ATTINY2313- ra nagyobb feszültség kapcsolása

z1z9z9z2
SzínkódFestő

ATTINY2313- ra nagyobb feszültség kapcsolása

Hozzászólás Szerző: z1z9z9z2 »

HI!

VAn egy problémám, az attiny2313 -t hazavágtam, rákötöttem 5V helyett 12V-ot.
Az IC nagyon meleg volt, és a kimenetén a led világított, ha ránéztem a gépről, vagy benyomtam a kapcsolót a reset lábon, a led nagyobb fényerővel világított, kimértem, a Pd és 4db Pb lábán 5V mérhető(már normális feszültség melett). A többin 0.5V
Az ic nem látom eldurranás nyomát, az a kérdésem, hogy újra lehet- e még éleszteni?, vagy ennyi volt számára!
Ha újra lehet éleszteni akkor hogyan?

z1z9z9z2
nobody_hun
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: nobody_hun »

Rádugsz programozót, bascom-ban meg megpróbálod visszaolvasni a flash tartalmat. Ha kiköhögi, akkor túlélte, ha Identify-nél megáll, akkor kuka.
vavi
Biztosítékgyilkos

Hozzászólás Szerző: vavi »

Nekem is sikerült már ellőni Attiny2313-at. Kb. 7-8 Voltot kapott véletlenül néhány másodpecig, de ez elég volt a halálához. Nem pukkant ki (nem jött ki a füst:- )), lehetett a flash-t is írni meg olvasni, de a portlábak nem funkcionáltak többet.
Robert-

Hozzászólás Szerző: Robert- »

Általában a külső kommunikáció hal le - a belső programozási rész túléli. Én a kukát/kulcstartót javasolnám....
z1z9z9z2
SzínkódFestő

Hozzászólás Szerző: z1z9z9z2 »

Kössz mindenkinek
Nekem meghal a chip felismerésénél :( , szal ezekszerint halott.
A kulcstartó jó ötlet :wink:
Robert-

Hozzászólás Szerző: Robert- »

Azért a chipek esetén ha a programozó nem ismeri fel, akkor ált kuka. Nekem is van pár... Csak azért nem kulcstartó, mert a DIP tok lába szúr....
Válasz küldése