BT fedpanel és szervóvezérlés

A meglévő hardware eszközök fejlesztési lehetőségei, módosítások, illetve új eszközök bevezetése
Válasz küldése
rics
DrótVégénSzéndarab

BT fedpanel és szervóvezérlés

Hozzászólás Szerző: rics »

A decemberben vásárolt BT fedpanellel sikerült az Arduino-Android kapcsolatot megvalósítani és így telefonról utasításokat adni a mikrokontrollernek.
A mikrokontrollert egyszerű guruló robotba építve a távirányítás is működött.
Ez azonban nem igazán jól ment, mert eléggé kezdetleges megoldást használtam: egy próbapanelen oldottam meg az 5V, GND, SGN lábak elosztását és a 4 szervó áramfelvételét, míg az SGN vezetékeket bekötöttem a BT panel szabadon álló digitális PIN-jeihez. A probléma ezzel az, hogy bármikor összeérnek a csatlakozások, kicsúsznak a helyükről, így a BT kapcsolat is megszakad, a robot magától elindul stb.
Próbálkoztam az AVR-es prototype panellel, 3-as tüskéket rátéve a BT panel által nem fedett részre és mindent a megfelelő helyre kivezetve, hogy csak rá kelljen dugni a szervókat, de ha az arduinora ráteszem a protopanelt és arra a BT panelt, akkor a BT panel tüskéi egyszerűen nem kapcsolódnak megbízhatóan, mert az Arduino USB-jétől nincs elég hely. Fölmerült a másik irány is, alul a BT és fölötte a prototype panel, de ebben az esetben a protopanel lefele néző tüskéi nem lennének elég hosszúak, mert a BT panel tetején lévő tüskék nem tennék lehetővé a csatlakozást (és a 2 reset gombhoz sem lehetne hozzáférni).

Mi erre a problémára az elfogadható megoldás, azaz hogyan lehet egyszerre 4 szervót vezérelni és a BT panelt is használni?

A motor panellel úgy látom az a gond, hogy csak 2 szervót lehet rátenni, köztespanelként pedig nem használható.
Teljesen új NYÁK-ot nem szeretnék/tudok tervezni, készíteni.
Robert
Elektronbűvölő

Re: BT fedpanel és szervóvezérlés

Hozzászólás Szerző: Robert »

BT tetejére tüskesor, és rá egy csupalyuk/sima panel.
Ne motorshielddel próbálkozz. A szoftveres szervo bármelyik lábra tehető és így >2-t képes a szoftver kiszolgálni....
rics
DrótVégénSzéndarab

Köszönöm, kipróbálom így. Korábban a BT-n lévő lyukak is szűknek tűntek, ezért nem mertem a tüskesort erőltetni, de most az egyik hatost már betettem.
rics
DrótVégénSzéndarab

Fölülre téve a prototype panelt éppen hogy le nem billen a tüskékről, a BT panel tüskéi és jumperei miatt, szóval ez sem túl stabil. Bekötöm és meglátom működik-e.
Robert
Elektronbűvölő

Le nem billen?
Forrasztani hüvelysort és a shieldet abba....
rics
DrótVégénSzéndarab

Hát ha lenne hüvelysorom... Valahogy majd megoldom.

A prototype panelen lévő középső GND, 5V sorok és a mellettük lévő hármas lukacskák legbelsői nem pont a szervók hármas tüskéinek rögzítésére lehetnének jók?
Valamivel kisebbek ott a lyukak, mint a környező egyéniek, így akárhogy eröltetem, nem megy bele a tüskesor.

Általánosabban, ha rögzítem a prototype-ot a BT panelre, hogyan kössem rá a szervókat?

Köszi
Robert
Elektronbűvölő

5V, GND és valamelyik láb.
A középső rész jó lehet erre, de a 3-as összekötéseket a szervojelet adó lábbal kösd össze!
rics
DrótVégénSzéndarab

Ez jó, én is így gondoltam, csak nem megy bele a tüske, mert kisebb a lyuk, mint a környező többi.
Robert
Elektronbűvölő

A, erőltetni (nekem sikerült :) )
B, 1.2-es fúróval felülfúrni? A lyukgalván kijön, de a maradék 2 összekötésen át simán OK.
C, preciDIP-es tüskét belerakni?
rics
DrótVégénSzéndarab

Köszönöm.
Én csak olyat erőltetek, amit te már javasoltál. :)
kapu48
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: kapu48 »

Válasz küldése