Image Craft C compiler

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
lajostoth

Image Craft C compiler

Hozzászólás Szerző: lajostoth »

Sziasztok !
Kezdő vagyok a témában,interneten gyűjtöttem információkat a microvezérlőkről.Így jutottam el az Atmel AVR-hez.(Miután megijesztett a PIC-ek rettenetes utasításkészlete).C nyelvet ismerem,ezért az Image Craft
compilerére gondoltam mint segítség,de látom itt a Bascom-ot favorizáljátok.
Lusta ember vagyok,nem szeretném végigküzdeni magam mindkettőn,ezért csak annyit kérdeznék,miért Bascom ?
Melyik cégnél lehet Atmel vezérlőket olcsón beszerezni ?

Kösz a segítséget !
j0hnny

Hozzászólás Szerző: j0hnny »

Hali

Én eddig a Lomex ben találtam AVR t, valamit a Codix kft. nél lehet venni.
Az asszem nagyker de adnak egy darabot is ha van raktáron.
Robert

Hozzászólás Szerző: Robert »

C-vel 20 perc alatt nem bírtam 1 LEDvillogtatást összehozni (fordítás). Bascomban ez meg azonnal összejött.

AVR még a SOSelectronic, Miskolc.

De jó lenne a C is, de ahhoz tutorialt nem találtam ilyen lépésről lépésre. Ez meg angolból lefordítható, és jól szervezett/áttekinthető.
lajostoth

Hát,nekem első ránézésre előnynek tűnik az iccavr AVR SUDIO-ba való
integrálhatósága,valamint az app. notes-ok C nyelve.(Egyébként telepítéskor tesz fel egy 170 oldalas pdf manuált),de lehet hogy neked van igazad.
lajostoth

Bocs ,most látom hogy kész anyagból dolgozol.Így már értem a Bascom-ot.
Robert

Hát a kész anyag az túlzás. Mondjuk az angol megvan/volt a legtöbbre, de még hioányolok részeket: BootBlock, PWM, SPI busz használata. Ezeket meg kell írnom még.

Azért megnézem a C mintákat, hátha használható és akkor az is lesz kinn...

A kész minták amik a Bascomban vannak nagyon hasznosak, és részproblémákat nagyon jól lehet tesztelni rajta. Így az alapokat általában az elején nem rontottam el, arra ott a bonyolultabb kód:). ld. pl. a 902-es USB-s LCDbezérlést. Akód 14k körül jár, cipőkanalas csiszolgatás van benne. Maga a forráskód is >1000 sor. Szóval lehet szép nagy, összetett feladatokat is írni benne:).

De ismerek olyat aki 70-90k-s lefordított kódot hozott össze ...
lajostoth

Szevasz Róbert !

Kipróbáltam jó pár fordítót,valóban szuper a Bascom.Akinek jobban fekszik a
C -mint nekem-,annak mindenképpen a CodeVisionAVR-t javaslom.Jó a manualja,MSC Budapest Kft-nél lehet licenset venni.Nem drága,a próba verzió 2K-ig megy.
Robert

Pontosítás kedvéért: a próbaverzió (DEMO) 2 k lefordított processzorkódig ment a 1.11.7.4 verzióig, az újabbak 4k kódot tudnak.
lajostoth

Egy jó hír a C-ben programozóknak:már gyári tesztelés alatt van az AVR STUDIO új verziója,amibe be lesz építve az AVR GCC.Ingyen kap a felhasználó egy szuper C++ compilert.A WIN AVR eddig is ingyen volt ,de nincs IDE felülete,ezért a profik használják inkább.
Robert

Tuti magyar C leírást kellene keríteni. most vettem egy könyvet, lehet hogy ez lesz a végén, hogy a bascomos leíráésba bele-bele szövögetem... vagy megírom c-ül is:)

De előbb a Bascomos fejeződjön be...
lajostoth

Az AtmanAVR C manualja kiváló:
www.atmanecl.com/EnglishSite/InfoEnglish.htm
Ők is az AVR GCC használják,csak IDE-t készítettek hozzá,ezért 100$.
lajostoth

AVR Studio 4.12 RC1 már letölhető.Érdemes kipróbálni.
Robert

LCD vezérlése

LCD vezérlés kapcsán OLED illetve hagyományos LCD modul is bele lehet futni problémába....
Robert

Ops. Rossz helyre ment:(
milet1

Megakadtam

Hozzászólás Szerző: milet1 »

Üdv Mindenkinek!
Van 1 kis problémám.
Bascommal irtam 1 rövid prigit.
STK 500-zal probáltam tesztelni.
Mega8-t használok, vannak kimenetek, bemenetek.
Bemenet változás hatására válozik a kimenet. Terveim szerint.
A valóságban viszont nem. Műszerrel mérve van változás a lábakon, de a progi nem reagál.
Valamit biztos rosszul csinálok, de valyon mit?
Megköszöném, ha valaki tudna segíteni.
(A progi nincs 1kB)
Válasz küldése