Arduino csatlakoztatása sikertelen Ubuntu alatt

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Válasz küldése
csigiimre
Újonc
Újonc

Arduino csatlakoztatása sikertelen Ubuntu alatt

Hozzászólás Szerző: csigiimre »

Sziasztok!

Nemrég vettem egy AVR - Duino/Uno-t, a gépemen Ubuntu 11.04 van, a keretrendszer telepítése rendben megtörtént.
Az Arduino-t csatlakoztattam egy USB porthoz, azonban az Arduino IDE-ben nem jelenik meg az új soros port, a Tools -> Serial Port -nál mindig csak a /dev/ttyS0 látható.

Próbáltam terminálablakban használni az alábbi linux-os parancsokat, de egyik sem jelzi, hogy USB eszköz lett volna csatlakoztatva.
(Összehasonlításképp egy MP3 lejátszót is próbáltam)

dmesg | tail
Az MP3 csatlakoztatását jelzi, az arduinot nem.

lsusb
Az MP3 -t jelzi, az arduinot nem.

A /dev/ alatt nem jelenik meg ttyUSB0 vagy ttyACM0 file, sem az MP3, sem az arduino esetén.

Ezek után természetesen nem lehet a programokat feltölteni. 

Előre is köszönöm a tippeket, tanácsokat,
Máté
[/i]
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Linux alatt vagy.
Ott a COMx -> ttySx

A panel biztosan UNO? Nem R3-as FTDI chippel szerelt?
UNO esetén az USB illesztéshez kell egy libUSB illesztő:
http://arduino.cc/en/Main/Software Linux alá letöltése után kicsomagol és a driver/modul megmutat és innen lesz illesztő hozzá.
fodor99
DrótVégénSzéndarab

Hozzászólás Szerző: fodor99 »

Kiprobaltam legujabb ubuntun /dev/ttyUSB0 es duemilanove-ot valasztva feltolti a programot.
UNO R3-asom van
fodor99
DrótVégénSzéndarab

Hozzászólás Szerző: fodor99 »

Közben érdekességként kipróbáltam a routerre (tplink 1043nd) kötést amin OPENWRT linux fut, ott ttyUSB0-nak látszik (FTDI chip miatt) és a Serial library segitségével tudok kommunikálni az arduinoval. Minden szükséges library (ftdi,usb,serial) az opkg-val telepíthető volt.
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Pontosítás: Neked NEM UNO (ATMega xU2 illesztő), hanem Diecimila/Duemilanove (FTDI illesztő) paneled van...
Válasz küldése