Nova ATV-728 autó dvd javítási segítség

broland
Tranzisztorgyógyász

Nova ATV-728 autó dvd javítási segítség

Hozzászólás Szerző: broland »

Sziasztok.
Adott a tárgyban szereplő technika, 2 napja vette, használtan, de jó árban.
Voltak a kijelző kinyitásával problémák, de ezeket ügyesen sikerült megoldanom, elöttem már szerintem 1000n javították. Az a része működött is, de sajnos egy tápkábelt rossz helyen vezettem el, és kijelző eltépte, majd testre tette a ventilátor+egyéb egységek tápját. Szép jelzőfüst stbstb.
Kerestem kapcsolási rajzot, de nem leltem.
Ma kárfelmérés volt, és a következőt láttuk: a táprészen 4db smd ellenállat porrá égett, ezek párhuzamosan voltak kötve, és egy tranyó bázisára mentek rá. Méretük alapján nagyjából a 1206-os sorozatból valók voltak. Sikerült a szervizes kollégával beszélnem, nagyon segítőkész volt azokban a dolgokban miket el lehetett mondani (gondolom üzleti okokból), és annyit mondott, hogy azok az ellenállások majdnem nulla ohmosak, darabonként talán 10 ohm az ellenállásuk. Betettem egy kb 3ohm, 1-2w teljesítményű ellenállatot, és hál isten a technika működik. De ez nekem nem elég!, szeretném a lehető legjobb megoldást visszaépíteni. Most jön a neheze:
Távolról!, mire szolgál ez a párhuzamos ellenállás háló, és milyen ohm/w értékű sima ellenállattal tudom én ezt kiváltani, a lehető legjobb megoldást választva. Nem szeretném reggel a leégett garázs romjaival együtt a kocsimat is a konténerbe tenni.

Tudom, hogy ez így nem egyszerű, de ha van 5letetek, akkor azt szívesen fogadom.

Előre is köszönöm.

Üdv Roland

ps: miért nem küldöm szervizbe: na annyit tényleg nem ér nekem az egész!
Robert
Elektronbűvölő

Hozzászólás Szerző: Robert »

Ez háttérvilágítás ellenállása lehet, vagy olyan ami a saját megsemmisülésével védi az elektronikát (kb. biztosíték).
Az hogy több párhuzamosan, ennek több oka lehet:
- teljesítmény megoszlik rajta, mert 1206-ban ~0,25 W adható le.
- sorozattermelés esetén egyszerűbb a meglevő beültetőgépen azonosból 4 db, mint egy 1210-es vagy lábas, és így nehezebben kezelhető, plusz raktárkészlet, macera...

Poroltó van a környéken?:)
Tűzjelző?

Most az egyik áruházláncban a halonnal oltó akciós :P . Takaritani nem nagyon kell, mert az oltóanyag elpárolog :) .
sapka
Újonc
Újonc

Re: Nova ATV-728 autó dvd javítási segítség

Hozzászólás Szerző: sapka »

szia.vettem egy NOVA ATV 728 autó hifit.az kijelzője nem nyÍllik ki. szervizben azt mondták hogy a vezérlő ic ment el bent. és nyugodtan el dobhatom. ha tudsz szervizt vagy olyan helyet ahol meg csinálnák vagy legalább alkatrész tudnék venni azt nagyon meg köszönném. üdv sapka sapkasovi@freemail .hu
Válasz küldése