Elég sok oldalt elolvastam, de nem találtam megoldást (sőt még ilyen felvetést se).
Szóval szeretnék SD kártyára adatokat menteni arduino UNO-val (valószínűleg később megával). Van is hozzá kártyafoglalatom (SPI-s). Nagyon kis kényelmesen össze is kötöttem szerintem ahogy kell
Hat kártyával teszteltem. Mondjuk egyik se volt zsír új.
Panasonic 1 GB class2: Az elején ezt még a cardinfo se futott le. Azután kb 1 hétig ez tökéletesen ment, ma megint már a fájlt se csinálja meg (initialization failed).
SanDisk 2 GB class4: Egy darabig ez tök jól ment aztán szerintem egyszer írás közben ment el a tápja (ezt mondjuk megértem, hogyha kuka lett) PC, fényképezőgép látja, használja.
Kingston 16 GB class4: Hasonló a helyzete, ha beteszem a kártya olvasóba kb 0,1 mp után kiírja, hogy failed (a Panánál, meg üresen kb 2 mp-ig tart míg ezt kiírja).d
Noname2 GB Class4: Ezt a telefonomból vettem ki eddig ezt tudtam néha szórabírni. Ezen a fájlt mindíg megcsinálja viszont a belét csak néha belét tölti fel (igaziból csak erre igaz a tízből kétszer sikerül állítás).
Noname 4 GB Class4: Ezt a Nejem telefonjából vettem ki (azt mondta fővesztés terhe mellett tehetem tönkre
Nokia 512MB Class2: Fájlt csinálja, belét nem.
Minden oldal leírja, hogy csak tökéletes SD kártya használható, mert mikrokontrollereknél nincs lehetőség a javításukra. Ezt én értem is csak honnan tudom, hogy egy kártya jó-e? Mert PC-n, fényképezőgépben és egyéb eszközben jónak látszik.
Banális dolgok amiket már csináltam. Formázás oda-vissza
Üdvözlettel:
Rikko