Robert!
Kitehetem oda is, de egy kicsi rendet kellene tenni a file- cserebere oldalon, mert a sok képet, meg első verziókat amiket feltettem, csak megkevernék azokat, akik nem olvasták el az elejétől miről is van szó!
Kapu48!
Annyira azért még ne öregítsd magad, mert smd alkarészeket én is nagyító alatt teszem fel!

Amugy hogyan oldod meg, hogy a panel előre meg hátra megy, és hogyan fogja tudni mekkora panelt teszel bele? Nekem nem tünik ez annyira egyszerűnek, mert mindig más a készítendő nyáknak a mérete, és ezt mivel fogod figyelni? Ha nem akarsz sokkal nagyobb paneleket használni, mint az eredeti méret, akkor ez csak számítógépes progival tudod csak megcsinálni, mert nagyon pontosan meg kell adni, hogy mikor kell visszafodítani a panelt. Tehát érdekelne, hogy oldod meg egyszerűen, ha nem üzleti titok!

Mechanikusan is sokkal bonyolultabb a dolog, mert ahogy megy ki a panel a laminálóból, akkor a súlya miatt lefele fogja feszíteni a görgőket, meg az egész mechanikát! Tapasztalatból mondom, de csak a kb 10cm-nél nagyobb paneloknál van ez a súly probléma! Ezért használom a két kicsi kezem, és nem bonyolítom túl, mert nem árt azért kézzel áttellenőrizni közben, hogy jól dolgozik-e a lamináló! Azért sok sikert kívánok, és ha kell valami segítek, mert van egy kicsike tapasztalatom már, bár idáig csak 3 panelt készítettem vele, de én is áttjártam-e témát annak idején, és ez volt a legegyszerübbb, és kis helyigényű megoldás! Mivel én nem sokat használom, ezért könnyen szétkapom, és be a szekrénybe!