avr gcc szimulátor probléma

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Válasz küldése
zzzz1234
Újonc
Újonc

avr gcc szimulátor probléma

Hozzászólás Szerző: zzzz1234 »

Sziasztok!

Először is mindenkinek köszönöm a segítséget.
Az lenne a bajom, hogy most kezdtem el az avr-t c-ben, gcc-ben az avr studioban, de az a bajom, hogy a szimulátor része szarakodik.
Néha nem lát változókat vagy átugor bizonyos részeket. Ha kikapcsolom az optimalizációt, akkor egy fokkal jobb, de nem az igazi.
Nincs esetleg valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudnám letesztelni a progimat, így szoftveres úton ezen a nyelven?

A segítségekért előre is ezer hála!
kapu48
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: kapu48 »

Úgy látszik még senki nem találkozott ezzel a hibával?
Lehet nem a fordító a hibás, hanem a programod?
:?:
zzzz1234
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: zzzz1234 »

Szia!

Többféle progival is ezt csinálja, azokat nem is én írtam, azok szinte biztos jók, amúgy avr studio 4-est használok.
kisstam05
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: kisstam05 »

Nekem is voltak ilyen problémáim, az istenért sem akart menni az avr studio rendesen, ezért raktam fel a WinAVR-t. Igaz parancssoros és egy picit macerásabb de simán lefordít mindet , illetve tesztelésre Proteus, mert tesztelni ugye mindig kell.
atrex
Újonc
Újonc

Hozzászólás Szerző: atrex »

Szia nekem is vannak ilyen problémáim, ha mindenigaz az avrstudio .elf filét csinál a debuggoláshoz, az avr simulator-nak meg .cof kell de lehet hogy fordítva. Bár nekem volt hogy jó volt másik projectnél meg nem, lehet hogy a prociválasztás is számít? (ezek csak tippek)
Válasz küldése