Sziasztok!
Atmega128 és ftdi232 rx tx lábait keresztbe kötöttem és úgy gyártattam le egy nyákot. Menthetetlen? Mit lehet vele kezdeni? Ha teszek rájuk egy jumpert akkor a terminálra is kiír de bevinni adatot nem tudok?
2 lehetőség:
A, sniccer a FTDI lábánál és vékony dróttal meghackel.
B, SW UARTot használsz azon a lábon és ekkor simán cserélhető. (és egy csomó kényelmi dologról lemondasz (Bufferelt vétel/adás, INT kezelés bonyolultabb)
A.: Inkább a 115200 baud lehet a sok? Milyen hosszú az USB vezetéked?
Mert sajnos már én is szívtam olcsó kínai USB vezetékkel!
B.: Milyen értékű kristályt használsz?
C.: SW hiba is lehet!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kapu48 2010. február 1. hétfő, 11:15-kor.
próbáltam 20 cmes kábellel és normál 1,5 méteressel is...
kapu48 írta:A.: Inkább a 115200 baud lehet a sok? Milyen hosszú az USB vezetéked?
Mert sajnos már én is szívtam olcsó kínai USB vezetékkel!
B.: Milyen értékű kristályt használsz?
C.: SW hiba is lehet!
Egyébként az én véleményem szerint kár az idődet pazarolni a SW-s megoldásra!
Mert ha később mást is akarsz csinálni kommunikáció közben, úgyis csak HW-s UART-al fogsz boldogulni!
ez igaz. viszont a szoftveressel legalább azt megtudom hogy bevinni tudok-e vagy van valami más hiba is. amíg nem tudom biztosra addig nem végnék vezetékeket... bár ahogy elnézem muszáj lesz... szidom is a felmenőim hogy pont ezt sikerült keresztbe....
kapu48 írta:Egyébként az én véleményem szerint kár az idődet pazarolni a SW-s megoldásra!
Mert ha később mást is akarsz csinálni kommunikáció közben, úgyis csak HW-s UART-al fogsz boldogulni!
Szerintem mivel voltak áramkorlátozó ellenállások RX – RX, DX – DX között így nem mentek tönkre a bemenetek, a rossz bekötés miatt. Vagyis elvileg működnie kel ha megcseréled a 2 vezetéket!
Más: Ha beteszed ezt a sort az elején: $baud = 19200
A Bascom már iniciálja neked a HW uartot, Ezért nem fog menni ugyanazon lábon az SW-is!
kikommenteztem a $baud-ot, akkor sem megy a szoftveres com port.
ftdi-ben kell valamit állítani?
kapu48 írta:Szerintem mivel voltak áramkorlátozó ellenállások RX – RX, DX – DX között így nem mentek tönkre a bemenetek, a rossz bekötés miatt. Vagyis elvileg működnie kel ha megcseréled a 2 vezetéket!
Más: Ha beteszed ezt a sort az elején: $baud = 19200
A Bascom már iniciálja neked a HW uartot, Ezért nem fog menni ugyanazon lábon az SW-is!