EEPROM olvasási bizonytalanság

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Válasz küldése
szuperp
Bitmanipulátor

EEPROM olvasási bizonytalanság

Hozzászólás Szerző: szuperp »

Helló!

azt vettem észre, hogy egy bizonyos EEPROM memória részről nagyrészt jól olvassa ki az oda írt adatokat az arduino, de azért elég sokszor nem... az olvasásra is vonatkorzik, hogy limitáltan lehet kiolvasni?
1-Wire eszközök sorszámát tároltam le, majd viszonylag sűrűn olvasom ki és hasonlítom össze az éppen adott kóddal, tehát egyszer beírtam és azóta csak olvasom.... ugyanekkor másik értéket (amit korábban írtam bele, és akkor még többször is felül írtam) simán hiba nélkül olvassa...

miböl adódhat ez a bizonytalanság? lehet, hogy rossz a hardware? van erre valami tesztelési eljárás?
Robert
Elektronbűvölő

Re: EEPROM olvasási bizonytalanság

Hozzászólás Szerző: Robert »

Ott szoftveres gond lesz:
- elfogy a SRAM,
- mélyen beágyazott rutin,
- Változó véletlen felülírása...

Az olvasások száma nem korlátozott - de nem maradt benn a kódban egy eeprom.write() az olvasások közt? :)
szuperp
Bitmanipulátor

Re: EEPROM olvasási bizonytalanság

Hozzászólás Szerző: szuperp »

- SRAM - beraktam a kódba egy kiíratást, eddig a legkevesebb 1307 byte volt...(természetesen a hibát nem produkálja azóta.... ilyen kvantum hiba lehet, ha figyelik akkor nem jön :D)
- 3. fügvényben van, (4.szint) az nem hiszem, hogy mélyen beágyazottnak számít...
- véletlenül sem írja felül a változót...
- végignéztem minden egyes eeprom.write-ot is.... minden a helyén van.

-SRAM lehet a hiba... kissé éthetetlen számomra, hogy változik a szabad memória értéke... elvileg ugyebár, amit fügvényen belül használok fel SRAM-ot az a fügvényen kívül felszabadul... de mégsem.. úgy néz ki, hogy szépen lassan fogyogat... mármint, van egy értékem, ami fix, addig amyg meg nem hívok egy másik függvényt (pl ethernet újra inicializálást), és utána 86 byte-al kevesebb lesz a szabad SRAM... elképzelhető, hogy szépen lassan elfogy, ha már sok fügvényt hívok meg... (bár itt megjegyezném, hogy másik fügvényben lévő későbbi pillanatban már 500 byte-tal több a szabad SRAM)..
Válasz küldése