Nos én belefogtam egy nagy fába, amit most közzé teszek. Az itt látható dolgok közel háromnegyed év eredménye.
Aki esetleg ilyenre adná a fejét, azt már most lebeszélem.
Én magam nem akartam sokat:
-Minden helységben mérjen hőmérsékletet, páratartalmat (1wire).
-Mérjen külső hőmérsékletet, páratartalmat, szélirányt, szélsebességet, napi átlag csapadékmennyiséget (1wire eszközökkel).
-Az adatokat jelenítse meg az összes TV-n és az interneten (itt csak a külső adatokat).
-Ezen felül a TV-ken nézni lehessen 5 videoforrás képét és a kedvenc családi fotókat.
-A TV-n az időjárási adatok alatt az évszaknak megfelelő fényképek jelennek meg.
-Zeneként pedig a kedvenc rádiónk szóljon a TV-n.
(Ugye nem sok
Bár belefogtam és be is fogom fejezni hamarosan, teszek ide néhány menetközbeni elrettentő képet:
Figyelem, az alábbi képek a nyugalom megzavarására alkalmasak!
Elölnézetben a komplett egység (R.I.P. 3Com switch, ami a dobozt adta).
Balról – jobbra: 2x16 karakteres LCD kijelző, mögötte 7 db modulátor + rtc (R5C372A)+hőmérő (DS1631)+URH rádió (TDA7000), 2db CF Photo Viewer (cirka 2000Ft/db), billentyűzet és visszajelzők (elöl), a központi vezérlő (M128)+OSD (Sanyo LC74783) és a tápegység (bontott AT táp, felkondizva, feljavítva, kiegészítve hőmérővel)

A lelke az egésznek, M128 köré építettem:

Végezetül a soros és ethernet (ENC28J60) interfész (Pkedvessy kolléga, készül a Bascom az ENC-hez!):

Jelenleg a programírás van folyamatban, hardverileg minden megvan, kivéve az antenna erősítőt és az RF osztót.
(javítottam a képeket, ez talán megbízhatóbb szerver)