AVR ATTiny2313 fejlesztőpanel
AVR ATTiny2313 fejlesztőpanel
A panel készen van, most ennek örömére kísérletezek a szoftverekkel. alakulófélben.
Ami készen van:
- PWM
- I2C hőmérő
- I2C EEPROM memória
Előkészületben:
- SPI TC77 hőmérő
- SPI Atmel memória 1Mbites (128kbyte flash) EEPROM
Ami készen van:
- PWM
- I2C hőmérő
- I2C EEPROM memória
Előkészületben:
- SPI TC77 hőmérő
- SPI Atmel memória 1Mbites (128kbyte flash) EEPROM
- nobody_hun
- Bitfaragó
A fejlesztőlemezre nem szabad közvetlenül csatlakoztatni a Displaytech 162B tipusjelű, 2*16 karakteres kijelzőjét, mert a lábkiosztás 2 tüskével jobbra csúszik. Ebben az esetben vagy lemondunk a háttérvilágításról, vagy készítünk egy átalakító csatlakozót.
Mindkét utóbbi esetben a fenti kijelző teljes mértékben kihasználható.
Mindkét utóbbi esetben a fenti kijelző teljes mértékben kihasználható.
- nobody_hun
- Bitfaragó
- nobody_hun
- Bitfaragó
TinyBoard
Egy erdeklodo kerdesem lenne a hazigazdankhoz: a mostansag kaphato nyak az most hanyas verzio szeretne lenni? Mert amik a letoltesek kozott vannak rajzok, ahhoz sajna egyikhez sem illik a nyak mintazata
Vegulis nem gond, mert kihamozza az ember (plusz izgalom
), csak kicsit illuzio rombolo hatasa van. Egyebkent milyen gyakran szoktal verziot valtani? Csak mert (mivel azert ilyen kis nuansznyi dolgok nem tudjak elvenni a kedvem), ha kesobb is rendelnek nyakot, akkor varhato-e hogy valtoznak az alkatreszek (merthogy mint az jol latszik az egyes verziok kozt, eleg sok alkatresz kesobb smd kivitelure lett cserelve).
Mas epito jellegu eszrevetelek: 1. a tinyboard leirasaban a megaboard readme-je van. 2. a tinyboard v5 konyvtaraban a bottom es a top rajz ugyanaz, csak az egyik kicsit fel van nagyitva a masikhoz kepest...
No, jo hosszu lett a hozzaszolasom. Bocs.

Mas epito jellegu eszrevetelek: 1. a tinyboard leirasaban a megaboard readme-je van. 2. a tinyboard v5 konyvtaraban a bottom es a top rajz ugyanaz, csak az egyik kicsit fel van nagyitva a masikhoz kepest...
No, jo hosszu lett a hozzaszolasom. Bocs.

AVR ATTiny2313
Bocs, bejelentkezve is hozzaszolok, hogy lassam ha valaszolsz...
(Utolag rajottem hogy mas topicokba esetleg jobban illett volna a kerdes, de mar mindegy...
)
(Utolag rajottem hogy mas topicokba esetleg jobban illett volna a kerdes, de mar mindegy...

Verziovaltas:
Altalaban 5-10 darab keszul 1-1 verziobol, es az alkatreszek elhelyezesei optimalizalodnak csak. IC csere nem is volt (az elso panelen a homero volt meg kulon a I2C kivezetesen).
A kivezetesek, csatlakozok, elrendezesek maradnak.
A panel ujratervezesre csak akkor kerul ha valamit nagyon elbaltazok (ezek a panelek nem is kerulnek publikalasra...).
A jelenlegi legfrissebb a v4-es, a v5-os a kovetkezo lesz (ez meg tervezesi szakaszban van)
Az alkatreszek elrendezese valtozik csak. A labbekotes, panel visszakovetes felesleges, a mintaprogramokban minden definicio benne van. A paneleken ami Normal->SMD valtozast szenvedett az a 2 tranzisztor a sorosport illesztesnel illetve a FET a LCD hattervilagitasnal. Valamint az ujabb (v2 panel) eseten egy egy ellenorzoLED kerult meg fel a panelra (eloszor normal, majd SMD lett).
A panelrajzokat meglesem, kijavitom a v5-ost (ebbol meg kesz nincs is:), mert a furatgalvant lefelejtettem:( azaz most van 10 őpanelem 2 oldalasan furatgalvanok nelkul. a koztidrotok beforrasztasa meg hosszadalmas lenne, igy ujragyartodik.
Szoval a panelek hardveresen ugyanazok, max 1-2 alkatresz cserelodik kompatibilisra. A megirt programban - hw valtozas miatt - semmit nem kell valtoztatni...
A Mega Board eseten lesz/lehet ilyen valtozas, de ezeket a mintaalkalmazasok soran kulon mindig jelzem is. Pl. a MegaBoard eseten a v2 es a v3 kozott a kulonbseg, hogy 2 labat meg kellett cserelni, mert a kezelese Bascombol kicsit korulmenyesebb volt (2 plusz sor:)).
A Tiny-panelen alkatreszvaltoztatást nem tervezek jelenleg. Plusz kivezetésben megkapja a következő a HW-es sorosportot tüskesoron (ez most is ott van a sorosporti csatlakozón, csak forraszjumperrel aktiválni kell). Így könyebb lesz csatlakoztatni a tervezőasztalon levő IrDA panelt, a Midi illesztőt és a mobiltelefonra írt SMSküldőt. nem kell egy DSUB dugót forrasztani:).
De ha van, jöhet ötlet mi kerüljön a Tiny Board illetve akár a Mega Board panelra vagy kiegészítőnek is akár...
Jó hosszú lettem én is...
Altalaban 5-10 darab keszul 1-1 verziobol, es az alkatreszek elhelyezesei optimalizalodnak csak. IC csere nem is volt (az elso panelen a homero volt meg kulon a I2C kivezetesen).
A kivezetesek, csatlakozok, elrendezesek maradnak.
A panel ujratervezesre csak akkor kerul ha valamit nagyon elbaltazok (ezek a panelek nem is kerulnek publikalasra...).
A jelenlegi legfrissebb a v4-es, a v5-os a kovetkezo lesz (ez meg tervezesi szakaszban van)
Az alkatreszek elrendezese valtozik csak. A labbekotes, panel visszakovetes felesleges, a mintaprogramokban minden definicio benne van. A paneleken ami Normal->SMD valtozast szenvedett az a 2 tranzisztor a sorosport illesztesnel illetve a FET a LCD hattervilagitasnal. Valamint az ujabb (v2 panel) eseten egy egy ellenorzoLED kerult meg fel a panelra (eloszor normal, majd SMD lett).
A panelrajzokat meglesem, kijavitom a v5-ost (ebbol meg kesz nincs is:), mert a furatgalvant lefelejtettem:( azaz most van 10 őpanelem 2 oldalasan furatgalvanok nelkul. a koztidrotok beforrasztasa meg hosszadalmas lenne, igy ujragyartodik.
Szoval a panelek hardveresen ugyanazok, max 1-2 alkatresz cserelodik kompatibilisra. A megirt programban - hw valtozas miatt - semmit nem kell valtoztatni...
A Mega Board eseten lesz/lehet ilyen valtozas, de ezeket a mintaalkalmazasok soran kulon mindig jelzem is. Pl. a MegaBoard eseten a v2 es a v3 kozott a kulonbseg, hogy 2 labat meg kellett cserelni, mert a kezelese Bascombol kicsit korulmenyesebb volt (2 plusz sor:)).
A Tiny-panelen alkatreszvaltoztatást nem tervezek jelenleg. Plusz kivezetésben megkapja a következő a HW-es sorosportot tüskesoron (ez most is ott van a sorosporti csatlakozón, csak forraszjumperrel aktiválni kell). Így könyebb lesz csatlakoztatni a tervezőasztalon levő IrDA panelt, a Midi illesztőt és a mobiltelefonra írt SMSküldőt. nem kell egy DSUB dugót forrasztani:).
De ha van, jöhet ötlet mi kerüljön a Tiny Board illetve akár a Mega Board panelra vagy kiegészítőnek is akár...
Jó hosszú lettem én is...

7vegen volt vegre idom es elesztettem a cuccot. par alkatresz nem ott van a nyakon, ahol a rajz szerint lennie kellene. ezert is volt az elozo kerdesem. mostmar megy a cumo
. bar az egetovel szivtam rendesen, mert kellett a mukodesehez a vmelyik topikban szereplo kis registry bejegyzes ami a printer portra valo pollozasat tiltja le az xp-nek, nomeg sajna a programozohoz adott kabel veletlen kontakthibas sikerult
. (ez utobbi megoldasa folyamatban van)

Sajnos nem cserelgettem az 1-es es a 10-es labakat. alapbol azzal kezdtem hogy mielott radugtam a kabelt a tuskesorokra, megneztem hogy minek hova is kellene mennie. Aztan persze rajottem hogy van rajta egy egyebkent logikus kis jeloles is (panelon 1-es lab, programozon lefele irany)...
sajna a kabel, pontosabban a programozo oldali csatlakozo az nem koser. de sztem kifogtunk egy selejtet veletlen, mert latszolag rendesen benne van minden, ennek ellenere a led pl szepen villog amikor mozgatom mellette a kabelt... igy meg nem igazan szerencses vele programozni. de sebaj, mert rendeltem helyette masik csatlakozot, ez meg megy a kukaba... na bumm, volt mar rosszabb is. 
minden jot,
O'neil

minden jot,
O'neil