Program írás help
Ezek korrekt beállítása - csak úgy közelítőleg:
A fordítás után nézd meg az eredményt, hogy mit ír róla. Itt néha van benne 1-1 olyan rész, ami azt mondja, hogy hibás lehet v. sem.
De sajnos nem sztámolható előre. Amolyan ökölszabály van rá:
Subrutin, illetve local változó, INT rutinokban változóhasználat esetén tessék növelni.
A súgó mesél vmit erről a $DBG és a DBG parancsoknál...
A fordítás után nézd meg az eredményt, hogy mit ír róla. Itt néha van benne 1-1 olyan rész, ami azt mondja, hogy hibás lehet v. sem.
De sajnos nem sztámolható előre. Amolyan ökölszabály van rá:
Subrutin, illetve local változó, INT rutinokban változóhasználat esetén tessék növelni.
A súgó mesél vmit erről a $DBG és a DBG parancsoknál...
Fut a program.
IT bejön, elmenti hogy hol tart, IT meghívódik, végrehajtja, visszetér és ott folytatja ahol abbamaradt....
Melyik prg nem volt jó? Mit csinál és mit kéne?
IT: http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=18
IT bejön, elmenti hogy hol tart, IT meghívódik, végrehajtja, visszetér és ott folytatja ahol abbamaradt....
Melyik prg nem volt jó? Mit csinál és mit kéne?
IT: http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=18
http://www.tavir.hu - a gazda
-
Szia.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy csináltál-e már olyat, hogy a leprogramozót chip-ből érkező adatott másik programmal hivod meg.
Ezt úgy értem pontossan...
A chip egy számláló és a soros porton küldöm az értéket és azt delphi alatt akarom kiiratni. Ilyet szerinted lehet? Vagy még ilyennel nem probálkoztál?
Elöre is kössz.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy csináltál-e már olyat, hogy a leprogramozót chip-ből érkező adatott másik programmal hivod meg.
Ezt úgy értem pontossan...
A chip egy számláló és a soros porton küldöm az értéket és azt delphi alatt akarom kiiratni. Ilyet szerinted lehet? Vagy még ilyennel nem probálkoztál?
Elöre is kössz.
Lehet.
Igaz, én nem delphiben, hanem Liberty basicban csináltam.
Ami fontos, hogy adattorlódás ne legyen.
Adat ki, várakozás 10-40 msec, adat vissza. Ekkor a PC-n már fogadom az adatsort.
Külön
1, open com1 as output as #1
2, print' mit akar a PC?"
3, Close #1
3, várakozok
4, open Com1 as input #1
5, inkey(#1)
6, adatfeldolgozás
7, close #1
Igaz, én nem delphiben, hanem Liberty basicban csináltam.
Ami fontos, hogy adattorlódás ne legyen.
Adat ki, várakozás 10-40 msec, adat vissza. Ekkor a PC-n már fogadom az adatsort.
Külön
1, open com1 as output as #1
2, print' mit akar a PC?"
3, Close #1
3, várakozok
4, open Com1 as input #1
5, inkey(#1)
6, adatfeldolgozás
7, close #1
http://www.tavir.hu - a gazda
-
Szia.
Lenne egy újabb kérdésem. Hogyan lehet külön választani két kiküldöt értéket? Mert a chip 2 db számláló és úgy akarom, hogy vevő külön kezelje ezeket.
Elöre is kösz.
Lenne egy újabb kérdésem. Hogyan lehet külön választani két kiküldöt értéket? Mert a chip 2 db számláló és úgy akarom, hogy vevő külön kezelje ezeket.
Elöre is kösz.
Sziasztok!
Még csak most kezdtem belemélyedni a bascomba, és egyből egy érthetetlen problémába ütköztem.
A változók deklarásánál van valami bibi.
A csipp egy attiny13, aminek elvileg az SRAM -ja 64 bites.
Ha deklarálok egy változót, és csak egyet, mint byte, akkor rinyál hogy out of SRAM space (pedig az ugye csak 8 bit)
Viszont bit változót hozzá tudtam adni 9-et is
hogy van ez? lehet még valahol valamit kalibrálni esetleg benne?
Még csak most kezdtem belemélyedni a bascomba, és egyből egy érthetetlen problémába ütköztem.
A változók deklarásánál van valami bibi.
A csipp egy attiny13, aminek elvileg az SRAM -ja 64 bites.
Ha deklarálok egy változót, és csak egyet, mint byte, akkor rinyál hogy out of SRAM space (pedig az ugye csak 8 bit)
Viszont bit változót hozzá tudtam adni 9-et is
Elég ezt a három sort betenni az elejére/vagy az options/compiler/chip-nél ugyanígy beállítani:funkykutya írta:Sziasztok!
...
...
' "Out of Sram..." fordítási hibaüzenet elkerüléséhez...
$hwstack = 8
$swstack = 8
$framesize = 24