Alkatrész teszter
Alkatrész teszter
Sziasztok!
Valaki nem próbálkozott valami hasonlóval? Jó lenne, ha az arduino panelt lehetne hozzá használni.
Szerintem sokan örülnének egy ilyen projektnek.
http://www.ebay.com/itm/TRANSISTOR-TEST ... 2c7271ac08
Valaki nem próbálkozott valami hasonlóval? Jó lenne, ha az arduino panelt lehetne hozzá használni.
Szerintem sokan örülnének egy ilyen projektnek.
http://www.ebay.com/itm/TRANSISTOR-TEST ... 2c7271ac08
Re: Alkatrész teszter
A kódja C-ben van. Azaz Arduinosítható.
Viszont: Nyák ktsg: ~1500 Ft + alkatrészek.
Innentől a rentábilissége megkérdőjelezhető....
Robert írta:A kódja C-ben van. Azaz Arduinosítható.
Nekem a NYÁK ingyen van, csak dolgozni kell vele (megtervezni, kimarni).
Szerintem életképes lenne, sokan jobban szeretik megcsinálni maguk, nem megvenni.
Szép napot!
Egy ideig az elektrotanya.com foglalkozott vele, nyákot is gyártottak, fórumban téma volt. Nekem meg van a forrás, kapcs.rajz meg leírás hozzá, németül, ha kell elküldöm.
Egy ideig az elektrotanya.com foglalkozott vele, nyákot is gyártottak, fórumban téma volt. Nekem meg van a forrás, kapcs.rajz meg leírás hozzá, németül, ha kell elküldöm.
Ez nem Arduino hanem utánépítés/utángyártás.
Hát az hogy hányan vállalják ap építés öröméért.... Csak viszonyítás. Amíg évente >60 megy el egy DIP-es szerelt panelből, a saját összeépítés (ugyanarra) évente 1-2 db. És az egyedi összeépítéses 1/2-ébe kerül alkatrész szinten!
Én nem bíznék benne.....
Hát az hogy hányan vállalják ap építés öröméért.... Csak viszonyítás. Amíg évente >60 megy el egy DIP-es szerelt panelből, a saját összeépítés (ugyanarra) évente 1-2 db. És az egyedi összeépítéses 1/2-ébe kerül alkatrész szinten!
Én nem bíznék benne.....
Bocs, a gagyibbat linkeltem be. http://www.ebay.com/itm/281239774132?_t ... EBIDX%3AIT Ez már többet tud, és drágább is.Robert írta:Ez nem Arduino hanem utánépítés/utángyártás.
Én nem bíznék benne.....
De arduinoból esetleg kihozni egy shield-del? Akár otthon építettből is.
Hát, ez azért nem ennyire egyszerű.
- ha építesz valamit, úgyis kell hozzá NYÁK, ezt számolhatjuk "ingyenesnek"
- kell bele egy Atmega328P, egy kvarc, RESET logika, foglalat és programozó tüskesor (1500 Ft)
- az esetek zömében nem kell FTDI, mert programozóval simán benyalod a kódot és kész
Ha utánaszámolsz, nem éri meg még egy nano-t sem berakni, mert 1500 Ft mellett nem versenyképes.
Én pontosan ugyanezt csinálom: nano a breadboardra, azon USB-vel kifejleszted a terméket, de a véglegesbe már sima IC megy.
Kivéve azon ritka esetben, amikor az USB tényleg kell, mert akkor a nano megéri idétlenkedés helyett...
- ha építesz valamit, úgyis kell hozzá NYÁK, ezt számolhatjuk "ingyenesnek"
- kell bele egy Atmega328P, egy kvarc, RESET logika, foglalat és programozó tüskesor (1500 Ft)
- az esetek zömében nem kell FTDI, mert programozóval simán benyalod a kódot és kész
Ha utánaszámolsz, nem éri meg még egy nano-t sem berakni, mert 1500 Ft mellett nem versenyképes.
Én pontosan ugyanezt csinálom: nano a breadboardra, azon USB-vel kifejleszted a terméket, de a véglegesbe már sima IC megy.
Kivéve azon ritka esetben, amikor az USB tényleg kell, mert akkor a nano megéri idétlenkedés helyett...
Arduino alapban 2-5 eFt (NoGAR, China)
Shield, tervezés, készítés (Anyag + idő)
SW átportolás (idő)
Mit nyersz a plusz ismereten kívül?
Shield, tervezés, készítés (Anyag + idő)
SW átportolás (idő)
Mit nyersz a plusz ismereten kívül?
Miért kell a szoftvert portolni atmega328p-ről atmega328p-re? 
C/ASM -> Arduino
Különben mi értelme van Arduino alappenelhez építeni?:)
Különben mi értelme van Arduino alappenelhez építeni?:)
Arról beszéltem, hogy Arduino alatt fejlesztek.
Utána megfogom a hex fájlt és berakom a véglegesbe.
Az Arduino nem gátol abban, hogy a kritikus rutinok asm-ben legyenek és segít a körítesben, pl lcd.
Arduino kód futtatásához megfelelő AVR és kvarc kell, ennyi, 1500 ft.
Utána megfogom a hex fájlt és berakom a véglegesbe.
Az Arduino nem gátol abban, hogy a kritikus rutinok asm-ben legyenek és segít a körítesben, pl lcd.
Arduino kód futtatásához megfelelő AVR és kvarc kell, ennyi, 1500 ft.
Az alkatrészteszterre írtam a kódkonverziót.
Az Arduino HW-t én csak mint hardware-t használom és pl. Bascom-AVR a kódfordító/készítő alkalmazás...
És a végleges árakörben nekem is Chip+körítés szerepel, nem pedig Arduino önállóan.
Bár mostanában szemezek az Arduino ProMini / Arduino Pro Micro kialakításal...
Az Arduino HW-t én csak mint hardware-t használom és pl. Bascom-AVR a kódfordító/készítő alkalmazás...
És a végleges árakörben nekem is Chip+körítés szerepel, nem pedig Arduino önállóan.
Igen a Mini USB-s változat megéri, e-bayen 1400Ft. Ez magyarországon a 328P-t is alig takarja be. Így nem érdemes építéssel foglalkozni, úgy kell kialakítani a panelt, hogy ezt rá lehesen dugni. Lehet majd én is azt az utat választom. Habár majd lehet veszek egy programozót is.Robert írta:Az alkatrészteszterre írtam a kódkonverziót.
Szóval egy ilyen köré ha lehetne építeni egy olyan tesztert, az szuper lenne.
Amúgy én rendeltem egyet az e-bayről 2 napja, de azért egy ilyen saját arduinós fejlesztést jó lenne kipróbálni. Pl zenner dióda mérést is meg lehetne oldani. Meg lehetne akkor a programot barkácsolgatni.
Én még arduinoból sem tartok szinte sehol, sok a munka, plusz járok fősulira (szakdolgozatot is most kell írni) , és sokat vagyok külföldön munka miatt, de ha majd ,lesz időm beleásom magamat.
Az Ebay az _hobby_ célra elmegy. De ha üzlet/árulod/kereskedelem, akkor _esok_ egyéb követelményke is meg kell felelni! Így tessék költséget számolni.
Sőt ha TE hozod be kínából, akkor a CE minősítés is kötelező, emiért TE vagy a felelős!
Kb. lekvárt főzhetsz otthon, de nem árulhatod. Annak élelmiszerkövetelményei vannak.
Sőt ha TE hozod be kínából, akkor a CE minősítés is kötelező, emiért TE vagy a felelős!
Kb. lekvárt főzhetsz otthon, de nem árulhatod. Annak élelmiszerkövetelményei vannak.
Robert írta:Az Ebay az _hobby_ célra elmegy. De ha üzlet/árulod/kereskedelem, akkor _esok_ egyéb követelményke is meg kell felelni! Így tessék költséget számolni.
Tudom, Te a másik oldalon vagy.
Én csak felhasználom.