Arduino hardware-ra a feltöltés nem megy Bascom-AVR alól
Arduino hardware-ra a feltöltés nem megy Bascom-AVR alól
Most az UNO panelra (rev4) nem tudok most semmit letölteni. Azt írja a batch, hogy nem találja a szinkront.
A NANO-ra működik. Korábban az UNO-ra is működött. Most meg nem találja a szinkront.
Mi lehet a probléma?
A NANO-ra működik. Korábban az UNO-ra is működött. Most meg nem találja a szinkront.
Mi lehet a probléma?
Re: RS232 két mikrokontroller között
A Tools-Board alatt nem jó a kiválasztás.
Tools-Serialport sem jó.
illetve a BlueTooth portodat kapcsold ki.
Tools-Serialport sem jó.
illetve a BlueTooth portodat kapcsold ki.
Kivettem minden nem vezetékes perifériát, de ez nem volt hatással.
Csak az UNO esetén nem működik a letöltés. Működik két NANO és két MEGA panel esetében is. Persze a megfelelő beállításokkal.
Korábban ez a kérdéses UNO is működött. Lehet, hogy nincs semmi trükk, csak elszállt valami a letöltő részben.
Az UNO panelen az ON led világít. Amikor elindítom a letöltést, akkor az UNO panel Rx, Tx ledjei is villognak egy rövid ideig. De aztán nem megy tovább a folyamat.
Ha van még ötlet szívesen veszem, én kifogytam.
A beállítások UNO esetében azonosak mint NANO esetében.
Elvileg UNO és NANO között nem kellene, hogy különbség legyen:
Egyébkénet pedig ez jelenik meg a letöltő program képernyőjén:
COM : COM3
Chip : 328
avrdude.exe: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
avrdude.exe: stk500_2_ReceiveMessage(): timeout
Csak az UNO esetén nem működik a letöltés. Működik két NANO és két MEGA panel esetében is. Persze a megfelelő beállításokkal.
Korábban ez a kérdéses UNO is működött. Lehet, hogy nincs semmi trükk, csak elszállt valami a letöltő részben.
Az UNO panelen az ON led világít. Amikor elindítom a letöltést, akkor az UNO panel Rx, Tx ledjei is villognak egy rövid ideig. De aztán nem megy tovább a folyamat.
Ha van még ötlet szívesen veszem, én kifogytam.
A beállítások UNO esetében azonosak mint NANO esetében.
Elvileg UNO és NANO között nem kellene, hogy különbség legyen:
Kód: Egész kijelölése
'UNO
'{FILE} {EEPROM} COM3 328
$regfile = "m328def.dat" 'target chip on Arduino/UNO
'NANO
'{FILE} {EEPROM} COM3 328
'$regfile = "m328def.dat" 'target chip on NANO
COM : COM3
Chip : 328
avrdude.exe: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00
Tévedés.
A különbség a feltöltési sebességben van:
Nano: 57600bps
UNO: 115200bps
Mega168: 19200 bps
A különbség a feltöltési sebességben van:
Nano: 57600bps
UNO: 115200bps
Mega168: 19200 bps
Ez a feltöltés maximum sebessége?
Hol állítom be a feltöltési sebességet? Ez a forrásban lévő $baud érték?
Lehet ez a hiba oka?
A forrásban ezt állítom be:
$baud = 4800 '4800 is for Arduino/UNO panel as a workaround for setting the 9600baud speed
Ezt még tőled tudtam meg UNO esetére, hogy felezni kell egy hiba miatt.
De NANO és MEGA esetére 9600 szokott lenni ez az érték és működik. UNO-ra a 9600 sem működik.
Hol állítom be a feltöltési sebességet? Ez a forrásban lévő $baud érték?
Lehet ez a hiba oka?
A forrásban ezt állítom be:
$baud = 4800 '4800 is for Arduino/UNO panel as a workaround for setting the 9600baud speed
Ezt még tőled tudtam meg UNO esetére, hogy felezni kell egy hiba miatt.
De NANO és MEGA esetére 9600 szokott lenni ez az érték és működik. UNO-ra a 9600 sem működik.
UNO-nál a felezés az akkor van csak, ha az ATMega8U2 illesztőchipben az Arduino-0020-ben levőfirmware van. Ha későbbi, akkor nem.
A feltöltés sebessége a Programmer alatt állítható: vagy ha a duino2.bat-t használod, akkor a paraméterezésnél: Itt a chip 328 vagy 328uno lehet.
Ha a régebbi firmware van, akkor a duino2.bat-ban is módosíts:
helyett
Duino2.bat tetején a paraméterezés (txt-ként csatolva)
A feltöltés sebessége a Programmer alatt állítható: vagy ha a duino2.bat-t használod, akkor a paraméterezésnél: Itt a chip 328 vagy 328uno lehet.
Ha a régebbi firmware van, akkor a duino2.bat-ban is módosíts:
Kód: Egész kijelölése
if %chip% == 328UNO "%avrdudefile%\avrdude.exe" -C"%avrdudeconf%" -p M328P -c arduino -P %comport% -b 115200 -U flash:w:%1:a -U eeprom:w:%2:rKód: Egész kijelölése
if %chip% == 328UNO "%avrdudefile%\avrdude.exe" -C"%avrdudeconf%" -p M328P -c arduino -P %comport% -b 57600 -U flash:w:%1:a -U eeprom:w:%2:rNincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Róbert te vagy az ÁSZ!
Köszönöm!
Az duino2.cmd-t használom. Miután megadtam a Programer-nél a Chip-et, hogy 328UNO jól működött. Az UNO megadása hiányzott. Elfelejtettem, de most megjegyzem egy életre.
Köszönöm még egyszer.
Köszönöm!
Az duino2.cmd-t használom. Miután megadtam a Programer-nél a Chip-et, hogy 328UNO jól működött. Az UNO megadása hiányzott. Elfelejtettem, de most megjegyzem egy életre.
Köszönöm még egyszer.