És egy lehetséges hibára akartam felhívni a figyelmet!
ADC konvertálás
ha külső referenciát akarok használni mega64-en akkor azt uigye az aref lábra kell kötni?
De direktben?
Mert elég pontatlan az a 2,56v most 2,5V egy 6digites műszeren.
olvastam az adatlapot hogy 2,4-2,8 közötti mozgást enged. Ez így igaz? Mert sürgősen kell akkor valami ref ic nekem ide mert pontatlan a mérés így.
De direktben?
Mert elég pontatlan az a 2,56v most 2,5V egy 6digites műszeren.
olvastam az adatlapot hogy 2,4-2,8 közötti mozgást enged. Ez így igaz? Mert sürgősen kell akkor valami ref ic nekem ide mert pontatlan a mérés így.
Az AREF van leosztva 1024-l. Ha ide 3,14159256871541V-t rakok, akkor 1 egység 3,067961492886142578125 mV lesz
U.i.: Az 5V sem osztható 1024-l.
Neked rel. vagy abs. feszültség kell? mnert ha durvulok, akkor :
1, hőkompenzált legyen a holmi
2, Kívülre egy 13 bites ADC-t felraksz.
Vigyátzz, hogy az Arefre köthető feszreferenciának is van egy minimumfeszültsége (~1.0 V)
Lehet neked nem is 2.5V-s hanem 1.5V-s referencia jobb lenne. A pontosságod nőne, és nem dobnád ki a skála felét...
U.i.: Az 5V sem osztható 1024-l.
Neked rel. vagy abs. feszültség kell? mnert ha durvulok, akkor :
1, hőkompenzált legyen a holmi
2, Kívülre egy 13 bites ADC-t felraksz.
Vigyátzz, hogy az Arefre köthető feszreferenciának is van egy minimumfeszültsége (~1.0 V)
Lehet neked nem is 2.5V-s hanem 1.5V-s referencia jobb lenne. A pontosságod nőne, és nem dobnád ki a skála felét...
Még egydc-s kérdés.
Most egyidejűleg 6 ADC fut a programban egy atmega 64.
28%ban használom ki a flasht és a stackek maxon vannak. Az ADC prescale auto-n van próbáltam 2-t de szegény kiakadt tőlle.
Szóval a scope-os mérésből kiderült hogy az adc 200uS sebességgel dolgozik nekem. És ezt az időt szeretném csökkenteni legalább felére.
Van e öteletek hogyan?
A processzor külső kvarcról megy 14745600 hz-en az rs485 miatt.
Most egyidejűleg 6 ADC fut a programban egy atmega 64.
28%ban használom ki a flasht és a stackek maxon vannak. Az ADC prescale auto-n van próbáltam 2-t de szegény kiakadt tőlle.
Szóval a scope-os mérésből kiderült hogy az adc 200uS sebességgel dolgozik nekem. És ezt az időt szeretném csökkenteni legalább felére.
Van e öteletek hogyan?
A processzor külső kvarcról megy 14745600 hz-en az rs485 miatt.
Akkor próbáld meg ASEMBlerban megírni.
Van hozzá tutorial :
http://www.mikrocontroller.net/articles ... orial:_ADC
Biztosan gyorsabb mint a Bascom.
Van hozzá tutorial :
http://www.mikrocontroller.net/articles ... orial:_ADC
Biztosan gyorsabb mint a Bascom.