DMXServo chip felprogramozása (ATMega8515)
Segítségre volna szükségem ATmega8515-16
Sziasztok
Szeretnék segítséget kéni egy apró panel megépítéséhez.
Rendelkezik egy AVR ATmega8515-16 -tal, és itt vagyok meglőve.
maga a panel:
http://www.hoelscher-hi.de/hendrik/light/dmxservo.htm
Itt megvan hozzá a frimeware is, beállítás, minden hasonló.
Namost a nyák az összes alkatrésszel megvan, pusztán az AVR hiányzik.
Ha valaki tudna segíteni abban, hogy mi kell hozzá?
Maga az ATmega, milyen programozó, program, hogy kellene rámásolni, stb.
6 ilyen panel kéne, az első próbaverzó.
Nem tudom, megéri e beruházni egy programozóra, avgy esetleg valaki tudna segíteni Szfvár környékéről. Nagyon nagyon köszi
Gyula
Szeretnék segítséget kéni egy apró panel megépítéséhez.
Rendelkezik egy AVR ATmega8515-16 -tal, és itt vagyok meglőve.
maga a panel:
http://www.hoelscher-hi.de/hendrik/light/dmxservo.htm
Itt megvan hozzá a frimeware is, beállítás, minden hasonló.
Namost a nyák az összes alkatrésszel megvan, pusztán az AVR hiányzik.
Ha valaki tudna segíteni abban, hogy mi kell hozzá?
Maga az ATmega, milyen programozó, program, hogy kellene rámásolni, stb.
6 ilyen panel kéne, az első próbaverzó.
Nem tudom, megéri e beruházni egy programozóra, avgy esetleg valaki tudna segíteni Szfvár környékéről. Nagyon nagyon köszi
Gyula
ATMega8515 chip kell.
A bascom mint programozó fejezetet olvasd át.
Programozó:
LPT port esetén STK200, USB esetén STK500-as javasolt...
Beruházni - ha csak építed hogy ilyen is legyen, akkor nem. ha hasznosan is akarsz az AVRekkel építkezni - nem csak utánépítani - akkor érdemes beruházni rá. Tanulásra az AVR-Duino család tagjai javasotak....
A bascom mint programozó fejezetet olvasd át.
Programozó:
LPT port esetén STK200, USB esetén STK500-as javasolt...
Beruházni - ha csak építed hogy ilyen is legyen, akkor nem. ha hasznosan is akarsz az AVRekkel építkezni - nem csak utánépítani - akkor érdemes beruházni rá. Tanulásra az AVR-Duino család tagjai javasotak....
A 7 végén készül egy cikk az AVRStudioval való programozásról. Ennek egyik oldalága a Bascom programozóra való utalás lesz (ez a Bascom, mint programozó fejezetre is fog utalni).
Bővebben a Bascommal való programozás step-by-step alapon:
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=49
Bővebben a Bascommal való programozás step-by-step alapon:
http://avr.tavir.hu/modules.php?name=Co ... age&pid=49
- rosszpelda
- DrótVégénSzéndarab
Hello !
Agárdon lakom, és ha megépítetted, benne csücsül az AVR + megvan a korrekt ( 8515-re fordított) hexfile amit bele kellene tölteni, akkor beletankolom neked az az új STK500-ammal... ahogy nézem van a panelon 6-os ISP csati. Ha fejleszteni is akarsz, akkor Robert az embered és a többi nagyágyú a fórumról
Agárdon lakom, és ha megépítetted, benne csücsül az AVR + megvan a korrekt ( 8515-re fordított) hexfile amit bele kellene tölteni, akkor beletankolom neked az az új STK500-ammal... ahogy nézem van a panelon 6-os ISP csati. Ha fejleszteni is akarsz, akkor Robert az embered és a többi nagyágyú a fórumról
Hali!
Én is agárdon lakom, Alkotmány utca. A panelt ma este forrasztom össze, az avr pedig pénteken jön meg. Az isp csatival mit lehet csinálni?
Ha letöltöd a linkelt oldalrol azt a frame-t akkor abban van egy progi ami megcsinálja a filet, de mivel szervókat vezérel, nem tudom pontosan, mennyi a véglés, azt leheta progival beállítani, szóval lehet nem elsőre fog menni akkor is tudsz azért segíteni?
Nagyon köszi
Én is agárdon lakom, Alkotmány utca. A panelt ma este forrasztom össze, az avr pedig pénteken jön meg. Az isp csatival mit lehet csinálni?
Ha letöltöd a linkelt oldalrol azt a frame-t akkor abban van egy progi ami megcsinálja a filet, de mivel szervókat vezérel, nem tudom pontosan, mennyi a véglés, azt leheta progival beállítani, szóval lehet nem elsőre fog menni akkor is tudsz azért segíteni?
Nagyon köszi
Robert írta:Ajaj.....
Az ISP az In System Programming....
Azaz ezen át tudod felprogramozni az AVR-t....
Ohh, köszi!
Akkor ehhez nem is kell programozó, külön égető mint a pic-hez?
Abszolút nem értek az ilyen digit programozáshoz, max analóg építésekkel foglalkoztam, örülök van eza fórum, mert nem hiszem h sokre mennék különben...
Hali!
Igen, eredetileg valami eszemnet bonyolult vezérlése volt, és eből szerencsém, hogy szervo motorok vannak benne, és így dmx 512vel is tudom majd vezérelni, remélem.
Nagyon bízok benne hogy az alapokat hamar elsajátítom, igyekszem azért, hamár itt mindenki ilyen profi, legalább megszólalni merjeka mesterek mellett:):)
Igen, eredetileg valami eszemnet bonyolult vezérlése volt, és eből szerencsém, hogy szervo motorok vannak benne, és így dmx 512vel is tudom majd vezérelni, remélem.
Nagyon bízok benne hogy az alapokat hamar elsajátítom, igyekszem azért, hamár itt mindenki ilyen profi, legalább megszólalni merjeka mesterek mellett:):)
Hogy érted hogy forrást nem?kapu48 írta:A belinkelt oldalon forrást nem találtam csak lefordított *.hex!
Így bizony mindent neked kel megcsinálnod!
Jobban jártál volna, ha olyanhelyről szerzed be a cuccot ahol kapsz támogatást is! Az élesztéshez!
Van a zip fileban egy generator, meg asszem 2 hex file, avgy valami hasonló. Mire van még szükség?
Ez a chip annál 100* többet tud mint az a kis demó programocska!
Csak meg kel neki írni az eszét!
Hogy mire van szükséged azt neked kel tudnod!

Csak meg kel neki írni az eszét!
Hogy mire van szükséged azt neked kel tudnod!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kapu48 2009. február 18. szerda, 20:18-kor.