Program irasban kerek segitseget!
Nem írtam, de nem RS232-ről olvastam be az adatot, hanem ez egy adat, ami a packet() tartalma, vagyis érkezik egy parancs egy szerverről, s azt dolgozom fel, s ha itt a line feed, akkor új sor jön, erre kell figyeljek!
Vagyis adott az &H0A ami sztingként van eltárolva(így egyszerűbb feldolgozni aza adatokat, mivel vannak benne parancsok is).
De ha nincs erre a megfeleltetésre mód, akkor felt.vizsgálat előtt vissza alakítom...csak helyet akartam megspórolni, hogy ne kelljen oda-vissza alakítgatni!
Vagyis adott az &H0A ami sztingként van eltárolva(így egyszerűbb feldolgozni aza adatokat, mivel vannak benne parancsok is).
De ha nincs erre a megfeleltetésre mód, akkor felt.vizsgálat előtt vissza alakítom...csak helyet akartam megspórolni, hogy ne kelljen oda-vissza alakítgatni!
Pontosan ugyenezt csináltam, a TCP csomagból külön sztringbe pakoltam a hasznos adarészt, vagyisaz 55.byte-tól felfelé. Eddig ok is minden, a parancsok és értékek benne is vannak sztingben, ellenőriztem.
Figyelnem kell a szóközökre, "="-jelekre és enterkre, parancsokra és értékekre.
Meg is írtam a programot, ami értelmezi ezeket, kivétel az enteres részt, vagyis mivel karakterként vannak a szringben, igy a csomag tartalmát nem tudom úgy figyelni, hogy:
if _csomag=&H0a then
Ezért kérdeztem, hogy hogyan lehet Bascomban megoldani azt, hogy egy sztringben ne a karakterre figyeljek, hanem annak hex-kódjára!?
Mert lehet azt is, hogy ennél a fázisnál a "_csomag"-ot vissza alakítom, de az plussz hely és legalább 1sor...
Figyelnem kell a szóközökre, "="-jelekre és enterkre, parancsokra és értékekre.
Meg is írtam a programot, ami értelmezi ezeket, kivétel az enteres részt, vagyis mivel karakterként vannak a szringben, igy a csomag tartalmát nem tudom úgy figyelni, hogy:
if _csomag=&H0a then
Ezért kérdeztem, hogy hogyan lehet Bascomban megoldani azt, hogy egy sztringben ne a karakterre figyeljek, hanem annak hex-kódjára!?
Mert lehet azt is, hogy ennél a fázisnál a "_csomag"-ot vissza alakítom, de az plussz hely és legalább 1sor...
Ez így nem lesz jó sajnos, ezért írtam az elején, hogy ezt próbáltam
de nem ment
Itt a _csomag tartalma nem az egész beolvasott tömb, csak egyenként végiglépkedve egy sztring van mindig benne, amit épp vizsgálok.
Kód: Egész kijelölése
dim _csomag as string*1
if _csomag=chr(&h0a) Itt a _csomag tartalma nem az egész beolvasott tömb, csak egyenként végiglépkedve egy sztring van mindig benne, amit épp vizsgálok.
Ez sajnos Bascom nem C!
Itt így kel :

Itt így kel :
Kód: Egész kijelölése
dim _csomag as string*1 , Temp_char as string*1
Temp_char = chr(&h0a)
if _csomag = Temp_char then
end if