Én értem amit írsz de még nem értjük a kollegával mivel feszültség szintet figyel.
Miért nem tehetek kisebb ellenálást rá? Ha nem reed relay lenne haenm egy kapcsoló ami akár több A is elbírt miért nem lehet nagyobb? a kondival meg az ellenálásal tudom szabályozni a prellé időtagot az r*c megadja az idő állandót. azon kellene változtatni?
mert mostmár bele őrülünk és eldobjuk a papírunkat is.
Ha kicsi az ellenállás ami a felhúzó, akkor a REED relével ugye GNDre zárod. azaz az 5V ott van rákapcsolva. Bírja atápd? A processzor lába_feszültségszintet_ néz, marhára nem érdekli, hogy az adott ágban 0,2mA vagy 30A megy keresztül....
A kis ellenállás esetén lehet, hogy a REED relét elégetted már. Nem nagy áramokra van az kitalálva, és az átmeneti ellenállása emiatt már megnőtt....
Jó megoldódott a probléma kösszi asegítséget minden lehetőségetkiaknáztunk már közösen! de az alu előlap földelése még nem volt bekötve, valószinű gerjedés következett be miután bekötöttük tökéletesen működik a kisseb ellenálásal is.
próba ként mégegyszer lekötöttük a földelésthogy tényleg az e a hibás és máris hülyül,t a rendszer vissza kötve újra tökéletes tehát ez volt biztosan a hiba oka.
Ó ti nagy sámánok kik az AVR-ek nakgy tudói vagytok, azért merészelem zavarni nyugalmatokat mert balfék vagyok...!!!
Következő a problémám: vettem kb 30db attiny2313 procit 2 különböző helyről... ezeken egészen halvány felirat van nem az a megszokot fehér felirat... A gond az hogy akár, hogy égetem bele a progit nem csinálnak semit, se hang se led vilogtatás se rs232 komunikáció. Pedig bene van a progi mert vissza kilehet olvasni. Ha a fehér feliratos prociba égetem csont nélkül megy... Tiny Bord V5 öt használok, Csináltam egy egyszerű égetöt de azzal is ugyan az a helyzet...
Mi lehet a gond???
Gyártási szám?
Biztosítékbiteket beállítottad? (órajel, sebesség és a DivClock8!)
Tinyboard mintaprogi a LED villogtatót beállítani (1 villogás / sec), és a 7 MHz külső Q-t megadni a fordítónak.Ha a villogási sebesség: 7 sec periódus: 1 MHZ belső órajelről jár
Ha 8-9 sec: 7 MHz órajel, de a DivCLK be maradt kapcsolva
Ha 1 sec: jól van beállítva.
A felirat teljesen mindegy. ATTiny2313ból más altípusú nincsen ....
Ez az utóbbi hozzászólás engem is érdekelne, mert most hogy már be tudok égetni programot, újabb valamibe futottam.
Van olyanom a kódban, hogy Config PortE = Output sőtt azóta már ezt minden porton kipróbáltam, majd PortE = 0 és ennek ellenére nagy impedanciás állapotban maradnak a lábak.
Nézegettem a fuse biteket, ott beállítottam, hogy külső HS, meg 64K órajellel késleltesse az indulást, és még van egy cksel két állapotú beállítás is, azt mindkét állapotban kipróbáltam, de csak nem lesz kimenet.
Ja igen, és M64-esről van szó. Azt látom, hogy állítódnak a fuse bitek, mert vissza is tudom olvasni őket, meg a JTAG lábak is átmentek nagyimpedanciás állapotba a JTAG tiltásával.
$regfile = "m64def.dat" ' we use the M64
$crystal = 14745600
'$baud = 1200
$hwstack = 64
$swstack = 64
$framesize = 64
Dim I As Byte
Config Portc = Output
Portc = 0
Do
For I = 1 To 255
Portc = I