Trafó

Vendég

Trafó

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Hali!

Van egy trafóm, ami 230 voltból 6,1 voltot csinál! A 230 voltos tekercs 648 ohmos! Hány ampert képes ezeknél a paramétereknél leadni? Régen volt már az a fizika óra... :lol:
Robert-

Hozzászólás Szerző: Robert- »

A vasmag keresztmetszete szamit. De egyszerubb ha terhelest valtoztatod es mered a kimeno aramerosseget+feszt. Ebbol gorbet rajzolsz.
norbi
Chipgyilok

Hozzászólás Szerző: norbi »

Szép estét!

Nem akartam külön topikot nyitni, csak sehol sem találtam eddig egy nagyon egyszerű használható megoldást az egyik problémámra.

A lényeg, hogy háromfázisú hálózaton mérünk fesz-t és áramerősséget, természetesen minden le van választva galvanikusan (lev.trafó+áramváltók), a probléma az egyenirányításnál van. MIvel az 5A-es áramváltót 0,2 Ohmmal zártam le (így könnyebb számolni) így az ezen eső fesz. max 1V, ezt szépen lehetne AVR-rel mérni, DE sima diódákkal nem egyenirányíthatok, mert azok 0,7Voltig hallgatnak, ezért szükségem lenne egy nagyon egyszerű "mérőegyenirányítóra". Egy egyszerű kapcsolás műveleti erősítóvel...
Ha tud valami olyat ami biztosan meg, nagyon megköszönném.
szovhoz
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: szovhoz »

Ha válto feszt szeretnél mérni a hcpl7800 ic ajánlom.
norbi
Chipgyilok

Így van, váltakozó feszültség mérése a cél. Az áramváltóra kerül egy 0,2Ohmos lezáró ell. amin mérni akarom az eső feszültséget. Ennél a kapcsolásnál lehet közös a mérendő fesz. GND-je és a mérő GND?
norbi
Chipgyilok

Most látom, hogy ez után ugyanugy kell egy komparátor IC...szóval nem ez az ideális megoldás (hosszú távon lehet). Mert van komparátor IC-s megoldás erre, csak még nem találtam elég egyszerű kapcsolást. Nem lényeg a nagy pontosság, csak megközelítő értékeket kell mérni. De azért köszönöm. Amugy hol szerezhető be ez az IC, ha egyszer mégis venni akarok?

u.i.: leesett, hogy van "szerkeszt" gomb is :P
szovhoz
Bitfaragó

Az ic gyártojának van egy tipusa ami neked megfelel. HCPL788 ebben minden benne van amire szükséged van.
Van analog kimenet az adc-re,ref.feszt is ad ki 4v-ot.
A FHD.HU cimen megtalálod.
norbi
Chipgyilok

Köszönöm a segítséget!

Egyelőre sikerűlt kitalálni valamit, hogy IC se keljen (a lezáró ellenállás az áramváltó és a diódák után jön csak, így a diódákra már nem csak 1V jut és lehet mérni nyugodtan, ez a minimális pontatlanság nem számít most), de a következő verzióba majd belekerül. :wink:
Mégegyszer köszönöm! 8)

u.i.: fhd.hu? ott infraszaunák vannak 8)
szovhoz
Bitfaragó

bocsi mert elirtam: FDH.HU
A diodáknak BAT85 tipust tennék a maradék fesze csak 0,3-0,4v.
Válasz küldése