Sziasztok!
Először is elnézést kérek, amiért nem válaszoltam, illetve "eltűntem" ...
Két hét szabira mentem, otthon meg a szabim elején kikötötték a NET.et...
Azóta újra van!
(Ezen levél megértéséhez nagyon fontosak az előzmények)
Megvettem a gyári ATAVRISP MKII-es programozót, ( Kedves Róbert!Igenis, rövidzár védett! Volt rá példa, hogy pirosan kezdett villogni, és az AVR-Stúdióban megjegyzésképpen egy feirat tájékoztatott: A cél áramkörben rövidzár van... ) és letöltés után, össze-vissza működött a program a cél áramkörben, holott a szimulációban tökéletesen működik...
De, azt hiszem megtaláltam a hiba okát.
1. A Windows Vista nem kompatíbilis a Bascom -AVR-el, még akkor sem, ha az, XP SP2-es kompatíbilis módban fut.
2. A gyári MKII-es letöltőhöz BASCOM-AVR alatt, nincs driver, csak az AVR-Stúdió 4.x alatt, ( STK500.EXE) de ezzel sem működik stabilan, INSTABIL. ( Persze XP-alatt jól is működhet. Ne feledjük, VISTA-m van..)
3. Ha a TAVIRISP letöltő hardware, nem programozza biztonsággal a FUSE biteket, akkor az vagy a Windows XP - VISTA , vagy alaplapi (USB) kompatíbilitási problémája lehet.
Ezeket az összefüggéseket, és a megoldásokat rájuk, még nem találtuk ki, de átmeneti megoldások azért vannak, (VISTA driver?)
Én, az ATmega32-16PU csip-et használom jelenleg.
Rákötöttem egy 16*2 -es LCD-t, és ezt használom Debuggernek.
A programom elején elhelyeztem egy teszt programocskát, ami letöltés után kiír két sorban. "Upperline"(Pajapan) és a másodikban, "Lowerline" visszaszámol 10-0 felé.
( Ugyanis, nem minden letöltéskor jelenik meg a helyes karaktersorozat, vagy ha igen, számolás helyett, Pl.: oldalra kiúszik tíz karaktert ...)
Természetesen állítottam a letöltő Baud-Rate-n, többször is ellenőriztem a frekvenciát, átnéztem a HW;SW; Frame-t, (ahogy itt a Bascom Help-ben 34.fejezet, Hibakeresés alatt le vagyon írva, és innen kaptam az ötletet is.).
Ha letöltés után ez megjelenik, és hiba nélkül lefut, akkor a letöltő normálisan letöltötte azt a kódot, amit ÉN írtam.
Ez a felirat, pedig minden bekapcsoláskor fut csak, ami még jól is jöhet
Tehát minden jel arra mutat, hogy ez a konfiguráció, nem VISTA kompatíbilis, és az említett hibákat generálja...
Sajnos "sima" XP-el nem tudom kipróbálni.. Mert nincs.
Eddig jutottam, remélem másnak is segítségére lehettem.
De így már tudok programozni, végre!
Mégegyszer, Köszönet a segítségetekért!!!!!