Elektronikus harang-projekt
-
Vendég
kerdes
Sziasztok!
Legyszi mondjatok egy konkret ISD chipet ami kepes hangot tarolni/megszolaltatni,vagy egy linket ahol errol olvashatok.Nekem keszul az oram mega8 -al,es szeretnek hangot lejatszani pl ebresztonel.PWM -es hanggeneralasra gondoltam elsore,de jobb lenne vmi olyasmi ami egy hangot kepes lejatszani..
Koszi!
Legyszi mondjatok egy konkret ISD chipet ami kepes hangot tarolni/megszolaltatni,vagy egy linket ahol errol olvashatok.Nekem keszul az oram mega8 -al,es szeretnek hangot lejatszani pl ebresztonel.PWM -es hanggeneralasra gondoltam elsore,de jobb lenne vmi olyasmi ami egy hangot kepes lejatszani..
Koszi!
-
Vendég
re
pwm-et nem bascomban szeretnem irni,hanem C-ben,de meg nem nagyon foglalkoztam vele,max amit csinaltam az a ledes villogo,ahol 'fesz esessel vezereli' a ledet.
Nagyon dragak ezek az ISD -k?
Nagyon dragak ezek az ISD -k?
PWM tökmindegy, mert hardveres.
Az érthető - hang (beszéd) - lejátszáshoz 4 kHz kell legalább. Ez 8KHz-s PWMet jelent legalább. HighSpeed PWM-l megy a dolog (~32-35 kHz ha jól emlékszem).
Az ISD chipek kb. 1000-1500 Ft magasságától kezdődnek (tárolási időtől/memóriától függően). Pl. Conradban nézd meg.
Ha AVRrel oldod meg, akkor az adattárolást is meg kell oldani. Erre I2C-s EEPROM nem jó, mert nem olvasható gyorsan. Ide SPI-s kell minimum....
Annak kezelése szintén bonyolíthatja a dolgot.
Bár az atmel oldalon van AVR+AT41DB+PWM hanglejátszók leírás, APPNOTESek között. Ott Cben van a kód.
Ezt Most passzolom.... C-ül max olvasok.
Az érthető - hang (beszéd) - lejátszáshoz 4 kHz kell legalább. Ez 8KHz-s PWMet jelent legalább. HighSpeed PWM-l megy a dolog (~32-35 kHz ha jól emlékszem).
Az ISD chipek kb. 1000-1500 Ft magasságától kezdődnek (tárolási időtől/memóriától függően). Pl. Conradban nézd meg.
Ha AVRrel oldod meg, akkor az adattárolást is meg kell oldani. Erre I2C-s EEPROM nem jó, mert nem olvasható gyorsan. Ide SPI-s kell minimum....
Annak kezelése szintén bonyolíthatja a dolgot.
Bár az atmel oldalon van AVR+AT41DB+PWM hanglejátszók leírás, APPNOTESek között. Ott Cben van a kód.
Ezt Most passzolom.... C-ül max olvasok.
-
Vendég
re
Koszi!
Hat nem is olyan draga...Igy mar nem erdemes PWM-el ezert kinlodni..azert azt is megnezem.
Hat nem is olyan draga...Igy mar nem erdemes PWM-el ezert kinlodni..azert azt is megnezem.
-
Vendég
re
Azert megkerlek egy DSP tipust irjal,hogy legyen amin elinduljak a neten valo kereseben .Vagy egy link is jo,barmi amin elindulhatok..
KOszonom.
KOszonom.
-
Vendég
re
Koszonom.
Mar talaltam is egyet ,az adatlapban elegge egyszeruen van a peldakapcsolas.
Az adatvonalakon lehet irni a memoriajaba ha szukseges?
Mar talaltam is egyet ,az adatlapban elegge egyszeruen van a peldakapcsolas.
Az adatvonalakon lehet irni a memoriajaba ha szukseges?