Mi a gond??? - Arduino Uno R3

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Válasz küldése
loncsimeister
Újonc
Újonc

Mi a gond??? - Arduino Uno R3

Hozzászólás Szerző: loncsimeister »

Sziasztok!!

Van egy kis problémám, és nem tudok a megoldására rájönni, ezért leírom, hátha valaki találkozott már ezzel a szituációval.
Uno R3-at használtam. Tökéletesen futott a kód, amikor úgy döntöttem, kicsit rendet vágok a kapcsolásban, mert kezdett átláthatatlan lenni. Két kijelzőmet rákötöttem, ahogy a nagykönyvben meg lett írva. Lefuttattam az ezekre vonatkozó kódrészletet, hogy lássam, nem kötöttem semmit rossz helyre. Viszont a kijelzőkön csak a háttérvilágítás ment. Furcsáltam, szétszedtem lekerült a shield, ekkor láttam, hogy az L- Led ( 13-as pin LED-je) folyamat pirosan világít. Korábban nem volt ilyen gond. Viszont a probléma maga, hogy akármilyen kódot nyomok fel már, ez a LED mindig világít, és a kódok nem működnek. Kizárólag azok a kódok működnek, ahol ezt a 13-as Led-et LOW-ba küldöm. Ekkor elalszik, ahogy kell. Amint feltöltök mást máris világít ismét, és kódfüggetlenül egyetlen kóddal sem működik a rendszer.

Pl.: próbáltam szenzorokból visszamérni serial monitoron, de a serial monitor "süket" maradt. Kijelzőkre írások sem működnek.
Csináltam illesztőprogram frissítést is, de semmi változás a hatására.

Tud valaki megoldást? Találkozott már ilyennel valaki? Repülhet a kukába a kicsike?

Köszönöm előre is a válaszokat! :)

További szép napot mindenkinek!
csabeszq
Bitfaragó

Re: Mi a gond??? - Arduino Uno R3

Hozzászólás Szerző: csabeszq »

Ki tudod cserélni az IC-t, vagy felületszerelt? Sikerül a feltöltés, vagy narancssárga hiba van az Arduino felületén?
Ha nem sikerül a feltöltés, akkor nem lehet, hogy rossz alappanelt (nano) választottál ki?

Ha másik IC-vel is ugyanazt csinálja, akkor valami rövidzár lehet a NYÁK-on, vagy programhiba.
Az Arduino alatt lehetőleg olyan dolog legyen, ami nem vezeti az áramot. Ezt már nekem sikerült egy párszor megennem, de ha gondosan szerelsz, akkor nem nagyon tud egy arduino tönkremenni.

A LED 13-as PIN-je egyébként az SPI SCK vonala is egyben. Nem tudom, hogy a kijelző shield I2C-t vagy SPI-t használ-e nálad.
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

SPI buszon lehet hibád. Túlfesz/túláram.
Átvezetés a nyákon, vagy forrasztógyanta maradéka...
loncsimeister
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: loncsimeister »

Valószínűleg meglehet a probléma gyökere. Egy időjárás állomás van készülőben, és a probléma előtt a pára szenzort, illetve az eső érzékelőt üzemeltem be, teszteltem.
Minden bizonnyal valahol ott is érte víz ahol nem kellett volna, ugyanis szépen lassan tértek vissza a funkciók, éppen úgy, mint amikor beázott a billentyűzetem. Amelyik része kiszáradt, az működött. Most is ez történt. Mialatt neten akartam kideríteni a gondot, szépen lassan csak csak visszatért az élet a szenzorokba egyesével az élet.
A kódnak jónak kellett lennie, hiszen működött minden, a bizonyos anomália előtt.
Egyébként a pin13 LED állandó világítása egy hiba, nem megmagyarázott, ugyanakkor nem okoz nagyjából semmilyen gondot, már amennyire kivettem a külföldi fórumokról az infót. Minden bizonnyal tényleg egy kis nedvesség okozott galibát valahol :) De már minden a régi! Csak óvatosabban építek a jövőben :)
Köszönöm szépen a reakciókat! :)

További szép napot!
loncsimeister
Válasz küldése