Hasznos információk...köszönjük szépen!MaSTeRFoXX írta: ...
Remélem segítettem...
RF Távirányítós Jármű
Ezen az oldalon a táblázat szerint 13.56000MHz-es kristály kell neki a 433.92MHz-hez... ééés ha jól nézem, akkor ez a párja...MaSTeRFoXX írta: ...315 MHz-től 450-ig működnek. Magyarországon azzsem csak a 433-as sáv használható, de ki tudja meg..
...
Remélem segítettem...
Az ezekhez való tekercseket/kvarcokat hol lehet beszerezni? (hirtelen a lomex árlistát nyálaztam át, nem sok sikerrel...)
-
Robert-
-
Vendég
Udv!
Bocs az OFF-ert.
Robert, megkapod a leveleimet? Napok ota proballak elerni mailben, de vagy szandekosan ignoralod a leveleimet, vagy meg sem kapod oket. Az elso esetben mi a problema? A masodik esetben: nezz utana a hibanak... a rendelesemmel kapcsolatban kereslek. Felvettelek skype-ra is, de ott sem valaszolsz... Csak azert irtam ide, hatha itt meglatod.
(Molnar Peter, molnarp()gmail ! com)
Bocs az OFF-ert.
Robert, megkapod a leveleimet? Napok ota proballak elerni mailben, de vagy szandekosan ignoralod a leveleimet, vagy meg sem kapod oket. Az elso esetben mi a problema? A masodik esetben: nezz utana a hibanak... a rendelesemmel kapcsolatban kereslek. Felvettelek skype-ra is, de ott sem valaszolsz... Csak azert irtam ide, hatha itt meglatod.
(Molnar Peter, molnarp()gmail ! com)
-
MaSTeRFoXX
-
MaSTeRFoXX
Szerintem az lenne a legjobb, ha összejönne ez a kütyü, hogy valahol legyártatni nyákból jó sokat, meg ICk ből is beszerezni jó sokat, és ezeket lehetne kapni a WEBSHOP-ban! És ezekből kis modulokat lehetne összehozni, Olyanokat mint amiket a Conradban lehet kapni.
De ez mintd idő, munka, kisérletezés...
De ez mintd idő, munka, kisérletezés...
Ez a terv, hogy ilyen osszerakos modulok legyenek. DE: en SMD-t preferralom, a hagyomanyos alkatreszekkel nagy szivasok birnak lenni...
Egy SMD paka (nalam Fahrenheit 28003-as van) ~9000 Ft. Lealabbis 1 eve ennyi a bolti ara. ez 150-450 fok szabalyozhato, tappal (24V-s), tartoval. 40W-s
Tartalekhegy ha kell (alt 3/4 evetr bit ki egy hegy) ~4-500 Ft...
Es szepen lehet forrasztani vele. Ennekem bevalt...
Egy SMD paka (nalam Fahrenheit 28003-as van) ~9000 Ft. Lealabbis 1 eve ennyi a bolti ara. ez 150-450 fok szabalyozhato, tappal (24V-s), tartoval. 40W-s
Tartalekhegy ha kell (alt 3/4 evetr bit ki egy hegy) ~4-500 Ft...
Es szepen lehet forrasztani vele. Ennekem bevalt...
Most mondjam azt, hogy én meg alulról súrolom (5 hó híján) a 30-t?:)
Odavarázslásról röviden:
- a páka hegyes, így pontforrasztani lehet.
- az alkatrész (2lábú ellenállás, kondi stb, 1206-os méretű v. 0803-as (kb. 2mm*1mm ill. 1,5*1mm) egyik felén a nyákra kis ónt felvinni (szinte csak befuttatni.
- ón olvadt állapotban és a kis alkatrészt síkjával csipesszel megfogva (orvosi v. műszerész) odarakni. Így az egyik fele már fogja.
-másik felén kis ónnan megfogni.
Feltételezi, hogy a panel már előónozott (a gyártóhelyről már így kapom)
Az alkatrészek lába már ónozott.
A soklábú ICket:
- széttapaosott DIP tok: (ún SOIC): Átellenben a két lábat megforrastztani (heftelni), majd a maradékokat egyesével. Itt némi jó szem és forrasztógyanta* (NEM forrasztózsír!!!**) előtte finoman bekenni.
Soklábú szörnyetegek: ezt leírtam a 902-es projektbenm, amikor a 32lábú tokot kell beforrasztani.
*Forrasztógyanta vagy kolofóniumgyanta: Fenyőgyantából készült paszta. Forrasztést segíti, az ón jobban terül/fut szét. Savmentes, azaz az alkatrészek lába tiszta legyegyen forrasztás előtt (vezetékek is)
**Forrasztógyanta: Cink-kloridos paszta, savas! Lehetőleg kerüljük, illetve ezzel való forrasztés nyomait le _kell_ mosni, mert megmarja a panelt. a rezet a levegőn kikezdi. Ha fél év elteltével a réz zöldülni kezd, akkor sikerült ezzel forrazstnani. van kb. 3/4 évünk a panelt újragyártani...
Odavarázslásról röviden:
- a páka hegyes, így pontforrasztani lehet.
- az alkatrész (2lábú ellenállás, kondi stb, 1206-os méretű v. 0803-as (kb. 2mm*1mm ill. 1,5*1mm) egyik felén a nyákra kis ónt felvinni (szinte csak befuttatni.
- ón olvadt állapotban és a kis alkatrészt síkjával csipesszel megfogva (orvosi v. műszerész) odarakni. Így az egyik fele már fogja.
-másik felén kis ónnan megfogni.
Feltételezi, hogy a panel már előónozott (a gyártóhelyről már így kapom)
Az alkatrészek lába már ónozott.
A soklábú ICket:
- széttapaosott DIP tok: (ún SOIC): Átellenben a két lábat megforrastztani (heftelni), majd a maradékokat egyesével. Itt némi jó szem és forrasztógyanta* (NEM forrasztózsír!!!**) előtte finoman bekenni.
Soklábú szörnyetegek: ezt leírtam a 902-es projektbenm, amikor a 32lábú tokot kell beforrasztani.
*Forrasztógyanta vagy kolofóniumgyanta: Fenyőgyantából készült paszta. Forrasztést segíti, az ón jobban terül/fut szét. Savmentes, azaz az alkatrészek lába tiszta legyegyen forrasztás előtt (vezetékek is)
**Forrasztógyanta: Cink-kloridos paszta, savas! Lehetőleg kerüljük, illetve ezzel való forrasztés nyomait le _kell_ mosni, mert megmarja a panelt. a rezet a levegőn kikezdi. Ha fél év elteltével a réz zöldülni kezd, akkor sikerült ezzel forrazstnani. van kb. 3/4 évünk a panelt újragyártani...
-
MaSTeRFoXX
Rossz/ vagy jó hír? :
A MAX1470 és 1472 ic-k csak SOIC tokban vannak, és ezeknek a tokoknak a lábtávolsága 0.65 mm.
Ilyet már mondjuk forrasztottam, de nem volt 2 perces munka. Pákának JLT-2 es állomáshoz tartoz pákát használtam (2500 Ft) Állomást meg magam építettem, mert a hozzávaló állomás 13000Ft! Az egész állomás kijött ~4000 Ft-ból
A MAX1470 és 1472 ic-k csak SOIC tokban vannak, és ezeknek a tokoknak a lábtávolsága 0.65 mm.
Ilyet már mondjuk forrasztottam, de nem volt 2 perces munka. Pákának JLT-2 es állomáshoz tartoz pákát használtam (2500 Ft) Állomást meg magam építettem, mert a hozzávaló állomás 13000Ft! Az egész állomás kijött ~4000 Ft-ból