GSM/GPRS modul
nobody_hun írta:CR (0Dh vagy 13d) olyan, mint amikor a terminálban lenyomod az Entert. Minden AT parancsot ezzel kell lezárni, különben nem csinál semmit.
Kód: Egész kijelölése
Print "AT+CRLF CR(0dh)" a CRLF -ből a CR ugyanaz mint a te általad írtnál a 0DhKotesz írta:nobody_hun írta:CR (0Dh vagy 13d) olyan, mint amikor a terminálban lenyomod az Entert. Minden AT parancsot ezzel kell lezárni, különben nem csinál semmit.Igy helyes?Kód: Egész kijelölése
Print "AT+CRLF CR(0dh)"
Bascomul a lényeg: a print végére mindig kell egy chr(13) és egy chr(10)
Bocs hogy értetlenkedek, de ezt nem értem.

Print "AT+CRLF"Ezt légyszives egy kicsit érthetőbben.Bascomul a lényeg: a print végére mindig kell egy chr(13) és egy chr(10)
A soros porton a következőket kell ellküldened:
AT parancs és utána egy kocsivissza(CR) és egy soremelés(LF) karaktert amit Bascomban az alábbi módon tudsz végrehajtani:
AT parancs és utána egy kocsivissza(CR) és egy soremelés(LF) karaktert amit Bascomban az alábbi módon tudsz végrehajtani:
Print "AT" ; Chr(13) ; Chr(10)Csinálj egy ciklust a programban ami folyamatosan küldi az AT parancsot.
Írj bele waitms 200-at és akkor 200 ms-enként fog lefutni.
Elvileg 200 ms-enkénti villogást már látnod kellene. Hanem akkor próbálfd meg nagyobb szünetekkel. Elvileg így láthatóvá tudod tenni hogy küld-e az AVR Tx-en valamit.
Figyelni kell arra is, hogy tudomásom szerint sok mobilnak (legalábbis régebben) nem volt hardveres "igazi" modemje, hanem a processzora szoftveresen emulálta a modemet a (rádió)hálózat számára. Ez általában a legalsó árkategóriás mobilokra volt jellemző.
Meg nem mondom hogy melyikek ezek de pl volt a Siemensnek is azt hiszem az L(vagy M???) sorozatú mobiljai amik semmilyen külső AT parancsra ezért nem válaszoltak. Ezt a google megmondja ha beírod neki milyen telefont próbálsz használni.
Az Ericcson, és a régi de akkor magasabb kategóriájú Siemensekben tuti van.
Írj bele waitms 200-at és akkor 200 ms-enként fog lefutni.
Elvileg 200 ms-enkénti villogást már látnod kellene. Hanem akkor próbálfd meg nagyobb szünetekkel. Elvileg így láthatóvá tudod tenni hogy küld-e az AVR Tx-en valamit.
$baud = 9600
Do
Print "AT" ; Chr(13) ; Chr(10)
Waitms 200
Loop
Meg nem mondom hogy melyikek ezek de pl volt a Siemensnek is azt hiszem az L(vagy M???) sorozatú mobiljai amik semmilyen külső AT parancsra ezért nem válaszoltak. Ezt a google megmondja ha beírod neki milyen telefont próbálsz használni.
Az Ericcson, és a régi de akkor magasabb kategóriájú Siemensekben tuti van.
Én a hibakeresést a Bascom terminal emulátorával oldottam meg.
Illesztővel rákötöttem először az avr kimenetére , ha jó volt utána a telefonéra.Nem okozhat gondot hisz bemenetet kötünk oda.
Helyesen bekötve persze RX-TX nem összekeverve!
A telefon ad visszhangot ha megkapta az "at" szócskát.
Legalább is a Siemens C-55 igen.
Jól ellenőrizhető mi történik!
Illesztővel rákötöttem először az avr kimenetére , ha jó volt utána a telefonéra.Nem okozhat gondot hisz bemenetet kötünk oda.
Kefeur
Nos leirom mit tapasztalok:kefeur írta:Én a hibakeresést a Bascom terminal emulátorával oldottam meg.
- az AVR terminalszimulatoron tökéletesen működik!
- a gsm a terminal emulatorral semmilyen komunikációt nem folytat
- viszont a SiMoCo progival tökéletes a kommunikáció
- az AVR továbbra sem komunikál a gsm-el pedig 3.3v-on megy minden.
Hamarosan lesz jópár tesztalanyom T10s,T20,C45.DOGMAN írta:Meg nem mondom hogy melyikek ezek de pl volt a Siemensnek is azt hiszem az L(vagy M???) sorozatú mobiljai amik semmilyen külső AT parancsra ezért nem válaszoltak. Ezt a google megmondja ha beírod neki milyen telefont
Telefon soros porton PC-re kötve és pl hyperterminal elindítva:
ha jó a baud beállítás (próbáld ki több értéken), frankón kellene mennie.
Be kell állítani a terminalban, hogy bevitel után küldjön soremelés karaktert

Beírod: AT majd nyomsz egy ENTER-t. A telónak vissza kellene küldenie egy OK üzenetet.
Ha így nem megy akkor AVR-el sem fog...ha meglesznek a többi telefonok ezzel kezdd, hogy így leteszteled.
ha jó a baud beállítás (próbáld ki több értéken), frankón kellene mennie.
Be kell állítani a terminalban, hogy bevitel után küldjön soremelés karaktert

Beírod: AT majd nyomsz egy ENTER-t. A telónak vissza kellene küldenie egy OK üzenetet.
Ha így nem megy akkor AVR-el sem fog...ha meglesznek a többi telefonok ezzel kezdd, hogy így leteszteled.
mert atw.hu nem enged direktlinkelni anyagot, jobb gomb link kimásol, és megnyit másik ablakban, vagy:Robert írta:Kép nem látszik....
http://kotesz.atw.hu/c35.png
Kotesz: kapcsold be még a hyperterminalban a helyi visszhangot, akkor látszik az is amit küldesz..