ArduinoISP MegaISP

Processing/Wiring (illetve C) nyelvű programozási fogások, tippek. (AVR-Duino, Arduino, EthDuino, Diecimila, Severino, Nano, LilyPad)
Válasz küldése
prmpec
DrótVégénSzéndarab

ArduinoISP MegaISP

Hozzászólás Szerző: prmpec »

Sziasztok!

Nem új dolog ez, hogy az arduino-t lehet használni más AVR-ek programozásához. De nekem most kellett volna először, illetve a 18-as arduino verzióban már a példaprogramok közt is szerepel. A lényeg az, hogy a megfelelően felprogramozott arduino emulál egy már elterjedt programozó hardvert.
Én tegnap kipróbáltam, ATTiny2313-ast frankón tudtam is vele programozni, azonban ATMega8-nál teljesen konzekvensen azt mondta, hogy
avrdude: Device signature = 0x000000
avrdude: Yikes! Invalid device signature.
A hibaled nem villog.

Több féleképpen is rápróbáltam a dologra, az áramkört is újraépítettem. Nagyon nem lehetek béna, mert a Tiny-val egyből sikerült a művelet.

Van valakinek tapasztalata ezzel az eszközzel? Lehet, hogy nem elég a tápfesz a két AVR-nek együtt?
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

A 00000 azt jelenti, hogy a MISO vonalad GNDbe ragadt, nincs/hibás az órajelbeállítása a célchipnek, nem kap tápfeszt a célIC....
prmpec
DrótVégénSzéndarab

Órajelről sajnos nem szól az ArduinoISP leírása, és valószínűleg itt kell keresni a probléma forrását. Nekem a programozandó M8-asom arduinio-ready, és az arduino ugyebár külső osszcillátorral megy...
Robert
Elektronbűvölő

Alapban (szűz IC) a belső 1 MHz-ről jár a chip. ha már állítva volt, lehet:
- belső órajel 1/2/4/8 MHz
- Külső kvarc
- külső négyszögjel...
prmpec
DrótVégénSzéndarab

Igen.
Ez volt a bibi. Mivel az arduino-s avr-ekbe gyárilag be van "fuseolva" külső oszcillátor használata, ezért a programozónak is rendelkeznie kell külső oszcillátorral.
Összedobtam breadboard-on, működött a programozó. (Az első teendőm az volt, hogy a fuse-t beállítottam belső oszcillátorra.)

Illetve érdekes, hogy van egy olyan tutorial, ami (jelenleg) nincs belinkelve az arduino.cc oldalról: http://arduino.cc/en/Tutorial/ArduinoISP

(Kénytelen voltam én belinkelni egy-két helyen, mert enélkül elég esélytelen a megoldás használata. Pedig az ötlek kolosszális, és működik is stabilan a dolog.)
damian666
Újonc
Újonc

Re: ArduinoISP MegaISP

Hozzászólás Szerző: damian666 »

Heló mindenkinek!

Arduino-ban programoztam tiny2313-ast. Működik megy szépen minden, viszont mikor analóg bemenetet szeretnék használni, na azt nem teszi.

Mintha nem lennének definiálva arduino-ba a 2313 AI-jai

Mit tudok tenni???
Robert
Elektronbűvölő

Re: ArduinoISP MegaISP

Tiny2313:
a, nem Arduino alapchip, így csak gányolt hack van hozzá.
b, lásd adatlap: Tiny2313ban NINCS analóg hardware....

U.i.: Tessék elolvasni a Hogyan küldj hozzászólást fórumot!!!!!
Válasz küldése