Nyákhoz lamináló Bascom vezérlő

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
herc1234
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: herc1234 »

elektromos írta:Mivel soha nem használtam szimulátort, így kellene egy kis segítség, hogy hogyan tudom értelmezni amiket itt kiír nekem! Bekapcsolni be tudom, de hogy lássam a szimulátorban levő ledeken , hogy mit csinál, arra kellene segítség.
Semmi faxni a sim timers illik bekapcsolni.LCD panelen
balról pedig ami aktív IO láb( pl set portc.4)az világít.
Azt hogy hol jár a legkönnyeb ha léptetsz csak.F8 step into code.
nagy waiteket érdemes kikommentelni addig mivel nagyon sokáig
elszütyög vele.
elektromos
Bitmanipulátor

Hozzászólás Szerző: elektromos »

Köszi a segítségeteket, már jobban megy a szimulátor használata!
kapu48
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: kapu48 »

Nekem nem igazán működik ez a kapcsolás!
A BT138 Triac nem kapcsol ki rendesen csak kb. 50%-ra
Bekötés: (nagyon kellene ide rajzolni tudni!)
Opto csatoló MOC3061 4láb - 360R - Triac A2 - 230V
Opto csatoló MOC3061 6láb - 330R - Triac G - 330R - 230V
Triac A1 - Fűtőbetét - 230V
Mi lenne a megoldás?
:roll:
kapu48
Elektronbűvölő

Itt találtam 1 rajzott:
http://www.hobbielektronika.hu/forum/fi ... aaf121.gif
Itt nincsen a G – 330R – 230V közötti ellenállás.
De az eredmény ugyan az. Nem zár le teljesen!
Sajnos ehhez nem értek!
Kidobom a francba! Teszek a helyére 5V-os relét!!!
:cry: :evil:

Gond megoldva!!
MOC 5-6 lábak között zárlat volt! (Pedig az 5-ös állítólag NC?)
:D
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

A MOCalapú pedig atomstabil....
Én a nullátmenetes verziót raknám be, így a fázishasítási zavarok is 0-k lesznek....
elektromos
Bitmanipulátor

Kapu48!
Miért nem jössz mostanában a skyp-ra? Az a rajz ami fent van itt az oldalon, azt tovább fejlesztettem, de még nem tettem ki ide! Ha kell akkor a végleges kapcsrajzot áttküldöm neked!
kapu48
Elektronbűvölő

Üdv!
Amit szereztem olcsóért laminálót motorhibás volt. :cry:
Ezért nyomtatóból kioperált léptetőmotor fogja hajtani. Oda – vissza, így nem kel neki csak 1* beadni a nyákot. És ha kész kidobja. Még 2 végállás érzékelőt kel bele szerelni. Már a fűtőbetét vezérlése is működik. A 2 hűtőventi vezérlés is OK. :D
Most a hőmérő áramkört rakom össze. Ez még most van fejlesztés alatt. NE5532P Duál müv. Erősítő + MY-64 Multiméter hőmérője lesz a lelke. Remélem összejön a cucc! :?:
Az egészet 1 M48-as vezérli. (Ezt a Robert Jézuskája küldte!)
Remélem hamarosan gyártom a 2oldalas nyákokat!
:)
elektromos
Bitmanipulátor

Az analóg rész lesz a legnehezebb része, mert nekem is átkellett építeni miatta, de azóta is tökéletesen működik! A MY-64-es érzékelő nagyon kicsi fesszel dolgozik, és nehéz kordában tartani, mert van amikor csak ugy kiakadt, vagy nem tartotta a pontos hőmérsékletet. Bár szerintem megkaptad a végleges verzió rajzát! Ha nem, áttküldöm neked, és akkor nem kell kisérletezgetned vele! Igaz én smd alkatrészekkel csináltam!
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

File csere-bere alá nem lehetne kirakni? Már ha public Domain alá tartozik....
kapu48
Elektronbűvölő

Az én szemem sajnos már gyenge az SMD-hez. Kösz a rajz már megvan.
De ezen sokkminden másképp lesz.
elektromos
Bitmanipulátor

Robert!
Kitehetem oda is, de egy kicsi rendet kellene tenni a file- cserebere oldalon, mert a sok képet, meg első verziókat amiket feltettem, csak megkevernék azokat, akik nem olvasták el az elejétől miről is van szó!
Kapu48!
Annyira azért még ne öregítsd magad, mert smd alkarészeket én is nagyító alatt teszem fel! :D Amugy hogyan oldod meg, hogy a panel előre meg hátra megy, és hogyan fogja tudni mekkora panelt teszel bele? Nekem nem tünik ez annyira egyszerűnek, mert mindig más a készítendő nyáknak a mérete, és ezt mivel fogod figyelni? Ha nem akarsz sokkal nagyobb paneleket használni, mint az eredeti méret, akkor ez csak számítógépes progival tudod csak megcsinálni, mert nagyon pontosan meg kell adni, hogy mikor kell visszafodítani a panelt. Tehát érdekelne, hogy oldod meg egyszerűen, ha nem üzleti titok! :D Mechanikusan is sokkal bonyolultabb a dolog, mert ahogy megy ki a panel a laminálóból, akkor a súlya miatt lefele fogja feszíteni a görgőket, meg az egész mechanikát! Tapasztalatból mondom, de csak a kb 10cm-nél nagyobb paneloknál van ez a súly probléma! Ezért használom a két kicsi kezem, és nem bonyolítom túl, mert nem árt azért kézzel áttellenőrizni közben, hogy jól dolgozik-e a lamináló! Azért sok sikert kívánok, és ha kell valami segítek, mert van egy kicsike tapasztalatom már, bár idáig csak 3 panelt készítettem vele, de én is áttjártam-e témát annak idején, és ez volt a legegyszerübbb, és kis helyigényű megoldás! Mivel én nem sokat használom, ezért könnyen szétkapom, és be a szekrénybe! :D
kapu48
Elektronbűvölő

Köszi a tanácsokat!
Első próbálkozásoknál kiderült, hogy hiába van alul, felül fűtőbetét. Nem egyformán melegszik mind 2 oldal. Ezért a fordítgatás szükséges lesz, ha kétoldalas panelt használok.
Újabb gond jelentkezet. Vastag a nyáklemez annyira szétnyomja a 2 hengert, hogy nem kapcsolódnak a fogaskerekek.
Szerinted elégelsz, ha csak az 1-ik henger lesz meghajtva?
A hőmérés még nem jött össze.
Nálad hány Voltról indul az erősítő kimenete, ha 0V-re kötöd a bemenetet?
Nekem 2.3V a kimenet. Le kellene húzni 0V közelébe. Ezen még kísérletezni kel.
8)
elektromos
Bitmanipulátor

Szia! Nekem a két végét szét kelett szednem, és ott van egy rugó, mely összenyomja a két görgőt. A rugót gyengítsd meg és akkor vidáman elmegy benne a panel, de mind a két végén meg kell csinálni! Ez az én laminálómban így van! Hogy mekkora feszt kell mérni azt nem tudom, mert szét kellene szednem a dobozt, de azt hiszem, hogy 1.3V a 200 fok! Hogy mekkora a kimenő fesz azzal ne foglalkozz, mert nekünk ugyis a 110, és 190 fok mért értéke a fontos! Mondtam építsd meg amit küldtem, az tutira jó, és pontos is ! 7 alkatrészt csak be tudsz építeni az atmega elé, és nem kell smd-t használnod, ha nem akarsz! este 9-kor gyere skypra!
kapu48
Elektronbűvölő

Enyémen van + 4db. Fet a 12V-os léptetőmotor vezérlésére. Mert a 230V-os motor le volt füstölve, és még csak a hírét sem hallották ilyen motornak sehol!
Ezért nem jó a te rajzod nekem. Csak a műveleti erősítő munkapontját és erősítését kel belőni.
Egy dugdosós panelon, a többi rész már működik. A rugó már ki van szedve mind 2-tő végén, különben kőzésem ment a nyák.
elektromos
Bitmanipulátor

Értelek! Amugy ma láttam 5300-ért tesco gazdaságos laminálót, abban bent van a 220V-os motor! :D
Válasz küldése