STK500 demoboard

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
Válasz küldése
Robert
Elektronbűvölő

STK500 demoboard

Hozzászólás Szerző: Robert »

Az STK500 ATMEL demopanel tapasztalatai...

Csak így ~1 óra távlatából:
AVRStudió alól szépen megy, írható, olvashatók a chipek. Tiny2313 és M8535-t próbáltam.

A Bascom sem STK500, sem AVRISP módban nem akarja látni:(. Pedig szabvány COM portos...

A Tiny2313 ICket sikerült a paralell programozással felébresztenia ResetDisable, ISP disable állapotokból. Azaz így már sikerült felkelteni a 6 halottból 5 chipet. A 6. a 12V-ot nem bírta emlékeim szerint...
Az 5 chipből 1 esetén a soros (ISP) programozás tiovábbra sem megy, valószínű valami fezslölést/csúnya nézést kaphatott... Így járt.
A 4 chip élesztése egyszerű volt.

A gyári kézikönyv használható, viszonylag jól átgodolt (hülyéknek) még rajzokon is elmutatja hogy melyik kábelt hova kössem be... Ez - ismerve magamat és a kreativitásomat nagyon jól jött :).
szovhoz
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: szovhoz »

már lassan féléve használom az stk 500-at és nincs vele gond bascom simán programoz vele csak jól kell beállítani és az stk500 programozó exe filet az eredet cd-ről telepített könyvtárban keresni kell!

jah és upgradelni kell mielőtt használatba veszed!

próbáltam már tinnyi2313, atmeg16, 8515 is és nem volt gond de csak isp-t hazsnálom a highvoltage programimming nekem nem kellett ezé nem próbáltam! jah és gyárilag nem adnak hozzá tápot csak egy kábelt a 12 voltos tápot neked kell hozzá tenni!
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Upgrade akkor kell, ha au újabb chipeket akarod használni (STK50x kiegészítő panelek (M2560-M2561 stb)).

A paralell programozó előnye, hogy a kiütött RESET-lábat vissza lehet élesíteni...
(SK épül is egy önálló, hogy bármilyen chipet vissza lehessen állítani...)
Válasz küldése