nos, egy olyan helyzetbe kerultem, hogy ha nem oldom meg maskent, akkor elofordulhat hogy min 4 vagy 5 eszkozrol kellene fogadnom megszakitasi kereseket, de tudtommal az avr cuccoknak csak 2 kulso megszakitas vonaluk van. igazabol i2c-s portbovitokrol van szo, plusz 1-2 egyeb dologrol amikrol jo lenne tudnom pollozas nelkul ha valtozik az allapotuk es tudnom kellene hogy melyiken volt allapotvaltozas.
az egyik otletem az volt hogy a portbovitok es egyebek labai befutnak egy tobb bemenetu or kapuba es az meg az egyik megszakitaslabra hogy a keres tenye meglegyen, plusz a labat az or kapu mellett meg vmelyik portra is raakasztom es ha bejon egy megszakitas akkor megnezem hogy melyik lab valtozott... de ez a megoldas nekem nem tunik tul elegansnak. nomeg nem igazan lehet idoben rovidre irni a megszakitas kezelo rutint ezen a modon.
Van vkinek vmi egyeb otlete hogy mit tegyek?
tobb kulso megszakitas kezelese atmegaval
tobb kulso megszakitas kezelese atmegaval
Udv,
O'neil
O'neil
-
Robert-
Az újabb chipek a porton megjelenő megszakítást is fogadják (Ld. Tiny2313 adatlap, PortC (?)). Minden láb megszakításláb is egyben. De ugyanilyen a Mega48/88/168 IC is.
Az OR megoldás egy Int lábat jelent és nem vagy lábhoz kötve hogy melyiken jön be. Az INTből egyből meglesheted ki kérte a mnegszakítást. Amúgy sima diódás OR kapuval lekezelheted.., ld a I2C fejezetben a Keyboard kezelést, vagy a 4x4 keyboard mátrix részen is van egy ilyen megoldás.
Az OR megoldás egy Int lábat jelent és nem vagy lábhoz kötve hogy melyiken jön be. Az INTből egyből meglesheted ki kérte a mnegszakítást. Amúgy sima diódás OR kapuval lekezelheted.., ld a I2C fejezetben a Keyboard kezelést, vagy a 4x4 keyboard mátrix részen is van egy ilyen megoldás.