ettol meg fogok rendelni toled eleg sok cuccot

(kulonben sem ez az igazi gondom, hanem meg mindig egy jo forrallomast keresek

oneil írta:igazabol en vmi olyasmi megoldasra gondoltam, hogy az egyik kontroller a hagyomanyos fenyek, a dimmerek vezerleset csinalja es persze emellett kommunikal az lcdvel, vezerli az elolapi ledeket, lekezeli a kapcsolokat figyeli az utemvezerlest (az elolapi dolgokkal i2c-s portbovitokon keresztul kommunikal, meg az lcdvel is, mert azok ugye egy kulon dobozban lesznek es fontos hogy minel egyszerubb es bolondbiztosabb lehessen a kabel, mert nemtom mit szolna az lcd egy 1,5-2 m hosszu szalagkabelnek), meghajtja a strobikat es az egyeb sallangokat is o muveli, mig a masik proci meg csak a dmxes oldallal foglalkozik. a ketto koze vmi nagyon primitiv kommunikaciot tervezek, talan vmi tablazatos felet, amibol a masik meg epp ki tudja hamozni hogy mi a dolga. igy nem is lenne nagy sebessegigenye a kommunikacionak.
amugy a dmx512 az 250KBaud-dal megy.
A picekrol meg egy mondat: a 18f-es csaladban is vannak jo cuccok, olyan is ami belso pll-es szorzorol 96MHz-en fut (az 4 orajel per utasitassal szamolva 24mips, ami azert mar nem is olyan rossz eredmeny). bar nemtom hogy ez mennyire stabilan es pontosan 96MHz es mennyit maszkalhat. kulso kvarcrol csak a felet tudjak. dehat en most megkedveltem az avr kontrollereket, igy ezek maradnak (talan mas lenne a velemenyem, ha kiprobaltam volna a picbasicet, mert a bascom nagyon kenyelmes es nalam ez a sikere)