Érdeklődni szeretnék hogy SIMCOM SIM300D vagy SIM900 esetében foglalkozott e valaki GPRS adatküldéssel? Régebben kreáltam egy egész jól működő kis GPS "nyomkövetőt", vagyis inkább pozíció lekérdezőt (ami ráhívásra visszaküldött egy Google Maps ra mutató linket , benne a beillesztett aktuális koordinátával...stb. Így csak a beérkező SMS linkjére kellett bökni és már ott is volt a telefon screenjén a térkép az aktuális "pöttyel" ...stb ) , de az SMS t kicsit drága lenne folyamatos nyomkövetésre használni..stb. Ezért gondoltam nekiállok egy GPRS es kütyünek.
De 1 hete szenvedek mert egyszerűen nem tudok egy nyamvadt ASCII karakter elküldeni a saját IP m re, persze ez egyelőre csak mint teszt / próba lenne. A PC oldalon a "Wireshark" al próbálom chekkolni hogy beesik e az adott porton a küldött adat...de semmi eredmény egyelőre. Tudna esetleg valaki abban segíteni hogy milyen sorrendben és hogyan kell az AT commandokkal vezérelni a GSM modult hogy ez működjön..? Ha hülyeségeket kérdezek nézzétek el nekem, "műkedvelő villanyszerelő" vagyok nem kevés elektronika iránti érdeklődéssel. Szóval mondhatni kezdő vagyok, és a tanult alapok nálam hiányoznak. Eddig csak PIC el foglalkoztam (ne tesség fújjogni...
Köszi előre is Zsolt [/url]