TavIR MKII v7 programozó használata Arduino 1.0.5 alól
TavIR MKII v7 programozó használata Arduino 1.0.5 alól
Kedves Róbert!
Frissen vásárolt TavIR MKII v7 programozómat szeretném közvetlenül használni Arduino 1.0.5 alól.
LibUSB-t telepítem, eszközkezelőben megjelenik: libusb-win32 devices\AVRISP mkII.
Ezek után mit kell tennem? inf Wizard, filter wizard mire való?
Frissen vásárolt TavIR MKII v7 programozómat szeretném közvetlenül használni Arduino 1.0.5 alól.
LibUSB-t telepítem, eszközkezelőben megjelenik: libusb-win32 devices\AVRISP mkII.
Ezek után mit kell tennem? inf Wizard, filter wizard mire való?
Re: TavIR MKII v7 programozó használata Arduino 1.0.5 alól
Firmware csere a CD-n levő leírás alapján, mert a bennelevő az AVRStudiohoz való.
Firmwareből az AVRDude-es rakandó bele.
InfWizard, Filterwizard:
Egy leírás a használatról:
http://avrhelp.mcselec.com/index.html?libusb.htm
Firmwareből az AVRDude-es rakandó bele.
InfWizard, Filterwizard:
Egy leírás a használatról:
http://avrhelp.mcselec.com/index.html?libusb.htm
Megnéztem a videót a firmware frissítésről, de sajnos a Flip keretrendszer nem tölti be egyik hex állományt sem. A Cannot open file üzenettel válaszol a load hex file parancsnál.
Csatolva a hex.
Ha nem tölti be: jogosultsági probléma?
Ha nem tölti be: jogosultsági probléma?
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Köszönöm a segítséget, egy másik számítógépen elkezdtem elölről és sikerült a firmware csere.
Azért még nem minden kerek, az Arduino 1.0.5-ben kell még valamit beállítani, vagy simán működni kellene a programozónak?
Beállítottam a programozónak: AVRISP mkII- alappanelnek: Arduino UNO-t és a feltöltés programozóval parancsot használva próbáltam egy blink-et feltölteni egy Uno R3-alappanelra.
A hibaüzenet: Nem megfelelő mikrokontroller lett kiválasztva. Pontosítani az Eszközök> Alappanelek menüben lehet, avrdude: Expected signature for ATMEGA328P is 1E 95 0F
Double check chip, or use -F to override this check.
Azért még nem minden kerek, az Arduino 1.0.5-ben kell még valamit beállítani, vagy simán működni kellene a programozónak?
Beállítottam a programozónak: AVRISP mkII- alappanelnek: Arduino UNO-t és a feltöltés programozóval parancsot használva próbáltam egy blink-et feltölteni egy Uno R3-alappanelra.
A hibaüzenet: Nem megfelelő mikrokontroller lett kiválasztva. Pontosítani az Eszközök> Alappanelek menüben lehet, avrdude: Expected signature for ATMEGA328P is 1E 95 0F
Double check chip, or use -F to override this check.
A chip Mega328 vagy 328P?
A chipet látja a programozó?
A chipet látja a programozó?
328P,
Hogy tudom ellenőrizni, hogy látja-e a programozó a chipet?
Hogy tudom ellenőrizni, hogy látja-e a programozó a chipet?
Arduino alatt beállíthatod, hogy loggolja az avrdude kimenetét. Alapból tiltva van.
Ilyenkor feltöltésnél látni fogod, hogy mit csinál az avrdude.
Ha valami gáz van a feltöltésnél, akkor azt küldd el.

Ilyenkor feltöltésnél látni fogod, hogy mit csinál az avrdude.
Ha valami gáz van a feltöltésnél, akkor azt küldd el.

Kedves Csabeszq!
Bekapcsoltam a feltöltés loggolását. AVR-Duino / Uno (R3) programozása során kapott log-ot kimentettem txt-be: A programozó tesztelésére készítettem egy egyszerű áramkört szintén Mega328P-vel amit sikerült felprogramozni. (bootloader és blink, egyebek is gond nélkül feltöltődtek).
Bekapcsoltam a feltöltés loggolását. AVR-Duino / Uno (R3) programozása során kapott log-ot kimentettem txt-be: A programozó tesztelésére készítettem egy egyszerű áramkört szintén Mega328P-vel amit sikerült felprogramozni. (bootloader és blink, egyebek is gond nélkül feltöltődtek).
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
A chip: atmega328-as:
Az avrdude.conf állományban a m328p signature 1e950f helyett a 1e9514-et kell beirni.
Kód: Egész kijelölése
avrdude: Device signature = 0x1e9514
avrdude: Expected signature for ATMEGA328P is 1E 95 0F
Double check chip, or use -F to override this check.Re: TavIR MKII v7 programozó használata Arduino 1.0.5 alól
Kedves Róbert, igazad van, valóban atmege328-as, a tavir-címke takarta a számot és a -PU jelölést láttam csak a végén ami megtévesztett.
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.
Köszönöm a segítségeteket!
Üdv.