ENC28J60 szintillesztési probléma

tibi
DrótVégénSzéndarab

ENC28J60 szintillesztési probléma

Hozzászólás Szerző: tibi »

Üdv.

Megépítettem az www.mikroe.com oldalon található ENC panel klónját (RAJZ). Itt a szintillesztést 3,3V-os és az 5V-os busz között egy 74HCT245N típusú buffer végzi. Amikor az INT lábat szerettem volna használni, észrevettem, hogy a buffer bemenetén hiába van magas szint, a kimenete nem kerül magas állapotba és nem tud megszakítást generálni. Ha kiveszem az ENC-t és direktbe adok neki 3.3v-ot akkor működik. A többi láb szerintem rendben lehet, mivel kommunikáció megszakítás nélkül működik. Az ethernet vezérlőt és a buffert is cseréltem, és semmi változás.

Van esetleg valami ötlete, hogy mi okozhatja, ezt a számomra különös jelenséget?

A segítséget előre is köszönöm!
Hooligan01

Hozzászólás Szerző: Hooligan01 »

Hibás az ic? Meglehet.

A HCT nem kifejezetten a szintillesztéshez lett kitalálva, lesd meg az adatlapját.
Én 74LVC244/245 -öt használok 3.3/5V illesztéshez, eddig mindenhol bevált.
Szkóppal nézve mi a jelenség?
nobody_hun
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: nobody_hun »

Nekem HCT245-tel működik hasonló kapcsolásban a mai napig.
tibi
DrótVégénSzéndarab

Hooligan01 írta:Hibás az ic? Meglehet.

A HCT nem kifejezetten a szintillesztéshez lett kitalálva, lesd meg az adatlapját.
Én 74LVC244/245 -öt használok 3.3/5V illesztéshez, eddig mindenhol bevált.
Szkóppal nézve mi a jelenség?
Hogy mindkét IC hibás,annak szerintem igen kicsi a valószinűsége. Szkópom sajnos nincs, hogy rámérjek.

A kapcsolás elvileg jó, hisz a többi lábbal nincs gond, a kommunikáció működik. Viszont most nézem, hogy a mikro-elektronikás ENC driver nem használ megszakítást, és lehet, hogy ez a láb a gyári panelen sem működik.
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Hülye tipp: Mi van, ha nem használsz buffert? Az ENC28J60 5V tolerant bemenettel bír....
tibi
DrótVégénSzéndarab

Üdv.
Nem a bemenetekre kell a buffer, hanem a kimenetekre. A bemnetek direktbe vannak kötve. Elképzelhető, hogy úgy is működne, csak az egyetemen nem biztos, hogy elfogadnák az ilyen megoldást. :)

Meglett a hiba. A rajzon a buffer engedélyező bemenete össze van kötve a CS-el, emiatt csak akkor működött, ha a mikronotroler ki akarta olvasni a tartalmát. Megszakítást viszont nem tudott generálni. Ez a mikroelektronikás fordítóknál nem is okozott gondot, mivel nem tudják megszakításos üzemben használni az ENC chipet.

Mindenkinek köszönöm a segítséget.
Válasz küldése