AVR duino panelt nem ismeri fel a Vista
AVR duino panelt nem ismeri fel a Vista
Sziasztok!
Az a gondom, hogy AVR duino panelemet nem ismeri fel a Vista.
Kiírja, hogy az USB eszközt nem lehet felismerni.
Régen szépen működött ugyanez a panel ugyanezzel a számítógéppel, nyomtam fel a programokat Arduinoból, és a processzor szépen tette a dolgát. Maga a processzor most is működik, a legutoljára feltöltött programot végrehajtja.
Hónapokig nem használtam a panelt és most meg nem ismeri fel a gépem.
A driverek stb jó kell, hogy legyen, mert letöltöttem egy frissebb Arduinót, és az feltelepítette a drivereket is.
Tudna-e valaki segíteni? Köszi előre is!
Az a gondom, hogy AVR duino panelemet nem ismeri fel a Vista.
Kiírja, hogy az USB eszközt nem lehet felismerni.
Régen szépen működött ugyanez a panel ugyanezzel a számítógéppel, nyomtam fel a programokat Arduinoból, és a processzor szépen tette a dolgát. Maga a processzor most is működik, a legutoljára feltöltött programot végrehajtja.
Hónapokig nem használtam a panelt és most meg nem ismeri fel a gépem.
A driverek stb jó kell, hogy legyen, mert letöltöttem egy frissebb Arduinót, és az feltelepítette a drivereket is.
Tudna-e valaki segíteni? Köszi előre is!
Re: AVR duino panelt nem ismeri fel a Vista
A drivert töröld le, a vezérlőpultból.
A rejtett eszközök közt lesz:
http://winportal.net/?id=884
Utána a Arduino 1.0.5-t töltsd le, telepítsd fel, hogy a driver is települjön.
Utána csatlakoztasd a PCre az eszközt.
A rejtett eszközök közt lesz:
http://winportal.net/?id=884
Utána a Arduino 1.0.5-t töltsd le, telepítsd fel, hogy a driver is települjön.
Utána csatlakoztasd a PCre az eszközt.
Köszi az ötletet, már csak a rejtett dolgok felkutatásához is.
Sajnos viszont attól tartok nagyobb a baj, mert még két gépre felraktam az arduinót, és a gépek ugyanezt a problémát adják, nem ismerik fel a panelt.
Lehetséges, hogy elromlott az USB illesztője? Külsérelmi nyom nem látszik rajta, és hát a polcon pihent csak pár hónapig, attól elvileg nem romolhatott el.
Sajnos viszont attól tartok nagyobb a baj, mert még két gépre felraktam az arduinót, és a gépek ugyanezt a problémát adják, nem ismerik fel a panelt.
Lehetséges, hogy elromlott az USB illesztője? Külsérelmi nyom nem látszik rajta, és hát a polcon pihent csak pár hónapig, attól elvileg nem romolhatott el.
Az USB-re csatlkoztatáskor nem meleg az illesztőchip?
Nálam 1 így van most meghalva.
UNO vagy R3-as a panel? (Az illesztőchip FT232RL SOIC28-as kétoldalt lábas vagy ATMega16U2 lábatlan 32-es, körbelábatlan?)
Nálam 1 így van most meghalva.
UNO vagy R3-as a panel? (Az illesztőchip FT232RL SOIC28-as kétoldalt lábas vagy ATMega16U2 lábatlan 32-es, körbelábatlan?)
A panel R3-as, az illesztőchip pedig FT232RL SOIC28-as kétoldalt lábas.
Mindjárt kipróbálom melegszik-e.
Na most esemény van, de mindjárt jelentkezem..
Mindjárt kipróbálom melegszik-e.
Na most esemény van, de mindjárt jelentkezem..
Namost, ebből látszik, bármilyen ötlet lehet jó ötlet, mégha nem is az a hiba...
Mert hogy hátha melegszik a csip, rácsatlakoztatom, de mivel már lemondtam róla, az USB kábelt már leszedtem előzőleg.
És most meg egy másik kábel akadt a kezembe...
És műkődik zokszó nélkül....
Köszi!!!
Már majdnem kidobtam, de most körbeér a fejemen a szám
Mert hogy hátha melegszik a csip, rácsatlakoztatom, de mivel már lemondtam róla, az USB kábelt már leszedtem előzőleg.
És most meg egy másik kábel akadt a kezembe...
És műkődik zokszó nélkül....
Köszi!!!
Már majdnem kidobtam, de most körbeér a fejemen a szám
A vékony USB kábel az hibát okoz. A gyenge minőségű (pl. nagy az áthallás az erek/adatvonalak közt) szintén.
Ha az alaplapon pl. asztali PC, és előlapra kivezetett USB port van, az belül általában sima szalagkábel. Ezt az USB ajánlás (szabvány) nem engedi. Sem csavar érpár az adatvonalaknál, sem árnyékolás nincs:(.
Ha az alaplapon pl. asztali PC, és előlapra kivezetett USB port van, az belül általában sima szalagkábel. Ezt az USB ajánlás (szabvány) nem engedi. Sem csavar érpár az adatvonalaknál, sem árnyékolás nincs:(.
Ez bizony vékony kábel volt, de eddig működött vele, szerintem megtört a csatlakozó tövénél, és emiatt lett rossz. Olyan vacak volt a szigetelése, hogy körömmel le tudtam szedni körbe. Most már a reciklizációra vár...