Magam is úgy gondoltam, hogy működnie kéne, ezért is voltam meglepődve. M64, de alapból ez is M103 kompatibilis módban volt, de ezt is észrevettem már.
Ez a próbálkozás már minden portra ki van terjesztve...
Van rajta led, pontosan 0 állapotban kéne, hogy világítson, és onnan tudom, hogy ha rámérek a lábra, akkor nem 0v-ot mérek, hanem ingadozik, pl ha hozzáérek a mérőtűhöz.
Nincsen kondi a tápon, de akkor már megkérdezném, hogy miért pont 100n kerámia kell, és milyen közel kell legyen a procihoz?
Egyébként belsőről sem ment, a watchdog ki volt kapcsolva a fuse biteknél, van felhúzó ellenállás a reseten, és tudom, hogy az ellenállásosat le kell húzni. Ha direktben kötöm be a led-et akkor világít, és 12,2 mA-t vesz fel.
A tápok be vannak kötve.
Minél közelebb! És azért kerámia mert annak nincsen parazita induktivitása!
Jól van felforrasztva a proci, nyákot leellenőrizted nincs szakadás, alá marás?
Reset és GND közé is kel 100n kerámia!
Namost javítsatok ki, ha tévedek, de a felprogramozás közben is program fut az AVR-ben nem? Ha az tud futni, akkor másnak is kéne nem?
Azt tudom, hogy más mikrovezérlőnél van olyan, hogy csak belépteted a move utasítást, meg a címet és az adatot az akuba, és végrehajtódik a move, ezzel történik a beégetés, itt meg egy komplett SPI interface-t kezel a programozó szoftver.
Tessék _elolvasni_ az adatlapot. Mondjuk a RESET fejezetet......
A RESET azért van mert _RESET_ben tartja a processzort, így nem fut a program!
Mondjuk gondoldd végig: Fut az a program amit beírsz?:)
Program eleje: ugorja végére, olvasd be a karakterláncot.... Visszatérés után írdd ki az LCDre...
A visszatérő utasítás még nincs beírva....
Sőt, ha a MOSI/MISO/SCK lábakat I/O portra használom.... Na ekkor mi lenne?:)
Az SPI és az ISP nem keverendő!!!!!!
Az ISP az a programozó interfész a maga utasításaival (lsd. adatlapok, kb. Flash Programming része). De ugye ezen át a EEPROM, és a FuseBitek is elérhetőek....
Itt is van, hogy beléptetem a címet+adatot és beírja. Ez a Bootloader lényege. Bejön az adat és laponként (page) (ált. 128 byte) beégetem a flash-t, UTASÍTÁSSAL. (LPM, SPM utasítást nézd meg az ASM utasítások közt...)