasni, kell a programozás során az ellenőrzéshez. Avrdude pedig vissza tudja olvasni fájlba a tartalmat.
https://electronics.stackexchange.com/q ... an-arduino
4. Hex visszafejtés
Lehetséges. ASM lesz belőle. Korábban már linkeltem szoftvereket. Talán létezik olyan eszköz is, ami C-t csinál belőle, de az jobban fog hasonlítani az ASM struktúrájára, mint a te eredeti forrásodra.
5. Keresés
Használd a Google-t. Csak pár percet keresgéltem, mégis tucatnyi megoldást találtam a problémáidra. De ezek közül neked kell választanod egyet, amivel elindulsz. Te tudod, hogy mik a lehetőségeid, milyen eszközeid vannak otthon. Ha ezzel megvagy, de még félsz belevágni, bizonytalan vagy, akkor nyugodtan fordulj hozzánk, segítünk. Sajnos helyetted nem tudjuk megcsinálni.