TAVIR-os okos waveshieldet (Adafruitoshoz képest legalább 5 többlet nyomógombja van analóg in-be ha jól emlékszem) és egy gázszenzort szeretnék használni egy 328-as Arduinoval. (addiktív jószág mindegyik, el lehetne lenni velük jó sokáig
A gond: a waveshield tüskesora már elfoglal minden értelmes pin-t, a szenzornak legalább 1 db analóg kellene (+ föld másik lábra, valamint 5V és föld felfűtéséhez), ezt valahogy a waveshield nem használt funkcióiból venném el. Konkrétan valamelyik nyomógombjából, pl. analóg 4-ből.
Próbaképp egy 100kOhm-os potmétert raktam a 4-es analóg lábra a waveshield és az Arduino közé illesztett protoshield segítségével.
Waveshield adott tüskéjét fizikailag nem engedtem kapcsolódni, helyette ment a potméter (gyenge barkács megoldás szigetelőszalaggal
A potmétert hiába állítgattam, nem változott az input, és az értékek ugráltak alapból (pl. 350--480 között). Ugyanez az analóg 0-n hasonló, de ott az értékek konzisztensebbek, kb. 899 és 890 folyamatosan.
Ezt az egyszerű áramkört szeretném elkészíteni, csak ledsor helyett waveshield játszana le különböző hangfájlokat, hasonló szenzor, ami kapna egy külön tápot (9V elem+78L05) : http://www.instructables.com/id/Arduino ... /?ALLSTEPS
Tippek:
- kábel/kontakt zűr
- elektromos zajok az áramkörben, ez generál változó értékeket, de ettől még a potméterem hatástalan
- teljesen rossz megközelítés
Van valami egyszerű, hülye- és kezdőbiztos és gyors megoldás arra, hogy az egyik analóg pint tudjam használni a szenzorral?
Megjegyzés: talán érdemes a 922-es leírásban is megemlíteni, hogy >= 1.0 verziójú Arduinó szoftverrel nem fordulnak a régi, AF_wave mintapéldák (WPorgram.h headert átnevezték Arduino.h-ra), hátha valaki nem olvassa el letöltéskor...