atmega16 és attiny 2313

doncarlos
Bitmanipulátor

atmega16 és attiny 2313

Hozzászólás Szerző: doncarlos »

Hello!

Elsőként egy olyan kérédssel fordulok hozzátok, hogy nemsokára(remélem) megérkezik az uj atmeg16os avr-em. nammost én még jó 2 évvel ezelőtt foglalkoztam utoljára ezekkel a dolgokkal de most szeretnék komolyan belevágni. anno vettem az oldalról kettő stk200 programozót. megtaláltam mind2-t viszont elfelejtettem a bekötését. :( emléxem hogy az oldalon volt a bekötés viszont most nem találtam meg. az egyiken az elhajlított 2x5ös csati van a másikon még ezen kívül egy nem hajlított 2x6os. az lenne a kérdés hogy a mega16-ot hogy kéne ezzel összekötni? :oops:

másik kérdés: anno mikor ezzel foglalkoztam 2 attiny chip is érdekesen viselkedett és most meg is találtam őket. nemtudtam hozzáférni a chiphez, nem ismerte fel a bascom ugy emléxem, viszont a villogó prg amit beleégettünk haverral az villog _DE_ a led ami rajta van kb fél fényerővel. tehát villog a megfeleő ütemben de csak halványan. mind2 chip ezt csinálja! :( nem tudtunk akkor rájönni remélem most tud vki mondani vmi okosat!!

előre is köszi a válaszokat és bocs az estimeséért!!

üdv: Zsolti
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

MOSI/MISO/SCK és RESET bekötése....
Kiosztás a 4/5 fejezetben.....

Ill a letölthető anyagok közt minta a 802-es projektben....
doncarlos
Bitmanipulátor

köszönöm szépen a tájékoztatást! a tiny hibáról valami? vagy disznek mehetnek vhova?
Robert
Elektronbűvölő

Félfény esete:
kapcsirajz van-e?
LED-ek nem a GND fele vannak kötve és a felhúzóellenállást bekapcsoltad ? A láb - véletlenül - nem bemenetre van állítva?

A kapcsirajzot és a programot látni kellett volna...
doncarlos
Bitmanipulátor

hello!

kapcsolásról csak annyit hogy a avr megkapja a stabil 5 voltot a földet a led meg egy ellenálláson keresztül kapcsolodik a 11es lábra. a programot nem tudom megnézni mert már nem érem el az avr-t de az itt található led villogtató progi az.
Robert
Elektronbűvölő

Szerintem bennhagytad forditás után a $sim direktívát....
És ha így égetted be a HEX file-t, akkor annak ez (is lehet) a tünete. Az időzítést kinullázza ekkor...
Illetve lehet hogy valamelyik lábad rövidrezár a LEDes lábbal...
doncarlos
Bitmanipulátor

hello köszi a helpet! ma összeraktam ujbol dugaszolos panelon és megy 8O ! villog utána meg ir olvas meg minden! mondjuk nem azt az égetőt használtam mint legutoljára! lehet az nem volt ok! köszi a türelmet!
doncarlos
Bitmanipulátor

Hello!

egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy mi okozhatja azt a jelenséget hogy ha a chipet a programozó kábel csatlakoztatása nélkül inditom el, akkor minden programrész jól működik kivéve az LCD-re kiirást. ez miért lehet?
Robert
Elektronbűvölő

Az LCD lábai jól vannak beállítva?
Azzaz ami ténylegesen az LCD láb, az van a programban/configban is megadva?
doncarlos
Bitmanipulátor

Igen minden stimmel!
norbi
Chipgyilok

Hozzászólás Szerző: norbi »

Hello!

Bocs, hogy beleszólok, de milyen chipnél is van ez a hiba? Mert lehet, hogy a sokat emlegetett JTAG interfész engedélyezve van a chipeden és pont a PortC-n van az LCD-d!
doncarlos
Bitmanipulátor

mega16 és a jtagot letiltottam a kijelző pedig porta

szer: megvan a megoldás a kijelző földjét nem kötöttem össze a kontroller földjével sztem ez a bibi.
Robert
Elektronbűvölő

Akkor a kijelző honnan kapott tápot ? :)

A kijelző öntesztje meg kell hogy jelenjen kontroller/vezérlés nélkül (háttér, kontraszt és táp van ilyenkor...).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Robert 2007. október 29. hétfő, 21:30-kor.
doncarlos
Bitmanipulátor

persze hogy kap tápot :roll: csak a modul az usbröl a kontroller egy másik táporol és nem voltak közös földön ez okozta hibát
doncarlos
Bitmanipulátor

Joestét!

most ha már igy benne vagyok a kérdezgetésbe, akkor egy pc tápventi fordulatszámjelét hogy lehetne feldolgozni? és ha én beolvasok egy adc-értéket pl(0-1023 ig mér) 532 akkor ezt pwm1a-nak értékül adni (ha jól gondolom az csak 0-255 ig kaphat értéket)?
Válasz küldése