nem megy a proci!!

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
Avatar
macsaba
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2008. december 28. vasárnap, 7:00

Hozzászólás Szerző: macsaba »

Magam is úgy gondoltam, hogy működnie kéne, ezért is voltam meglepődve. M64, de alapból ez is M103 kompatibilis módban volt, de ezt is észrevettem már.
Ez a próbálkozás már minden portra ki van terjesztve...

Kód: Egész kijelölése

$regfile = "m64def.dat"
$crystal = 8000000
$baud = 19200                                               ' use baud rate
$hwstack = 32                                               ' default use 32 for the hardware stack
$swstack = 10                                               ' default use 10 for the SW stack
$framesize = 40                                             ' default use 40 for the frame space

'$sim

Config Porta = Output
Config Portb = Output
Config Portc = Output
Config Portd = Output
Config Porte = Output
Config Portf = Output

Do

Porta = 0
Portb = 0
Portc = 0
Portd = 0
Porte = 0
Portf = 0

Loop

End
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10191
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00

Hozzászólás Szerző: Robert »

És mitől történne bármi is?

Kód: Egész kijelölése

$regfile = "m64def.dat"
$crystal = 8000000
'8MHz-s kvarc van rajta es a FuseBiteknél is beállítottad ezt (külső Q)?

'$baud = 19200                                               ' use baud rate
'Ez minek? nem használsz sorosportot....
'Es a PortE.0, PortE.1t lefoglalja (nem lehet kimenet)


$hwstack = 32                                               ' default use 32 for the hardware stack
$swstack = 10                                               ' default use 10 for the SW stack
$framesize = 40                                             ' default use 40 for the frame space

'$sim

Config Porta = Output
Config Portb = Output
Config Portc = Output
Config Portd = Output
Config Porte = Output
Config Portf = Output

Do

Porta = 0
Portb = 0
Portc = 0
Portd = 0
Porte = 0
Portf = 0

waitms 250

Porta = 1
Portb = 1
Portc = 1
Portd = 1
Porte = 1
Portf = 1

waitms 250


Loop 
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10191
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00

Hozzászólás Szerző: Robert »

Honnan tudod, hogy nagy impedanciás a láb ha 0-t írsz ki rá? mivel méred?

Tessék rátenni 1 LED-et. Az majd villog :P.
Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3375
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00

Hozzászólás Szerző: kapu48 »

Ott valami HW gond van! Szűrő kondik vannak a táp lábakon?
Esetleg egy várakozást be iktatnál?

Ja a 0 csak a (VCC – Kimenet) közt tudod mérni! (közel táp fesz-nek kel lenni)
Avatar
macsaba
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2008. december 28. vasárnap, 7:00

Hozzászólás Szerző: macsaba »

Van rajta led, pontosan 0 állapotban kéne, hogy világítson, és onnan tudom, hogy ha rámérek a lábra, akkor nem 0v-ot mérek, hanem ingadozik, pl ha hozzáérek a mérőtűhöz.
Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3375
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00

Hozzászólás Szerző: kapu48 »

Nincsen fordítva az a led?
:twisted:
Avatar
macsaba
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2008. december 28. vasárnap, 7:00

Hozzászólás Szerző: macsaba »

:) nincs
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10191
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00

Hozzászólás Szerző: Robert »

Nem 0 és 5V van a lábakon.
0...0,8V és 4,6....5V.

Ha a LEDre a GND-t direktben kötöd be, világít?

Ami lehet:
Összes Vcc és GND valamint VccA és GNDA be van kötve?

- A Vcc és a GND-k közt 100nF kerámiakondi?
- A belső 1 MHz órajelet használd. Ne a külső kvarcot.
- A WDTON: enable by WDT legyen (watchdog kezelés).
Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3375
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00

Hozzászólás Szerző: kapu48 »

RESET lábon van felhúzó ellenállás 10k – VCC?

Nincs a reset gomb beragadva? Az ellenállásos progizót lekel húzni!
Csak az ICs változat maradhat fent!
Avatar
macsaba
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2008. december 28. vasárnap, 7:00

Hozzászólás Szerző: macsaba »

Nincsen kondi a tápon, de akkor már megkérdezném, hogy miért pont 100n kerámia kell, és milyen közel kell legyen a procihoz?
Egyébként belsőről sem ment, a watchdog ki volt kapcsolva a fuse biteknél, van felhúzó ellenállás a reseten, és tudom, hogy az ellenállásosat le kell húzni. Ha direktben kötöm be a led-et akkor világít, és 12,2 mA-t vesz fel.
A tápok be vannak kötve.
Avatar
kapu48
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 3375
Csatlakozott: 2008. augusztus 29. péntek, 6:00

Hozzászólás Szerző: kapu48 »

Minél közelebb! És azért kerámia mert annak nincsen parazita induktivitása!
Jól van felforrasztva a proci, nyákot leellenőrizted nincs szakadás, alá marás?
Reset és GND közé is kel 100n kerámia!
Avatar
macsaba
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2008. december 28. vasárnap, 7:00

Hozzászólás Szerző: macsaba »

Namost javítsatok ki, ha tévedek, de a felprogramozás közben is program fut az AVR-ben nem? Ha az tud futni, akkor másnak is kéne nem?
Azt tudom, hogy más mikrovezérlőnél van olyan, hogy csak belépteted a move utasítást, meg a címet és az adatot az akuba, és végrehajtódik a move, ezzel történik a beégetés, itt meg egy komplett SPI interface-t kezel a programozó szoftver.
Avatar
Robert
Elektronbűvölő
Hozzászólások: 10191
Csatlakozott: 2005. december 9. péntek, 7:00

Hozzászólás Szerző: Robert »

Tessék _elolvasni_ az adatlapot. Mondjuk a RESET fejezetet......

A RESET azért van mert _RESET_ben tartja a processzort, így nem fut a program!

Mondjuk gondoldd végig: Fut az a program amit beírsz?:)
Program eleje: ugorja végére, olvasd be a karakterláncot.... Visszatérés után írdd ki az LCDre...
A visszatérő utasítás még nincs beírva....

Sőt, ha a MOSI/MISO/SCK lábakat I/O portra használom.... Na ekkor mi lenne?:)


Az SPI és az ISP nem keverendő!!!!!!
Az ISP az a programozó interfész a maga utasításaival (lsd. adatlapok, kb. Flash Programming része). De ugye ezen át a EEPROM, és a FuseBitek is elérhetőek....

Itt is van, hogy beléptetem a címet+adatot és beírja. Ez a Bootloader lényege. Bejön az adat és laponként (page) (ált. 128 byte) beégetem a flash-t, UTASÍTÁSSAL. (LPM, SPM utasítást nézd meg az ASM utasítások közt...)
Avatar
macsaba
DrótVégénSzéndarab
Hozzászólások: 32
Csatlakozott: 2008. december 28. vasárnap, 7:00

Hozzászólás Szerző: macsaba »

Nem a felhasználói programra gondoltam nyilván.
Avatar
herc1234
Bitfaragó
Hozzászólások: 459
Csatlakozott: 2007. február 9. péntek, 7:00

Hozzászólás Szerző: herc1234 »

AGND Aref stb stb... ezek kötve vannak ahogy illik?
Válasz küldése