Engem ennek az egész áramkörnek a szoftveres része érdekelne majd!
Az odáig szép és jó, hogy sok cuccot aggatunk az AVR-re, de mindezeket le is kell ám kezelni, plusz az ethernet rész is ott van.
Milyen feladatra lesz ez az áramkör?A Ben féle tutorialból fogsz kiindulni, vagy C-ben írod rá a programot?
Üdv: Higgins
Építsünk webservert Atmega128/1281/2561-el
A szoftveres része valóban nagy falat lesz.. basicben lenne szerencsés kezelni, én nem értek C hez. Nyilván nem elsőre lesz tökéletes szoftver hozzá, lépésenként lesz felépítve/használva. De ehhez az kell hogy helyesen legyen bekötve minden
egyenlőre még ott sem tartunk...
szerk.: konkrét célja az áramkörnek nincs, részfeladatok vannak, pl rádió adó vevő rész. sd kártya kezelés, usb és rádió adó-vevő kapcsolat, de együtt a hálózattal csak extra.
szerk.: konkrét célja az áramkörnek nincs, részfeladatok vannak, pl rádió adó vevő rész. sd kártya kezelés, usb és rádió adó-vevő kapcsolat, de együtt a hálózattal csak extra.
Lépésenként tessék fejleszteni....
1 sorosportot én mindenképp fix RS232re hagynék (debugportnak tökéletes), ide a CTS/RTS-t is bekötném.
Központi chipből M1281 vagy 2561 javasolt. Ha SD kártya+ ethernet is van, akkor a 4k SRAM a M128-ban már kevés (SD: ~ 1,6k, Eth: ~1,7k + frames/stack min.0,3k).
A M1281 8k, a M2561 16k SRAM-l bír.
1 sorosportot én mindenképp fix RS232re hagynék (debugportnak tökéletes), ide a CTS/RTS-t is bekötném.
Központi chipből M1281 vagy 2561 javasolt. Ha SD kártya+ ethernet is van, akkor a 4k SRAM a M128-ban már kevés (SD: ~ 1,6k, Eth: ~1,7k + frames/stack min.0,3k).
A M1281 8k, a M2561 16k SRAM-l bír.