Minden kezdet nehéz...de ennyire?

Guapo
DrótVégénSzéndarab

Minden kezdet nehéz...de ennyire?

Hozzászólás Szerző: Guapo »

Nagyon belelkesülten beevágtam az AVR-ezésbe. Nosza csináltam egy stk 200-at ala Lancos. Megépítettem az első deszka atiny2313 panelemet, és azóta szívok, immár két napja!

Az ábra a következő:
Pony prog nem ismeri fel a procit, amúgy a kalibrálás, beállítások mennek.
Az AVR studió sem tud kapcsolatot létesíteni.

Hát elő a szkópot, nos azt látom, hogy a vezérlő vonalakat rángatja valami, valaki. Persze azt már nem tudom pontosan hogyan is kellene azoknak mozogniuk. Ebből számomra annyi jött le, hogy a programozó és a printerport az OK.

Na néztem a proci nem túl sűrű környezetét (csak kvarc, kondik és más szinte semmi), így ránéztem a kvarcra is. Arra számítottam, hogy 4M-val rezeg, de semmi. Ekkor levettem a kvarcot, hiszen van benne RC oszci, semmi nem változott. Procit cseréltem nincs eredmény.

Mi a jó ..-ért nem megy? Döglött procikat vettem a RET-től? Nincs további ideám!

Kérdés: mi a fenét tegyek, van valakinek konstruktív ötlete, netán egy olyan panele, ahol a proci tesztelése legalább megoldható? Én helyileg a XVIII kerben leledzem.

Várom ötleteiteket!
Hooligan01

Hozzászólás Szerző: Hooligan01 »

Guapo!

Itt lesz a bukta: "Na néztem a proci nem túl sűrű környezetét (csak kvarc, kondik és más szinte semmi)"

A reset láb nincs tápra huzva 10K -val ? (1-es láb)

egyébként a tiny2313 alapbol belsö 1megás oszcival indul.

az AVRstudio meg nem támogat paralel portos letöltőt..

ponyprog meg olyan mint az időjárás... :)
(fusebiteket inverzbe mutatja és egyéb szeszélyek)

Bascomot tudom ajánlani, ill. egy önálló letöltöprogit: http://www.amwaw.edu.pl/~adybkows/elka/ispprog.html
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Tápot kap a AVR és a STK200 is?

T2313 esteén: 10: GND, 20:+5V
MOSI/MISO/SCK/RESET/GND lábakat kell bekötni a STK200-ra.

Igaz nem VISTA alatt próbálkozol?

STK200 lábkiosztása nem mindegy! A lanczos elvileg jó. de nézd meg, hogy tényleg megy-e.

U.i.: Én is a XVIII-ban vagyok:)
Guapo
DrótVégénSzéndarab

Köszi a gyors reakciókat! Tápot kap, a vezérlő vonalak is bekötve. A reset 4.7Kval felhúzva. A ls244et nézve megy mindkét oldal, azaz a MISO is visszapofázik.

A Pony meg szimplán unknown devicet ad (24es hiba).

Hát ez az ábra még most is.

Megnézem a javasolt linket is, de először odáig akarok eljutni, hogy elérjem a panelomat. Kezdeni lehet hogy Bascommal fogok.

Róbert! Lehet hogy telefonon megkereslek! Az a mobil amelyik a honlapon van, az hozzád szól?

Még egy kicsit gyötrődök, aztán hagyom mára!

Guapo
Robert
Elektronbűvölő

A bascomkönyv 4. fejezetében levőt használom. STK200ból. Eddig >70 darab készült el:)

A PonyProggal eddig 1/2 csőnyi halott ICt gyártottm. (STK500-as panelen élesztettem őket újra).

A telszám nálam szólal meg. Elvileg napközben is elő szoktam rajt' fordulni - ha nem vagyok üzemben kinn....
Guapo
DrótVégénSzéndarab

Hooligan01!

Megnéztem a linket. Hát a lengyellel nem igazán boldogulok, de annyi kiderült, hogy egy teljesen más alkalmazás, más áramköri megvalósítással. Egyszerübb a Lancosnál.

Te ezt használod? Jók a tapasztalataid?

Ha ezt használód letöltéshez, mit használsz teszteléshez? A Bascom-ot stk200-zal futtatod.

Róbert!

Megnézem azt is (Bascom 4. fejezet). Szóval a POny ilyen szeszélyes? Te mégis kitartasz mellette (1/2 cső proc)?

Én már berendeltem egy AVR Dragont, de nem bírtam várni, így belefutottam ebbe a csőbe.

Tényleg, van valami tapasztalatotok a Dragonnal?

Róbert! Valamikor megkereslek telón, valószínűleg nagyon hamarosan. Piszkosul berágtam az eredménytelenségtől. :(

Guapo
Robert
Elektronbűvölő

Pony ilyen. Logikátlan....
Az USB-sre az AVROSP és a Bascom letöltőt használom. Az első kísérletek voltak a fél cső (~2 éve...).

AVRDragos is szeszélyes:P. Egyis ismerőssel távtelefonoztunk, mire összejött.... A feltelepülő COM portra érzékeny és a céláramkör tápszűrrésére is....

Telefonon nyugodtan. Illetve szombat délelőtt/kora du. egész nap otthon is vagyok... A kerület stimmel:). Lehet hogy egymástól 3 sarokra vagyunk:).

Nálam JTAGICE, STK200, STK500 (AVRpanel), AVR910 és STK500v2(tux) van otthon... Ezekkel programozok:). Leggyakoribb a STK200.
Hooligan01

Hozzászólás Szerző: Hooligan01 »

Több programot és eszközt is használok feltöltésre.

A Bascom belsö programozója nagyon preciz, de sajnos lassú pl. a TwinAVR-hez képest.(TwinAVR is inverzbe mutatja a fusebiteket!)

A fentebb linkelt programban ki lehet választani több féle eszközt is, többek között az STK200-at is.
Ez a program kb olyan mint a bascom belső programozója.(sebesség)
Leggyakrabban énis STK200-at használok, Bascom, TwinAVR, és ISPProg társaságában.

STK500v2(akármelyik formában) tudom javasolni, én ezt épitettem meg: http://www.der-hammer.info/hvprog/index_en.htm
Nagyon jó, tud párhuzamos módban is programozni.(a holtak feltámasztása :)
Válasz küldése