Bascom 1.11.9.4

Bascom, Wiring és Arduino frissítések, hátterei esetleges hibái
ArySoft
DrótVégénSzéndarab

Bascom 1.11.9.4

Hozzászólás Szerző: ArySoft »

megjelent a Bascom 1.11.9.4 frissitése
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Frissítés menete:
1, Új könyvtár létrehoz,
2, bscavrl.dll, updatewiz.exe, bascom-avr-11194.lic bemásol.
(A bascom-avr-11194.lic file a frissítési helyről szerezhető be, a bscavrl.dll a regisztrációs kulcsállomány)
3, updatewiz.exe elindít, és frissítés 1.0.0.18-ra.
4, frissítés megtörténte után a Bascom letöltés célja az _újonan!_ létrehozott könyvtár.
5, Letölt a frissítések, majd innen örül, és új Bascom használ...
Robert
Elektronbűvölő

Érdekes frissítések:

- DMX512 protokoll támogatás (Master&Slave),
- AT90CAN32 chip támogatás,
- 128*128-as Grafikus LCD támogatás (KS0108-as chip),
- USB646 chip támogatás,
- Basmon frissítés (debug szoftver),
- ATMega328P, ATMega1284P, ATUSB1287, XMega128A1, ATTiny85, ATMega88P, ATMega168P támogatás frissítés,
- I2C használat a bővített (F,G,H) portokon.
SirLeslie
Pákabűvész

Re: Bascom 1.11.9.4

Hozzászólás Szerző: SirLeslie »

ArySoft írta:megjelent a Bascom 1.11.9.4 frissitése
Érdekesség a nativ stk500-al kapcsolatban: jóval lassabban programoz (ATtiny25-e próbálva)... most nem "rohan" végig az állapotjelző, hanem csak "sétál" (természetesen ugyanazzal a beállítással)... ez most szándékos vagy "lekváros"?
Az usblib-et nem raktam fel a 9.3-hoz...ehhez már kellene esetleg?
Robert
Elektronbűvölő

STK500 native driverrel elvből nem játszom. Ha lehúzod akkor a biztosítékbiteket minta beírná/kiolvasná, de egy deka hibaüzenet nem jön:(.

Én maradok a STK500 Extendnél... Vagy az External Programmer, ami egy batch file, ami a bootloaderre dolgozik:).
SirLeslie
Pákabűvész

Robert írta:STK500 native driverrel elvből nem játszom. Ha lehúzod akkor a biztosítékbiteket minta beírná/kiolvasná, de egy deka hibaüzenet nem jön:(.

Én maradok a STK500 Extendnél... Vagy az External Programmer, ami egy batch file, ami a bootloaderre dolgozik:).
Eddig jól működött... igaz most is, csak jóval lassabban. Nem vagyok "hajlandó" megválni a bascom fuse-bit-es oldalától ;-)
Csuhas
Biztosítékgyilkos

Hozzászólás Szerző: Csuhas »

Robert írta:Frissítés menete:
...

4, frissítés megtörténte után a Bascom letöltés célja az _újonan!_ létrehozott könyvtár.
5, Letölt a frissítések, majd innen örül, és új Bascom használ...
Nem boldogulok az update-el. Letöltöttem a lic file-ot. De a updatewiz nem talál frissítést. Hogy a manóba tudnám frissíteni. ( Ráadásul pont az atmega128 felső memória kezelését is javították amivel már elég sokat szívtam )
Robert
Elektronbűvölő

A külön könyvtárba kell a UpdateWiz és a letöltött LIC állomány. Az UpdateWizardból is érdemes a Update webhelyen levőt lekapni. Mellé a bscavrl.dll állomány is kell. ha ez a 3 file van egy könyvtárba, onnan kell az UpdateWizardot indítani....
Csuhas
Biztosítékgyilkos

Robert írta:A külön könyvtárba kell a UpdateWiz és a letöltött LIC állomány. Az UpdateWizardból is érdemes a Update webhelyen levőt lekapni. Mellé a bscavrl.dll állomány is kell. ha ez a 3 file van egy könyvtárba, onnan kell az UpdateWizardot indítani....
Igen így csináltam. De nem történik semmi csak az új könyvtárban képződik egy runwiz.exe program. Nem tudná valaki elküldeni nekem ezt a verziót, a setup.exe-t ha van, vagy a becsomagolt szűz bascom könyvtárat. Természetesen a bascavrl.dll és a lic file nélkül, azokat magam is le tudtam tölteni.
Robert
Elektronbűvölő

Setup.exe kb. 1-1,5 hét múlva lesz elérhető....

A RunWiz.exe az csak kibontaná az updatewizard állományt....:(
herc1234
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: herc1234 »

ha a LIC file a RunWiz.exe könyvtárában van akkor a runwizben
megjelenik a vezió frissítése.És akkor lehet update-el felhúzni
az új verziót.
Csuhas
Biztosítékgyilkos

herc1234 írta:ha a LIC file a RunWiz.exe könyvtárában van akkor a runwizben
megjelenik a vezió frissítése.És akkor lehet update-el felhúzni
az új verziót.
Sajnos nálunk a cégnél kikerülhetetlen jelszavas proxy van. Nos az updatewiz nem tudja ezt kezelni. Hiába állítom be az adatokat, nem működik. Mások is panaszkodtam már rá az mcs fórumon. Nincs más ki kell várnom a letölthető verziót... addig küzdök a mostani verzió laphatár problémáival.
SirLeslie
Pákabűvész

$PROJECTTIME

Használja valaki a $PROJECTTIME -ot?
Ha átmáslom másik gépre a bas. fájlt, akkor első mentéskor - az új helyen - lenullázódik... ez normális? A helpből nem derül ki, hogy hol/miben tárolja ezt az értéket.
Csuhas
Biztosítékgyilkos

El tudná valaki küldeni a bascom 1.11.9.4 verziót? Sajnos nem tudom letölteni. (csuhasur kukac gmail pont com )
Csuhas
Biztosítékgyilkos

Csuhas írta:El tudná valaki küldeni a bascom 1.11.9.4 verziót? Sajnos nem tudom letölteni. (csuhasur kukac gmail pont com )
Köszönöm. Közben sikerült letöltenem az updaterrel. A hibát az okozta, hogy egyszer felkerült a gépemre egy tört bascom, amit nem lehet frissíteni. Az eredeti bascavrl.dll már jónak bizonyult. Az updater sajna nem lát ki a jelszavas proxy mögül, de otthon proxy nélkül működött a frissítés.
Válasz küldése