AVR-es áramkörök stabilitása , és megbízhatósága?
Na ebből fogok oksodni !
Köszi szépen
1, eepromba 33- tól írok , előtte levők tartalék
8, ezt nem értem
select case e
Én úgy tudtam Pl: case 5: innentől
idáig hajtja végre ha e=5
case 6 :
15, A stop kezelésben jelzőbitek is változnak , sok funkciónak tovább kell működni.
Az int-bemeneten 1K-330nF van.
A többi világos , és köszönet érte
Köszi szépen
1, eepromba 33- tól írok , előtte levők tartalék
8, ezt nem értem
Itt mi heverészik?Ilyen TILOS!
Select case...
case....
case....
end select
nem lehet köözbe heverésző utasítás!
select case e
Én úgy tudtam Pl: case 5: innentől
idáig hajtja végre ha e=5
case 6 :
15, A stop kezelésben jelzőbitek is változnak , sok funkciónak tovább kell működni.
Az int-bemeneten 1K-330nF van.
A többi világos , és köszönet érte
Kefeur
Select case valami
lowerline
case 3:
case 4:
end select
A lowerline nem lehet benne......
A case-ban futottam bele, hogy a
select case valami
case 2
.
.
.
case 3
.
.
.
end select
esetén a case utáni részt nem mindig kezelte jól... Ezért én szubrutinba kapokolok mindent.....
STOP rész ok, de a INT=low level nem a legjobb megoldás, mert ha nyomod a stop gombot csak ebbe a rutinba "beragad"....
mintha folyamatos INT lenne....
lowerline
case 3:
case 4:
end select
A lowerline nem lehet benne......
A case-ban futottam bele, hogy a
select case valami
case 2
.
.
.
case 3
.
.
.
end select
esetén a case utáni részt nem mindig kezelte jól... Ezért én szubrutinba kapokolok mindent.....
STOP rész ok, de a INT=low level nem a legjobb megoldás, mert ha nyomod a stop gombot csak ebbe a rutinba "beragad"....
mintha folyamatos INT lenne....
Sziasztok!
Van egy áramköröm:
mega8 (1Mhz)
ds1307 óra+elem
2*16 karakteres lcd
2 tranyóval meghúzható relé egy-egy lábon
3 nyomógomb belső felhúzóval felhúzva megnyomáskor földre zárnak
táp: valami kapcsüzemű telefon adapter+7805 kondikkal szűrve
Program:
do loopban:
- óra lekérdezése
- döntés hogy a visszaszámlált idő elérte-e a kivánt értéket, ha igen akkor behúzza a relét
- kiirja az lcd-re az időt, egyéb adatokat
- figyeli a gombokat
gosubbal ugrok a gombnyomások eseményére, az órába mentés kiolvasásra, function van írva az i2c írás olvasásra.
Ez jól is működik míg a programozó rá van dugva, amint lehúzom elkezd villogni a szöveg az LCD-n (nem a világítás, hanem a betűk eltűnnek és visszajönnek)
_nem resetel_ mert mikor fel-fel villan a kijelző akkor látom hogy méri az időt rendesen, benntartja a relét amig kell, szóval csak az LCD adatbusz bolondul meg...
ha megfogom a panelt kézzel random helyen akkor helyrejön
ha lógatom a levegőben akkor is jó, de amint valamely része szilárd testhez közeledik (leteszem az asztalra, befogomm satuba) azonnal meghülyül
ha rajta van a programozó, és a mega8 teteje felé nyúlok szintén elkezd villogni....főleg ha a gombok kivezetései fele van az ujjam.
Gondolom valami zajt szed ösze mit próbáljak ki??? 100nF-ek et közel tettem a procihoz, táp előírtan szűrve...
a gombokra tegyek kondit??? (ha gombok fele nyúloka procinál vagy a panelen, akkor a legerősebba jelenség)
Van egy áramköröm:
mega8 (1Mhz)
ds1307 óra+elem
2*16 karakteres lcd
2 tranyóval meghúzható relé egy-egy lábon
3 nyomógomb belső felhúzóval felhúzva megnyomáskor földre zárnak
táp: valami kapcsüzemű telefon adapter+7805 kondikkal szűrve
Program:
do loopban:
- óra lekérdezése
- döntés hogy a visszaszámlált idő elérte-e a kivánt értéket, ha igen akkor behúzza a relét
- kiirja az lcd-re az időt, egyéb adatokat
- figyeli a gombokat
gosubbal ugrok a gombnyomások eseményére, az órába mentés kiolvasásra, function van írva az i2c írás olvasásra.
Ez jól is működik míg a programozó rá van dugva, amint lehúzom elkezd villogni a szöveg az LCD-n (nem a világítás, hanem a betűk eltűnnek és visszajönnek)
_nem resetel_ mert mikor fel-fel villan a kijelző akkor látom hogy méri az időt rendesen, benntartja a relét amig kell, szóval csak az LCD adatbusz bolondul meg...
ha megfogom a panelt kézzel random helyen akkor helyrejön
ha lógatom a levegőben akkor is jó, de amint valamely része szilárd testhez közeledik (leteszem az asztalra, befogomm satuba) azonnal meghülyül
ha rajta van a programozó, és a mega8 teteje felé nyúlok szintén elkezd villogni....főleg ha a gombok kivezetései fele van az ujjam.
Gondolom valami zajt szed ösze mit próbáljak ki??? 100nF-ek et közel tettem a procihoz, táp előírtan szűrve...
a gombokra tegyek kondit??? (ha gombok fele nyúloka procinál vagy a panelen, akkor a legerősebba jelenség)
A panelon vannak a gombok, kb 1 centire a procitól.
most teszek rá ellenállást
eza rész figyeli:
nem szabadna prellegnie de ugy pörög ha megnyomom mint az állat 
Na bedugom a pákát...
most teszek rá ellenállást
eza rész figyeli:
Kód: Egész kijelölése
'Definiciók:
B_up Alias pind.2
B_dw Alias Pind.3
B_en Alias Pind.4
Config B_up = Input
Config B_dw = Input
Config B_en = Input
B_up = 1 'nyomógomb felhúzó
B_dw = 1 'nyomógomb felhúzó
B_en = 1 'nyomógomb felhúzó
Prell=0
' do-loopban
If B_up = 0 And Prell = 0 Then
Prell = 1
Decrease = 0
Gosub Set_hours
Elseif B_dw = 0 And Prell = 0 Then
Prell = 1
Decrease = 1
Gosub Set_hours
Elseif B_en = 0 And Prell = 0 Then
Prell = 1
Elseif B_up = 1 And B_dw = 1 And B_en = 1 Then
Prell = 0
End If
Na bedugom a pákát...
Utólagos gondolatom:
Legalábbis a nagykönyvben így van megírva.
B_up Alias pind.2
B_dw Alias Pind.3
B_en Alias Pind.4
Config B_up = Input
Config B_dw = Input
Config B_en = Input
’Ez a rész szerintem nem jó!:
B_up = 1 'nyomógomb felhúzó
B_dw = 1 'nyomógomb felhúzó
B_en = 1 'nyomógomb felhúzó
’Mert logikailag bemenetnek nem lehet értéket adni!
’Inkább így kellene:
Portd.2 = 1
Portd.3 = 1
Portd.4 = 1
Bascom könyvben van ez ??? Mer akkor kikeresem és átnézem.kapu48 írta:Utólagos gondolatom:Legalábbis a nagykönyvben így van megírva.Kód: Egész kijelölése
B_up Alias pind.2 B_dw Alias Pind.3 B_en Alias Pind.4 Config B_up = Input Config B_dw = Input Config B_en = Input ’Ez a rész szerintem nem jó!: B_up = 1 'nyomógomb felhúzó B_dw = 1 'nyomógomb felhúzó B_en = 1 'nyomógomb felhúzó ’Mert logikailag bemenetnek nem lehet értéket adni! ’Inkább így kellene: Portd.2 = 1 Portd.3 = 1 Portd.4 = 1
Én úgy tudom az B_up = 1 ugyanaz mint a Portd.2 = 1, mert az "Alias" csak a forráskódban segít eligazodni, és fordításkor a portcím lesz úgyis a valódi hivatkozás(mintha Portd.2-őt írtam volna B_up helyett).
Én nem vitatkozok ezen veled, hiszen a saját baját mindenki úgy oldja meg ahogy akarja!
Mindenesetre te magad idézted be sajátmagad: „B_up Alias PinD.2” !!!
Nem hiszem, hogy a fordító tudná ide most neki „pind.2” helyet „Portd.2” kellene fordítania?
Szerintem nem véletlenül nevezik kétféleképe ugyanazt a lábat. BEMENE = Pind.2, KIMENET = Portd.2 ?
[/b]
Mindenesetre te magad idézted be sajátmagad: „B_up Alias PinD.2” !!!
Nem hiszem, hogy a fordító tudná ide most neki „pind.2” helyet „Portd.2” kellene fordítania?
Szerintem nem véletlenül nevezik kétféleképe ugyanazt a lábat. BEMENE = Pind.2, KIMENET = Portd.2 ?
[/b]
Bocs, én úgy olvastam, hogy az "alias"-ra szól a megjegyzésed... azt hogy pin-t írtál észre sem vettem.
Ha portd.2-t definiálok bemenetnek, beállítom a belső felhúzót, és utána lehúzom földre egy kapcsolóval, akkor nem változik meg a port állapota.
Legalábbis ha jól emlékszem.
Csak akkor ha pind.2-ként definiálom.
Az viszont lehet hogy így nem lehet felhúzni a belsővel, és ezért kellett rá külső ellenállás.
És nem vitatkozni akarok veled, hanem megérteni a dolgokat, azért kérdezek, néha látszólag hülyeségeket. Speciel mostmeg elnéztem a válaszodban a pin/port fogalmat.
Ha portd.2-t definiálok bemenetnek, beállítom a belső felhúzót, és utána lehúzom földre egy kapcsolóval, akkor nem változik meg a port állapota.
Legalábbis ha jól emlékszem.
Csak akkor ha pind.2-ként definiálom.
Az viszont lehet hogy így nem lehet felhúzni a belsővel, és ezért kellett rá külső ellenállás.
És nem vitatkozni akarok veled, hanem megérteni a dolgokat, azért kérdezek, néha látszólag hülyeségeket. Speciel mostmeg elnéztem a válaszodban a pin/port fogalmat.