egy Arduino Uno boldog tulajdonosa vagyok, pár napja kezdtem el a programozását. A PC-n Linux fut. A gépen van egy USB-soros átalakító, amin egy rövidhullámú amatőr rádió van, ezen a porton keresztül vezérlem a PTT-t és távíró esetében a billentyűzést. A PTT a soros port RTS-e, a CW a DTR.
Az a gondom, hogy ha be van kapcsolva a RIG, és ilyenkor csatlakoztatom az Arduinot, akkor a másik USB port RTS-e átbillen magas jelszintre, és meghúz a PTT. Ha nincs bekapcsolva a RIG, és előtte csatlakoztatom az Arduinot, akkor bekapcsoláskor egyből TX-en van a RIG. Ha elindítom az Arduino IDE-t, akkor is meghúz a PTT. Ha feltöltök egy sketch-et, szintén. Ha elindítom a soros port monitort az IDE-n belül, szintén. A Linuxon fut egy "cwdaemon" nevü progi, ami a PTT-t és a CW-t vezérli, ha ezt újraindítom, a PTT elenged. Hogy lehetne ezt megszüntetni, ill mi lehet az oka ennek? Az IDE-ben be van állítva az USB port (egyébként gondolom nem tudnám feltölteni a sketch-et).
A másik kérdés: összeraktam egy kis panelra 3 opto csatolót, amit az Arduino D2/D3/D4 kimenetei vezérelnek. Írtam egy programot Arduinora, ami az amatőr rádiót FSK módban modulálja. A D2 az FSK, a D3 a PTT, a D4 majd a CW lesz, később. (Ha a PTT és az FSK optók nincsenek rákötve a RIG-re, akkor is csinálja a fent említett USB-s "összeakadást".) Tegnap elkészült a sketch, feltöltöttem, próbáltam, láttam hogy működött, így tudtam aludni
Köszönöm a segítséget,
a.