tobb kulso megszakitas kezelese atmegaval

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
oneil
DrótVégénSzéndarab

tobb kulso megszakitas kezelese atmegaval

Hozzászólás Szerző: oneil »

nos, egy olyan helyzetbe kerultem, hogy ha nem oldom meg maskent, akkor elofordulhat hogy min 4 vagy 5 eszkozrol kellene fogadnom megszakitasi kereseket, de tudtommal az avr cuccoknak csak 2 kulso megszakitas vonaluk van. igazabol i2c-s portbovitokrol van szo, plusz 1-2 egyeb dologrol amikrol jo lenne tudnom pollozas nelkul ha valtozik az allapotuk es tudnom kellene hogy melyiken volt allapotvaltozas.
az egyik otletem az volt hogy a portbovitok es egyebek labai befutnak egy tobb bemenetu or kapuba es az meg az egyik megszakitaslabra hogy a keres tenye meglegyen, plusz a labat az or kapu mellett meg vmelyik portra is raakasztom es ha bejon egy megszakitas akkor megnezem hogy melyik lab valtozott... de ez a megoldas nekem nem tunik tul elegansnak. nomeg nem igazan lehet idoben rovidre irni a megszakitas kezelo rutint ezen a modon.
Van vkinek vmi egyeb otlete hogy mit tegyek?
Udv,
O'neil
Robert-

Hozzászólás Szerző: Robert- »

Az újabb chipek a porton megjelenő megszakítást is fogadják (Ld. Tiny2313 adatlap, PortC (?)). Minden láb megszakításláb is egyben. De ugyanilyen a Mega48/88/168 IC is.

Az OR megoldás egy Int lábat jelent és nem vagy lábhoz kötve hogy melyiken jön be. Az INTből egyből meglesheted ki kérte a mnegszakítást. Amúgy sima diódás OR kapuval lekezelheted.., ld a I2C fejezetben a Keyboard kezelést, vagy a 4x4 keyboard mátrix részen is van egy ilyen megoldás.
Válasz küldése