nem megy a proci!!
Ha a fizikai méretére gondolsz, akkot alacsonyRobert írta:Kvarcból alacsony v. magas?
Magas esetén CkOpt bekapcsolni!
A kondit mérd meg. nálam akkor volt ilyen ha 22 pF helyett 220 pF lett!
Ill kontakthiba, a GND a kvarcnál és a chipnél nem volt azonos... 100 nF kerámián keresztül ment, mert átkötést elnéztem....
kondikat cseréltem, de azért megmérem, mert azonos rendelésből valók, hátha...
GND az műszer szerint azonos, határozottan sípól
Esetleg ha valahol zárlat van a kapcsolásban, akkor az csinálhat ilyent?
Geht nicht, Gibt's nicht!
Ok, köszi, megpróbálom, bár én még ilyennel nem találkoztam!vavi írta:Egész pontosan: a kvarc lábaira párhuzamosan.evildodo írta:Hogyan gondoltad egész pontosan?vavi írta:Én tennék a kvarc lábaira egy 1 megás ellenállást.
Sok gyári kapcsolásban is benne van. Jártam már én is úgy, hogy nélküle nem mindig indult kvarc.
Üdv
Azt hiszem, a hiba megtalálva.. Ckopt fuse bit megkapta a pipát(Ezúton köszi Robinak a tippet!!!) és azóta indul, nem hibázott.kapu48 írta:Fusebit Crystal frequ-nél válasz nagyobb Startup time PW/Reset várakozást.
Ha olyan alkatrészt használsz, ami lassan éled fel akkor a program elejére tehetsz pár száz ms várakozást.
A crystal 16ck+64ms-ra állítva, szerinted megfelelő ez így? Valahol ovastam hogy ezt használják 16Mhz-ig
Hi!
Mega 88-al szívok egy ideje, írok ide, hátha van valakinek tippje..
Itteni kombi(!) programozó, ha rá van dugva, akkor műxik minden. Ha lehúzom, lefagy, olyan mintha nyomva lenne a reset gomb... Visszadug, megint tök jó...
REset lábat már ezerszer mértem, betonstabil 5V, felhúzó 3.3K rajta, a többi láb (MISO MOSI SCK) lebeg. Kristály van rajta, de fuse bit internalra van állítva.
Valakinek ötlete?
Mega 88-al szívok egy ideje, írok ide, hátha van valakinek tippje..
Itteni kombi(!) programozó, ha rá van dugva, akkor műxik minden. Ha lehúzom, lefagy, olyan mintha nyomva lenne a reset gomb... Visszadug, megint tök jó...
REset lábat már ezerszer mértem, betonstabil 5V, felhúzó 3.3K rajta, a többi láb (MISO MOSI SCK) lebeg. Kristály van rajta, de fuse bit internalra van állítva.
Valakinek ötlete?