Grafikus modul - végre
Grafikus modul - végre
Sikeres teszten átesett agy Samsung vezérlős grafikus kijelző, kék-fehér, 64*128 pixeles. Jövőhéten nyákgyártás, utána meg készen van:).
Miben más ez a Samsung vezérlős, mint a hagyományos?
Én elég sokat foglalkoztam mostanában grafikus lcd-vel,de egyvalamit nem értek
miert zavarodik be neha???
nem a program hibas, mert az szuperül megy, de az lcd néha elhibázza sort, vagy úgy néz ki, mint amelyiknél nincs beállítva font...pedig bevan

Én elég sokat foglalkoztam mostanában grafikus lcd-vel,de egyvalamit nem értek

miert zavarodik be neha???
nem a program hibas, mert az szuperül megy, de az lcd néha elhibázza sort, vagy úgy néz ki, mint amelyiknél nincs beállítva font...pedig bevan

Nekem meg a karakteres lcdm zavarodik meg. A program
fut rendesen de a kijelzőn csak karakterek szaladgálnak.
Egy automata vízfűtést kreáltam a halaknak az akváriumba
és abban szál el a kijelző, de ahogy melegítem ill. hűtöm a szenzort
ki és bekapcsol a fűtés. Robi javaslatára teletűzdeltem 100nF kondikkal mindent, meg variáltam a m8 konfigbeállításán, Azóta 1 héten csak 1x szál el a kijelző, de nyomok neki egy resetet és megyen tovább. Lehet lekéne ellenállattal választanom az áramkört?
fut rendesen de a kijelzőn csak karakterek szaladgálnak.
Egy automata vízfűtést kreáltam a halaknak az akváriumba
és abban szál el a kijelző, de ahogy melegítem ill. hűtöm a szenzort
ki és bekapcsol a fűtés. Robi javaslatára teletűzdeltem 100nF kondikkal mindent, meg variáltam a m8 konfigbeállításán, Azóta 1 héten csak 1x szál el a kijelző, de nyomok neki egy resetet és megyen tovább. Lehet lekéne ellenállattal választanom az áramkört?
Bekerült a MegaBoard regi mintaprogik közé. Gyakorlatilag a KS0108-as chip vcan rajta.
Kísérleteztem még a T6963C vezérlővel is. Ezek szabványosak, a Bascom az összes utasításával szépen lekezeli....
Sok lábat foglal viszont (ha jól emlékszem 6 vezérlő+8 adatvonal)...
A kontraszt -24V, szóval az ne jusson máshova (füstfelhő lehet...).
Az elrontás az a hosszú lábak, zavarok miatt lehet. Minél kevesebb tötés legyen a kábelben. valamint a -24Vos kontrasztfesz. is bekavarhat, főleg ha nagyfrekvenciiás kapcsolóüzeművel van előállítva...
Az LCDk meghülyüllése lehet még a tápfeszingadozás miatt is! A karaktereseknél találkoztam már vele. A relés kört és a kontrollereset érdemes leszűrni/különválasztani!
Kísérleteztem még a T6963C vezérlővel is. Ezek szabványosak, a Bascom az összes utasításával szépen lekezeli....
Sok lábat foglal viszont (ha jól emlékszem 6 vezérlő+8 adatvonal)...
A kontraszt -24V, szóval az ne jusson máshova (füstfelhő lehet...).
Az elrontás az a hosszú lábak, zavarok miatt lehet. Minél kevesebb tötés legyen a kábelben. valamint a -24Vos kontrasztfesz. is bekavarhat, főleg ha nagyfrekvenciiás kapcsolóüzeművel van előállítva...
Az LCDk meghülyüllése lehet még a tápfeszingadozás miatt is! A karaktereseknél találkoztam már vele. A relés kört és a kontrollereset érdemes leszűrni/különválasztani!