Szevasztok!
Kezdőként eljutottam az RS232-ig. Deszkán összeraktam Max 232-vel, és a BASCOM könyv kapcsolását és programját használtam. Egy kis masszirozás azért kellett, hogy feléledjen, de végül bejött az első üzenet a terminálra. A bibi csak az volt, hogy érthetetlen karaktereket döntött ki magából.
Resetre szépen ismételgette. Már korábban gyanús volt a villogtató programnál, hogy a proc mellé rakott 4 Megás kvarc ellenére, lehet hogy a belső RC-je 1 megáján ketyeg. Fogtam és a terminál sebességét 9600-ról levettem 2400-ra, azaz negyedeltem (1Mhz/4 MHz). ...és láss csodát, azt adta amit adnia kellett. Beigazolódott, a proc csak 1 MHz-n ketyeg.
Kérdés, hogy tudom rávenni, hogy a kvarcról menjen?..vagy lehet hogy a kvarc döglött, vagy belső osztással megy...
Kérek ötleteket, javaslatokat! Előre is köszi, mindenkinek!
Guapo
rs 232 baud rate
-
Hooligan01
Miért nem gyözödsz meg rola hogy milyen üzemmodban müködik?
(fusebits)
A tiny2313 alapbol belsö 1 megával indul.
hogy a kavics rezeg-e? -> szkóp/fr.mérö, de multiméterrel is kideritheted.
ha rossz, akkor azt észreveszed egyböl, mert nem indul el az avr..
milyen programozot használsz feltöltéshez?
ha a feltöltés megy, gondolom a fusebitek kiolvasása/állitása is.(??)
sw-es sorosport,(már ha azt használsz) elég kényes dolog, hamar szétesik ha több interrupt is van használatban.
(fusebits)
A tiny2313 alapbol belsö 1 megával indul.
hogy a kavics rezeg-e? -> szkóp/fr.mérö, de multiméterrel is kideritheted.
ha rossz, akkor azt észreveszed egyböl, mert nem indul el az avr..
milyen programozot használsz feltöltéshez?
ha a feltöltés megy, gondolom a fusebitek kiolvasása/állitása is.(??)
sw-es sorosport,(már ha azt használsz) elég kényes dolog, hamar szétesik ha több interrupt is van használatban.
A T2313 belső 1 MHzról jár. Ez a belső 8MHz RC tag nyolcadolásával áll elő (ClockDiv8 biztosítékbit).
A bascom utolsó fülén tudod állítani az órajelet. Ez legyen a 4 MHz-s Q esetén 1111 állásban!
A ClockDiv8 bitet Disable-ra rakd, különben a chip 4/8=0,5MHzről fog járni.
Kezdésnek ha lehet csak Hardware UARTot használd, a SW alapút inkább ne...
A bascom utolsó fülén tudod állítani az órajelet. Ez legyen a 4 MHz-s Q esetén 1111 állásban!
A ClockDiv8 bitet Disable-ra rakd, különben a chip 4/8=0,5MHzről fog járni.
Kezdésnek ha lehet csak Hardware UARTot használd, a SW alapút inkább ne...