Bootloader használata
Bootloader használata
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Próbálgatom a Megaboard panelon a bootloader-t, de valamiért nem akaródzik összejönni.
Az mcselec oldalon találtam leírást, az alapján indultam el.
Az stk-200-zal beírtam ezt a két sort az Atmega16-ba :
$regfile = "m16def.dat"
Const Loaderchip = 16
A megaboard USB-n csatlakozik a géphez, a virtuális soros port Com10-re van állítva. Bascom 1.1.8.3 Demo-t használok. Mikor F4-el elindítom a programozást, az előugó abalakban megjelenik az "Open Com" majd
alatta a "Sending Init byte" és megáll az egész. A programozót átállítottam MCS Bootloader-ra.
A példakapcsolás szerint a kontroller reset lábát a soros port DTR lába vezérli. Ezt utólag (remélem jól) ráépítettem a megaboard-ra. Az FT232 #DTR után tettem egy HC132-t és ez megy a reset lábra.
Már próbáltam a biztosítékbiteken állítgatni, de nem változott semmi.
Mit szúrhattam el?
A segítséget előre is köszi: Vass Csaba
A segítségeteket szeretném kérni.
Próbálgatom a Megaboard panelon a bootloader-t, de valamiért nem akaródzik összejönni.
Az mcselec oldalon találtam leírást, az alapján indultam el.
Az stk-200-zal beírtam ezt a két sort az Atmega16-ba :
$regfile = "m16def.dat"
Const Loaderchip = 16
A megaboard USB-n csatlakozik a géphez, a virtuális soros port Com10-re van állítva. Bascom 1.1.8.3 Demo-t használok. Mikor F4-el elindítom a programozást, az előugó abalakban megjelenik az "Open Com" majd
alatta a "Sending Init byte" és megáll az egész. A programozót átállítottam MCS Bootloader-ra.
A példakapcsolás szerint a kontroller reset lábát a soros port DTR lába vezérli. Ezt utólag (remélem jól) ráépítettem a megaboard-ra. Az FT232 #DTR után tettem egy HC132-t és ez megy a reset lábra.
Már próbáltam a biztosítékbiteken állítgatni, de nem változott semmi.
Mit szúrhattam el?
A segítséget előre is köszi: Vass Csaba
Ill. a www.mcselec.com oldalon a bootlader appnotest.
???
A HEX persze hogy nagyobb. A BIN-t égesd be.
NE fordítsd újra. Ami ott van az archívak közt BIN/HEX, azt égesd bele a chipbe.
(Üres program esetén Send To Chip. OK a hibára. Load File to buffer. Megmutatod a BIN/HEX állományt. Write buffet to chip. Fuse bit beállít.)
Ekkor a chipben a bootloader van benne.
A Bascomban megírsz egy LED villogatatót.
Én az APPNOTESban levő bootloader.exe-vel töltök le. (Ugyanaz mint a Bascomban levő, csak ez önálló).
A DEMO változattal NEM tudsz bootloadert fordítani. A 4K flashterületen túllóg. Csak a regisztrálttal lehet írni/fordítani.
A HEX persze hogy nagyobb. A BIN-t égesd be.
NE fordítsd újra. Ami ott van az archívak közt BIN/HEX, azt égesd bele a chipbe.
(Üres program esetén Send To Chip. OK a hibára. Load File to buffer. Megmutatod a BIN/HEX állományt. Write buffet to chip. Fuse bit beállít.)
Ekkor a chipben a bootloader van benne.
A Bascomban megírsz egy LED villogatatót.
Én az APPNOTESban levő bootloader.exe-vel töltök le. (Ugyanaz mint a Bascomban levő, csak ez önálló).
A DEMO változattal NEM tudsz bootloadert fordítani. A 4K flashterületen túllóg. Csak a regisztrálttal lehet írni/fordítani.
A megaboard panelra nem is kellett volna "rászerkesztenem" a HC132-es IC-t. Csak simán összekötöm az FT232 21-es lábát az M16 reset lábával és így megy teljesen jól a bootloader. Kipróbáltam mindkét sebességgel, mindegyikkel stabilan megy. Ha nincs összekötés, akkor csak akkor indul a feltöltés, ha egyszer megnyomom a reset gombot.