kód visszanyerése..

Hogyan programozzak AVR chipet? Programozók beállításai...
Bascom nyelvű programok...
evildodo
Pákabűvész

kód visszanyerése..

Hozzászólás Szerző: evildodo »

Sziasztok!
Tegnap feküdt kétvállra egy winchesterem, vele együtt egy kéthónapos fejlesztésem... Az utolsó mentést viszont megtaláltam, egyenesen a processzorban lapul :) Vissza lehetne a processzor tartalmát nyerni bascom nyelvre? Magam részéről esélytelennek tartom, de nem lennék hálátlan, ha valaki segítene!
Tisztelettel!
Geht nicht, Gibt's nicht!
pete
DrótVégénSzéndarab

Hozzászólás Szerző: pete »

Nem kezdek el most mesélni up-to-date mentesrol, mert szerintem mar erted....

A proc-ban ha nem kapcsoltad be a kodvedelmet, visszaszedheted a binarist es sztem biztos van disassembler ami assemblyre szetszedi, de ne almodj arrol hogy valaha is visszakapod a Basic forrast... Az ilyen magas szintu nyelvekbol generalt assembly-t keves feher ember erti ...
evildodo
Pákabűvész

pete írta:Nem kezdek el most mesélni up-to-date mentesrol, mert szerintem mar erted....

A proc-ban ha nem kapcsoltad be a kodvedelmet, visszaszedheted a binarist es sztem biztos van disassembler ami assemblyre szetszedi, de ne almodj arrol hogy valaha is visszakapod a Basic forrast... Az ilyen magas szintu nyelvekbol generalt assembly-t keves feher ember erti ...
Pofán nyalt a fagyi.. Elég sok embernek horgásztam már vissza adatokat, hogy tudjam milyen fontos archivalni. Legutóbb két hónapja mentettem, azóta meg... Egy komplett projekt úszott, amin még alakítani kellett volna, de az most elmarad.. Ha mákom van, akkor nem zártam be a chipet, akkor még vissza tudom olvasni...
Amúgy köszi a helpet, kb ilyen válaszra számítottam! :)
pete
DrótVégénSzéndarab

mi baja a hdd-nek?
evildodo
Pákabűvész

pete írta:mi baja a hdd-nek?
visszaállítottam egy korábbi snapshot-ot windowsba, a régi fájlokat törölte, datarescue nem találja őket, valszeg már írt abba a sectorba...
pete
DrótVégénSzéndarab

hogy érted azt hogy "korábbi snapshot"-ot?
evildodo
Pákabűvész

pete írta:hogy érted azt hogy "korábbi snapshot"-ot?
Azt hiszem magyarba "rendszervisszaállítónak" hívják..
pete
DrótVégénSzéndarab

Ja, System Restore Point ?

Ha igy buktal adatot, az tobb mint erdekes mert ez csak a win rendszerfile-okat menti el, meg gondolom a registry-t. Hogy volt particionalva a gep? A kerdeses hdd-t ugye kivetted amikor nyilvanvalova valt hogy baj van?
evildodo
Pákabűvész

pete írta:Ja, System Restore Point ?

Ha igy buktal adatot, az tobb mint erdekes mert ez csak a win rendszerfile-okat menti el, meg gondolom a registry-t. Hogy volt particionalva a gep? A kerdeses hdd-t ugye kivetted amikor nyilvanvalova valt hogy baj van?
Én MAC-et használok, azon van egy Parallels Desktop nevű progi, ami a windowst emulálja. Ezen állítottam vissza a restore pointot (snapshot-nak hívja). Ilyenkor mindent olyanra hoz vissza, mint amikor kimentetted. Fájlokat, progikat, windost, mindent... Az összes munkámat eltüntette, mivel a legútobbi mentet pont a windows telepítésének időpontja volt.. Utoljára két hónapja mentettem, azok megvannak, de a többi... Csak tudnám mit mondok a főnökömnek... Mondjuk én tudom, hogy Ő mit fog mondani nekem :evil: :evil:
pete
DrótVégénSzéndarab

Ja, hogy Mac :) Hat szerintem koszonj el minden adattol, mert afaik ez egy virtualizacios kornyezet, es ha visszarakta regi hdd image-t akkor a guestben nincs ra mod hogy visszaszedd (a visszaallitott rendszerben a hdd-nek egy olyan allapota van, amiben sosem kerult irasra a kerdeses sector) ......

A host-on azert erdemes korulnezni hogy pontosan ezeket a snapshotokat hogy kezeli, de ugy tippelnem hogy egy ilyen restore point az mentes, es ha visszaallitasz akkor az aktualis adat siman felulirasra kerul...
evildodo
Pákabűvész

pete írta:Ja, hogy Mac :) Hat szerintem koszonj el minden adattol, mert afaik ez egy virtualizacios kornyezet, es ha visszarakta regi hdd image-t akkor a guestben nincs ra mod hogy visszaszedd (a visszaallitott rendszerben a hdd-nek egy olyan allapota van, amiben sosem kerult irasra a kerdeses sector) ......

A host-on azert erdemes korulnezni hogy pontosan ezeket a snapshotokat hogy kezeli, de ugy tippelnem hogy egy ilyen restore point az mentes, es ha visszaallitasz akkor az aktualis adat siman felulirasra kerul...
Jól gondolod, komplett kuka az összes munkám :)
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Pendrive? esetleg....
pete
DrótVégénSzéndarab

En csak most a hetvegen telepitettem win-t virt kornyezetbe. Linuxot hasznalok, es az Arduino az osszes progit adja winre amit lin alatt a disztribuciotol ker, es sajna az a disztro amit hasznalok, nem tartalmaz avr-es forditot, libc-t es binutilokat se.

Szoval virtualbox alatt lesz a fejelsztoi gep (jogtiszta! :) ) winfossal, de a munkamat nyilvan nem tartom benne, erre a virtboxnal van megosztott mappa kezeles beepitve, vagy felcsatolok egy kulon virt drive-ot csak a munkanak napi snapshottal (a meret miatt ez nehezbb volna a teljes rendszerrel).

A home konyvtarrol rsync-es mentesem van a htpc-m raid tombjere ;)
szovhoz
Bitfaragó

Hozzászólás Szerző: szovhoz »

nah akkor mondom mit próbálj meg bootolj hirens boot cd-ről és azzal kezde el az egész vinyó tartalmát átnézetni hátha meg lessz valahol hiába virtuális a környezet attól még ott van avinyón a cucc! Én már sokszor szereztem vissza az adataimat és foglakozok is adatmentésel ha nem működik mondok mást is de ez az első!!!!!!!!!!!!!
-= STK500 =-
winnerbt
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: winnerbt »

Jaj, nagy Ászok!
Sata 160G mentés vincsi kihalt. Lett rajta egy 15G partició meg 2db egyéb. Ami szerinte üres. Hogy fogjak hozzá? Eddig hozzá sem mertem nyúlni, de ugye az "okosok"azt mondják, a backup legyen külön vincsin. Na, az tette ez velem. Fullra tele volt mentésekkel. Valszeg a sata kábel volt KH-s, de ennek mondjuk ellent mond, hogy este még ment, reggel meg kihalt.
Segíííccccsééég...
JAni
Válasz küldése